Intervistë me Nadiia Filinska, Menaxhere e Zhvillimit të Biznesit për Eorope dhe CIS të New College Group: “Studimi jashtë përfshin të njohur të rinj dhe shfaqjen e lidhjeve të reja të dobishme”

NADIIA FILINSKA, MENAXHERE E ZHVILLIMIT TË BIZNESIT, NEW COLLEGE GROUP

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Shkollat e gjuhës NCG janë të vendosura në disa nga qytetet më të mira studentore: Manchester, Liverpool dhe Dublin. Ne kemi zhvilluar një reputacion të fortë me studentët ndërkombëtarë për mësimdhënien tonë të cilësisë së lartë, stafin miqësor dhe mjediset e gjendjes së artit.

Duam të të bëjmë të ndihesh sikur je pjesë e një familjeje të madhe. Bashkohuni me NCG-në për të takuar studentë nga e gjithë bota dhe për të mësuar anglisht, ndërsa argëtoheni, dhe bëni miq! Që nga dita juaj e parë në shkollën tonë të gjuhës angleze, ekipi ynë do të jetë atje për t’ju ndihmuar me çdo gjë që ju nevojitet dhe për t’u siguruar që ju të merrni përsëri kujtime të mëdha nga studimi në New College Group.

Dhe ne thjeshtë adhurojmë atë që bëjmë. Dhe synimi ynë kryesor është studenti i lumtur me përvojë të madhe pas

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Mund të flas me orë të tëra për përfitimet dhe mundësitë që jep edhe studimi afat- shkurtër jashtë vendit, por këtu do të përpiqem të nxjerr në pah kryesorin
Niveli i lartë i arsimit në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë
Diplomat nga universitetet evropiane janë në kërkesë në të gjithë botën.
Gjatë edhe një trajnimi afatshkurtër mund të përmirësoni njohuritë tuaja për një gjuhë të huaj.
Studimi jashtë përfshin të njohur të rinj dhe shfaqjen e lidhjeve të reja të dobishme.
Mund të marrësh një punë para diplomimit.
Askush nuk e imponon vetë procesin e të mësuarit.
Është e mundur të udhëtosh brenda vendit të ri dhe më shumë

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë mendoj se sapo çështja e lëvizjes së lirë të zgjidhet pak a shumë, studentët do të shkojnë të eksplorojnë përsëri vende të reja. Duke pasur takime (online, për fat të keq), shumë agjentë po pyesin me entuziazëm rreth vitit 2022, kur, me shpresë, shumica e vendeve do të kenë qasje të lirë në vaksinë. Një pyetje tjetër për të cilën nuk kemi ende përgjigje, për fat të keq, si do të bëhet lëvizja e fëmijëve nën 16 vjeç.

Por, përndryshe, unë mendoj se nuk do të ketë ndryshime. Dhe industria do të kthehet në nivelin e vitit 2019.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Sipas mendimit tim, përgatitja e IELTS do të jetë popullore, pasi IELTS ri-bëhet për të gjitha institucionet e Arsimit të Lartë. Business English do të ketë ende vendin e vet në të ardhmen. Si pas Covid- 19 herë , unë quess, biznesi u bë edhe më global me të gjitha zoom takimeve availibility.

SHKOLLA


Emri i shkollës

Grupi i kolegjit të ri

Vendi / Qyteti

Mbretëria e Bashkuar – Irlandë / Manchester – Liverpool – Dublin

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Duke u dhënë studentëve tanë mundësinë e arsimimit me cilësi të lartë, ne gjithashtu i ndihmojmë ata të arrijnë rritjen personale dhe suksesin profesional. Në NCG ne u sigurojmë nxënësve tanë mjete dhe mjedise të fuqishme arsimore dhe mësues me kualifikon lartë, administratorë mbështetës. Ne kemi zhvilluar një reputacion të fortë me studentët ndërkombëtarë për mësimdhënien tonë të cilësisë së lartë, stafin miqësor dhe mjediset e gjendjes së artit. Shumëllojshmëria e kurseve ju lejon të zgjidhni zgjidhjen më të mirë në çdo rast. Përveç kurseve të zakonshme. si anglishtja e përgjithshme, përgatitja për provimet e IELTS, ne mund të përshtatim një kurs që i përshtatet nevojave të klientëve tanë – inxhinierëve, punonjësve mjekësorë, mësuesve.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Në NCG kemi të gjitha llojet e Anglishtes së Përgjithshme ,Klasat e Aftësive, Përgatitja IELTS, Klasat Private Angleze të cilat të gjitha janë duke vrapuar si Online ashtu edhe Face to Face.

Anglishtja për industri si anglishtja mjekësore, anglishtja për aviacionin, anglishtja për financat, anglishtja për marketing, anglishtja për ushtrinë janë të mundshme të krijohen për nevojat tuaja të veçanta.

Dhe shumëllojshmëri programesh për fëmijët : Kampet Verore të Juniorëve, Mini qëndrimi, Kampet Online.

Ne jemi shumë të hapur për çdo diskutim dhe krijimin e programit bespoken për grupet.

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Të gjitha shkollat tona janë të vendosura në një zona të mëdha. Qendra e qytetit të Mançesterit ose Liverpoolit , ose habour mahnitës pranë Dublinit.

Mançesteris i njohur nga shumë njerëz si Qyteti i Dytë i Mbretërisë së Bashkuar dhe është një vend i pabesueshëm për të studiuar. Duke qenë shtëpia e dy prej klubeve më të mëdha të futbollit në botë, Manchester është gjithashtu një vend i madh për të shijuar ngjarjet sportive ndërkombëtare dhe me lidhje të mëdha transporti.

Liverpooli është një kryeqytet evropian i kulturës dhe është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur dhe mikpritjen e ngrohtë. Liverpool gjithashtu e ka vendosur veten si një nga kryeqytetet kryesore sportive dhe argëtuese të Evropës duke e bërë atë një vend ëndrrash për të studiuar në.

NCG Dublin, është e vendosur në qytetin bregdetar dun Laoghaire, vetëm 20 minuta nga Qendra e Qytetit të Dublinit, dhe ka një mori të mirash duke përfshirë palestra, kinema, teatër, shopping dhe sporte ujore.