Intervistë me Michael McGarry, Drejtor i Institutit të Trajnimit SWAN: “Shoqëria po ndryshon dhe kështu profili i klientëve tanë”.

SWAN Training Institute 

Michael McGarry, Drejtor, Instituti i Trajnimit SWAN

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Ne kemi më shumë se 35 vjet përvojë në mësimdhënien e anglishtes për studentë nga e gjithë bota dhe ne gjithmonë përqendrohemi në cilësinë e mësimdhënies sonë. Ne kemi një pasion të thellë për atë që bëjmë dhe kujdesemi të mbështesim studentët tanë në çdo mënyrë që të qetësohemi që të kemi një përvojë të paharrueshme.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Të kalosh një kohë jashtë studimeve është një përvojë një në jetë, për të cilën studentët nuk pendohen kurrë. Ne besojmë se gjuha mësohet brenda dhe jashtë klasës. Mënyra më e mirë për ta bërë atë është duke kombinuar të dyja. Në të njëjtën kohë të zhytjes totale, studentët mësojnë pak më shumë për kulturën dhe historinë tonë të mrekullueshme.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë besoj se turizmi gjuhësor do të përshtatet me rrethanat e reja siç ka bërë që prej shumë kohësh tani. Shoqëria po ndryshon dhe kështu profili i klientëve tanë. Ne duhet ta shohim atë dhe të ndryshojmë së bashku me ta në mënyrë që t’u ofrojmë atyre atë që u nevojitet në mënyrën se si kanë nevojë për të. Ne duhet t’i frymëzojmë ata dhe t’i motivojmë të mësojnë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Ne kemi vërejtur se një nga kurset më të kërkuara tashmë është ILETS, i cili është i dobishëm për të studiuar dhe për të punuar. Sidoqoftë, ne besojmë se një kombinim i kurseve është thelbësor si anglishtja e përgjithshme dhe biznesi ose anglishtja e përgjithshme dhe kultura ku studentët vazhdojnë të mësojnë anglisht por përmes disiplinës së ndryshme. Unë mendoj se nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme të njohësh një gjuhë siç është tani dhe posaçërisht anglisht. Si dhe programet Erasmus + po rriten gjithnjë e më shumë pasi profili i ndërmarrjeve ka ndryshuar gjithashtu dhe konkretisht kompanitë ndërkombëtare. ata me të vërtetë vlerësojnë kandidatët që kanë një përvojë pune jashtë vendit.

 

SHKOLLA


SWAN Training Institute 2
Emri i shkollës

Instituti i Trajnimit SWAN

Vendi / Qyteti

Dublin/Irlandë

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne përdorim metodologjitë më të fundit të mësimdhënies në klasat tona dhe i qasemi mësimdhënies tonë në një mënyrë më dinamike dhe interaktive, kështu që studentët janë qendra e saj. Duke qenë një shkollë e vogël kjo na jep mundësinë për një vëmendje më të personalizuar ndaj studentëve tanë. Të gjithë mësuesit tanë janë shumë të kualifikuar me përvojë shumëvjeçare në mësimin e anglishtes si gjuhë e huaj. Ne punojmë në mënyrë të barabartë të gjithë aftësitë (Të folurit, Të Dëgjuarit, Të Lexuarit dhe Të Shkruarit) duke këmbëngulur më shumë në pjesën komunikuese të gjuhës.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Kursi i anglishtes së përgjithshme ( në mëngjes ose pasdite ) dhe përgatitja e provimit IELTS (në mëngjes)
Kurs veror Junior, Kurset e Mini-qëndrimit dhe Trajnimit të Mësuesve (CELT dhe CLIL)
STEM dhe anglishtja për aviacionin

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Ne jemi në qendër të Dublinit në rrugën më të famshme (rruga Grafton). Vendndodhja jonë kryesore është lehtësisht e arritshme nga kudo. Gjithashtu, shkolla jonë është e rrethuar nga të gjitha shërbimet e nevojshme si restorantet, zinxhirët e ushqimit të shpejtë, pub-et, farmacitë, kafenetë, kolegji i trinitetit dhe në një distancë shumë të shkurtër në këmbë kemi Spire-in e famshëm. Vetëm 5 minuta në këmbë për në shkolla mund të gjejmë parkun e njohur të Gjelbër të Stephen dhe qendrën tregtare të Stephen’s Green. Pikërisht në qoshe ju gjeni Galerinë e Kombit dhe Muzeun Arkeologjik me hyrje të lirë.