Intervistë me Nicholas Wheeldon, Drejtor i Qendrës EC Melbourne: “Studentët po kërkojnë më shumë se anglisht”

NICHOLAS WHEELDON, DREJTOR I QENDRS CE MELBOURNE

 

Pse duhet që një student të zgjedhë shkollën e tij?

Cila mënyrë më e mirë për të eksploruar një qytet plot kulturë dhe histori të pasur, art, restorante dhe pazar të shkëlqyeshëm?! Studentët mund të shijojnë ndërtesën tonë moderne me pajisje moderne, ndërsa ndajnë një kampus me studentë të tjerë të universitetit. Ata mund të marrin pjesë në punëtoritë e këshillimit të punës dhe seminaret e ndihmës në vendin e punës. Jashtë klasës, ata mund të bëjnë një udhëtim ditor në Luginën Yarra dhe të eksplorojnë kantinat e famshme si Domaine Chandon. Melburn Ne gjithashtu do të zbulojmë jetën e egër të famshme Australiane si pinguinët, koalët dhe kangurët në ishullin Phillip.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studentët mund të zhyten në gjuhë dhe kulturë, duke i lejuar ata të bëjnë përparim më të shpejtë, ndërsa krijojnë kujtime spektakolare që do të kenë për pjesën tjetër të jetës së tyre.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi gjuhësor është një industri gjithnjë në ndryshim që vazhdimisht kërkon të përtërijë dhe të diversifikojë në mënyrë që të sigurojë tregun me të mirën që mund të ofrojë arsimi.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Studentët po kërkojnë më shumë se anglisht. Ata duan një rrugë drejt arsimit të lartë, përparimit në karrierë. ose per imigrim.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE Melburn

Qyteti i vendit

Australi / Melburn

 

Gjërat më kuptimplota që mund të ofrojë shkolla

Teknologji moderne në klasë, burime të azhurnuara, personel shumë të kualifikuar, metodologji e bazuar në kërkime, një partneritet me National Geographic Cengage, një mjedis interaktiv i të mësuarit me bazë studentësh, zbukurime me temë ushqimore Australiane në të gjithë kampusin, një program aktivitetesh jashtëshkollor bazuar në funksion.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Anglisht i Përgjithshëm nga niveli fillestar te niveli i avancuar, përgatitja e IELTS, Përgatitja e provimit të Kembrixhit EAP (anglisht për qëllime akademike), Punëtori për Punësim dhe Biseda ESP (anglisht për qëllime specifike).

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

E vendosur në qendër të qytetit të arteve dhe kulturës Australiane, studentët do të kenë mundësinë të përjetojnë shumë kultura të ndryshme në një vend. Melburni është gjithashtu një vend i shkëlqyeshëm për të ndjekur arsimin e lartë në universitete të njohura ndërkombëtarisht.

Leave a Reply