Intervistë me Pete Stone, Drejtor i Studimeve të EC Bristol: “Ju mund të bëni miq të përjetshëm në vende të tjera”

PETE STONE, DREJTOR I STUDIMEVE T OF EC BRISTOL

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Ne kemi mësues me të vërtetë të mirë, të kualifikuar mirë, të cilët me të vërtetë kujdesen për përparimin e studentëve tanë. Atmosfera në shkollë është e gjallë dhe e gjallë dhe ne garantojmë se mësimet tuaja do të kenë qëllime dhe objektiva të përcaktuara mirë, në mënyrë që të jeni shumë të qartë për atë që keni arritur nga një orë në tjetrën.

Ne kemi fleksibilitet në qasjen tonë ndaj klasave që do të thotë se ekziston një element i caktuar i librit të kursit dhe gjithashtu kemi 2 ditë në javë kur përqendrohemi te aftësitë. Gjatë këtyre mësimeve mund të pyesni mësuesin se ka ndonjë gramatikë, fjalor ose temë specifike për të cilën dëshironi të mësoni. E gjithë kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të merrni kontrollin e mësimit tuaj.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studentët mund të bashkëveprojnë me njerëz nga shumë kultura të ndryshme nga e gjithë bota duke përdorur anglishten si një gjuhë të përbashkët për të komunikuar. Kjo do të thotë që ju mund të bëni miq të përjetshëm në vende të tjera dhe me të vërtetë të zgjeroni horizontin tuaj. Kjo gjithashtu do të thotë që ju mund të keni disa pushime të lira në të ardhmen nëse shkoni dhe qëndroni me miqtë që bëni :-).

Ju gjithashtu mund të zhyteni në kulturën angleze. Kjo mund të nënkuptojë vizitë në një pub të bukur ose shkuarje në zona me rëndësi kulturore si Stone Henge ose Pallati Buckingham. Gjatë gjithë kohës ju jeni të rrethuar nga njerëz që flasin anglisht kështu që mësimi nuk ka pse të ndalet në klasë.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë mendoj se përdorimi i teknologjisë në klasë do të bëhet gjithnjë e më i përhapur. Që nga shpërthimi i Covid 19, shumë shkolla u desh të hynin në internet në një moment njoftimi. Kjo ishte një kurbë e pjerrët e të mësuarit për të gjithë ne. Tani përdorim një qasje të përzier në klasat tona, që do të thotë se ju mund të merrni të gjitha përfitimet e përdorimit të teknologjisë, si dhe përfitimet e klasës ballë për ballë. Më e mira e të dy botëve.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Unë mendoj se do të ketë një kërkesë në rritje për lloje më të specializuara të kurseve të tilla si Anglisht dhe Teatër (të cilat ne ofrojmë) por gjithashtu mendoj se mësimi i përzier do të bëhet shumë më i përhapur. Nëse kemi mësuar një gjë nga viti 2020 është se e ardhmja është e vështirë të parashikohet, por gjithashtu kemi mësuar se mund të përshtatemi shumë mirë në një mjedis që ndryshon me shpejtësi.

SHKOLLA


Logo escuela

Emri i shkollës

KE Bristol

Vendi / Qyteti

Mbretëria e Bashkuar / Bristol

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Ne ofrojmë anglisht në të gjitha nivelet, nga Fillestar te Avancuar. Ne gjithashtu ofrojmë provime IELTS dhe dhe Kembrixh përveç Klasave Speciale të Fokusit të tilla si Të folurit me Vetëbesim, Gramatikë për Komunikim të Vërtetë, Zgjero Fjalorin dhe Anglishten për Punë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Ne ofrojmë njëzet mësime në javë nga Anglisht i Përgjithshëm ose 30 mësime në javë të Anglisht intensiv si dhe Klasat e Provimit të renditura më sipër. Ne gjithashtu ofrojmë disa kurse të porositura, të tilla si anglisht me punëtoritë e teatrit. Nëse keni ndonjë kërkesë specifike, ju lutem mos ngurroni të kontaktoni.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Bristol ka një skenë të gjallë të muzikës live dhe ka disa vende rreth qytetit ku mund të shihni muzikë live çdo natë të javës. Ka disa grupe dhe artistë të famshëm nga Bristol si Portishead dhe Tricky.

Përveç kësaj, ne gjithashtu kemi një skenë të mrekullueshme të artit dhe grafiteve të rrugës në Bristol. Ju mund ta njihni artistin e famshëm të grafiteve Banksy. Ai është nga Bristol por identiteti i tij është një sekret i mbajtur mirë.

Ne gjithashtu kemi shumë festivale ku mund të shkoni në kohën e verës. Ekziston edhe një festival i tullumbace me ajër të nxehtë i cili është shumë i popullarizuar.

Bristol është një qytet me madhësi ideale. Nuk është aq e madhe sa duhet të merrni transport publik kudo, por është mjaft e madhe për të pasur shumë gjëra argëtuese për të parë dhe bërë.

Leave a Reply