Intervistë me Richard Pincus, Drejtori i Qendrës së EC Sydney: “Studimi jashtë vendit lejon një student të hapë mendjen e tij”

RICHARD PINCUS, DREJTORI I QENDRS S EC SYDNEY KE

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Kampusi ynë është i vendosur në qendër, në këmbë largësi nga disa nga monumentet më të famshme të qytetit. Ne mburremi me një kampus të stilit universitar të ndarë me studentë të universitetit. Studentët që studiojnë këtu mund të shijojnë pamjet ikonike të Sidneit dhe të vizitojnë plazhet e famshme si Bondi, Coogee dhe Manly Beach. Nuk ka mënyrë më të mirë për të përmirësuar aftësitë tuaja në surf!

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë vendit e lejon një student të hapë mendjen e tij për kultura të reja, përvoja të reja, miqësi të reja dhe natyrisht, për të përmirësuar aftësitë e tyre gjuhësore. Avantazhi që kanë studentët që udhëtojnë është se ata janë të rrethuar nga gjuha 24/7, duke e bërë progresin më të shpejtë më të arritshëm.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi gjuhësor do të jetë gjithmonë pjesë e komunitetit tonë global. Ndërsa shoqëria bëhet më e integruar, eksplorimi i vendeve të tjera me mundësi për të mësuar dhe përparuar në arsim ose punësim do të vazhdojë të jetë i popullarizuar.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurset që do të kërkojnë studentët e së ardhmes do të jenë ato që ofrojnë më shumë sesa thjesht një gjuhë. Njerëzit duan përvoja, mundësi dhe programe me vlerë të shtuar.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE Sidnei

Vendi / Qyteti

Australi / Sidnei

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Teknologji moderne në klasa, burime të azhurnuara, personel shumë të aftë, metodologji e bazuar në kërkime, një partneritet me National Geographic Cengage, një mjedis interaktiv i bazuar në student, një dekor Australian me temë arkitektonike në të gjithë kampusin, një jashtëshkollor i bazuar në argëtim programi i aktivitetit.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Anglisht i Përgjithshëm nga niveli fillestar te niveli i avancuar, përgatitja e IELTS, Përgatitja e provimit në Kembrixh , EAP (anglisht për qëllime akademike), ESP (anglisht për qëllime specifike), punësime dhe punëtori për biseda.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Si qyteti më i famshëm i Australisë, studentët do të jenë në gjendje të eksplorojnë atraksionet turistike ikonike të Sidneit duke përfshirë Urën e Portit të Sidneit, Shtëpinë e Operës së Sidneit dhe Kopshtin Zoologjik Taronga.

Leave a Reply