Intervistë me Raçena Kumari, Menaxhere e Operacioneve të Berlitz Mançesterit: “Unë besoj se turizmi i gjuhës do të rritet në vitet që vijnë pasi është një mjet i përsosur për zhytje në kultura të ndryshme dhe një mënyrë për të zhvilluar aftësitë e dikujt.”

Berlitz Manchester - Rachena Kumari

Rachena Kumari, Menaxhere e Operacioneve, Berlitz Mançester

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Studenti duhet të zgjedhë shkollën tonë sepse kurset tona të anglishtes Berlitz në Mançester janë të udhëhequra nga stafi ynë profesional i mësimdhënies, i cili do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja të studimit në një mjedis të këndshëm dhe miqësor. Me mijëra studentë të lumtur dhe një nivel rekomandimi prej 95%. Berlitz Manchester English language school has a proven track record of helping thousands of students to achieve their language goals. Me mijëra studentë që po ndjekin kurset e anglishtes në Mançester.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë vendit të ndihmon të mësosh gjuhë të reja, të vlerësosh kultura të tjera, të kapërcesh sfidat e të jetuarit në një vend tjetër dhe të fitosh një kuptueshmëri më të madhe për botën. Këto janë të gjitha gjëra që bizneset moderne i shohin kur punësojnë dhe tipare të tilla do të bëhen vetëm më të rëndësishme në të ardhmen.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë besoj se turizmi i gjuhës do të rritet në vitet që vijnë pasi është një mjet i përsosur për zhytje në kultura të ndryshme dhe një mënyrë për të zhvilluar aftësitë e tij.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Unë do të thosha kurse anglishte në kurse të përgjithshme dhe specifike për Biznesin, Turizmin dhe Aviacionin, HNC/HND në Inxhinierinë e Naftës, Biznesin dhe Udhëheqjen dhe Menazhimin.

 

SHKOLLA


Berlitz Manchester - Rachena Kumari
Emri i shkollës

Berlitz Mançester

Vendi / Qyteti

Mançester/Mbretëria e Bashkuar

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Si anëtar i Grupit Berlitz, ne dorëzojmë një gamë të gjerë programesh intensive angleze të cilat janë të përshtatura për të përmbushur nevojat tuaja; dhe, sipas planit tuaj të individualizuar, Berlitz Learning Plan. Për më tepër, klasat bazohen në madhësitë e vogla të grupit për të siguruar pjesëmarrjen maksimale të klasës. Ne jemi krenarë që jemi anëtar i një grupi i cili vazhdon të japë zgjidhje të mësimit të gjuhës që udhëheq botën; nëse kjo është nëpërmjet klasave face2face ose nëpërmjet Berlitz Virtual Classroom dhe Blended Learning Solutions.

Kurset tona ekzekutive të anglishtes janë të përshtatura për t’iu përshtatur nevojave të studentëve tanë dhe mund të kombinohen me klasat e Grupit; nëse është e dëshiruar. Klasat tona janë të dizajnuara për të qenë interaktive dhe të këndshme, ndërsa ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja gjuhësore. Cilësia e mësimdhënies sonë të anglishtes është vlerësuar vazhdimisht si e jashtëzakonshme nga studentët tanë. Ju lutemi referojuni Deklaratës së Publikuar të British Council për vlerësim zyrtar sipas British Council. U vërejtën pikat e forta në fushën e mësimdhënies.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

General English, Intensive English, Business English, IELTS Preparation and Cambridge Exam Preparation; si dhe Biznesin dhe Profesionistin tonë që mbulon Anglishten për Mjekësi, Marketing, Aviacionin ose Inxhinierinë.

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Muzeu i Shkencës dhe Industrisë
Muzeu Kombëtar i Futbollit
Biblioteka Xhon Rylands
Parku Heaton
Stadiumi Etihad
Stadiumi Old Trafford