Intervistë me Patricia Mullen, Drejtor Ekzekutiv i IH Newcastle: “Ne inkurajojmë udhëtimet në gjuhë si mënyra më e mirë për të arritur rrjedhshmëri”

PATRICIA MULLEN, DREJTORI PECRMBARUES I IH NEWCASTLE

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Ne do t’ua rekomandonim klientëve shkollën tonë, sepse ne jemi një organizatë shumë e themeluar, e cila ofron një gamë të gjerë kursesh profesionale për një çmim shumë ekonomik, aq të mirë për para. Ne gjithashtu jemi krenarë për përzierjen tonë të larmishme të natioanlitetit, e cila është e shkëlqyeshme për të mësuar anglisht. Ne jemi një biznes i drejtuar nga familja dhe me të vërtetë kujdesemi për mirëqenien e studentëve tanë dhe që ata të marrin një mirëseardhje të ngrohtë dhe të argëtohen ndërsa mësojnë anglisht.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Përfitimi kryesor është zhytja e plotë në një kulturë dhe të qenit i rrethuar nga gjuha gjatë gjithë kohës. Kjo është e pazëvendësueshme për mendimin tim dhe ne inkurajojmë udhëtimin në gjuhë si mënyra më e mirë për të arritur rrjedhshmëri.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Ne mendojmë se edhe pse kurset online janë zëvendësuar ballë për ballë këtë vit udhëtimet do të shihen ende si një mënyrë e rëndësishme për të mësuar një gjuhë. Edhe në këto kohë të vështira ekziston një nevojë që shpresojmë se është një shenjë optimiste.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurse të Metodologjisë së Trajnimit të Mësuesve. Leaners më të rinj. Parashkrime IELTS, Kurse në Kembrixh.

SHKOLLA


Logo escuela

Emri i shkollës

Shtëpia Ndërkombëtare Newcastle

Vendi / Qyteti

Mbretëria e Bashkuar / Newcastle upon Tyne

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Shkollë e madhe dhe e gjerë në një vend në qendër të qytetit afër dyqaneve, restoranteve dhe bareve. Vetë-furnizim ushqimi apartamente në qendër të qytetit. Përzierje e madhe e kombësive. Program shoqëror me kohë të plotë dhe ekskursione në fundjavë. Miqësisht, anglisht folës pret brenda 15 minutash larg nga shkolla. Të gjitha nivelet e gjuhës angleze nga fillestar tek i avancuar. Të gjithë mësuesit janë të kualifikuar në DELTA dhe shumë me përvojë. Ne ofrojmë kurs për të rritur dhe të rinj në Newcastle dhe Durham. Ne jemi gjithashtu një Qendër e Trajnimit të Mësuesve për Mësues jashtë shtetit dhe jemi shumë me përvojë në ofrimin e kurseve CLIL dhe Metodologjisë, si dhe CELTA dhe DELTA. Ne jemi anëtarë të Organizatës Botërore të Shtëpisë Ndërkombëtare, IALC, EAQUALS dhe gjithashtu një Gazeta EL ‘Qendra e Ekselencës’.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Ne ofrojmë një gamë të gjerë kursesh:
Anglisht i Përgjithshëm për të gjitha nivelet – 12 studentë maksimum për klasë. Anglisht akademik. Anglishtja e Biznesit e Harvardit. Programet e Studimit Personal. Kurse banimi dhe banimi për nxënës të rinj. Kurse CELTA, DELTA, CLIL, Metodologji Personale. Praktikë . Kurset e Kembrixhit dhe përgatitja e IELTS.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Shkolla është një ndërtesë e klasifikuar e klasës së parë dhe e ndërtuar në muret mesjetare të qytetit, Newcastle ka shumë atraksione. Kalaja mesjetare, urat e famshme, skulptura më e madhe në Mbretërinë e Bashkuar – Engjëlli i Veriut. Pamjet e Trashëgimisë Botërore – Katedralja e Durhamit dhe Muri i Hadrianëve. Më shumë kështjella se çdo pjesë tjetër e Mbretërisë së Bashkuar duke përfshirë Alnwick dhe Bamburgh të dy vendet e famshme të filmit duke përfshirë Harry Potter dhe Vikings. Lindja e Veriut gjithashtu ka disa nga plazhet më të bukura dhe fshatrat e paprishur në MB.

Leave a Reply