Intervistë me Leyda Baker, Koordinatore për Zhvillimin e Biznesit të Shkollës Anglo-Kontinentale: “Njerëzit kanë filluar të kuptojnë se sa i rëndësishëm është udhëtimi”

 

Leyda Baker, Koordinatore e Zhvillimit të Biznesit, Shkolla Anglo-Kontinentale

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Anglo-Kontinental kërkon një kualifikim të njohur në nivelin e diplomës në mësimin e anglishtes folësve të gjuhëve të tjera si një kërkesë minimale për mësuesit tanë gjatë gjithë vitit. Përveç kësaj, mësuesit tanë do të kenë përvojë të gjerë mësimore në fusha të ndryshme profesionale. Mësuesit gjithashtu pritet të kenë një kualifikim të nivelit të gradës.

Brenda ekipit tonë afatgjatë të krijuar, një numër arsimtarësh kanë kualifikime të nivelit Master, të tjerët kanë statusin e mësuesit të kualifikuar (QTS) dhe disa kanë kualifikime të specializuara të lëndëve. Shumë nga këta mësues kanë pozicione përgjegjësie në përputhje me fushat e tyre të ekspertizës.
Misioni ynë është ‘Përsosmëri në mësimin, trajnimin dhe testimin në gjuhën angleze – vendosja e studentit në vendin e parë’.

Ne ofrojmë kurse për të përmbushur nevojat tuaja, duke filluar nga arsimore deri te nevojat arsimore dhe zhvillimi personal.

Anglo-Kontinentale gjithashtu ofron një gamë të gjerë kursesh nga Anglishtja e Përgjithshme në Aviacion dhe Profesionale.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Sipas mendimit tim, përfitimi kryesor i studimit jashtë është të jetosh një nga përvojat e tyre më të mira në jetën tënde.
Të mësuarit ndërsa keni përvoja të paharrueshme në një vend anglishtfolës, Takimi me njerëz nga e gjithë bota, rritja e njohurive dhe zhvillimi i aftësive që do të ndihmojnë jo vetëm në jetën tuaj profesionale, por në jetën tuaj personale, janë vetëm disa nga përfitimet e mëdha të të studiosh jashtë shtetit.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Për shkak të bllokimeve dhe kufizimeve të fundit në të gjithë botën, njerëzit kanë filluar të kuptojnë se sa i rëndësishëm është udhëtimi; dhe pse jo, të keni kombinimin perfekt të mësimit të një gjuhe ndërsa zbuloni përvoja të reja dhe zgjeroni kontakte në të gjithë botën, turizmi gjuhësor po tregon shenja të qarta pozitive për të qenë një zgjedhje e shkëlqyeshme për zhvillimin e ardhshëm.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurset e anglishtes së biznesit dhe anglishtes profesionale sidomos anglishtja për qëllime specifike si Anglishtja e Aviacionit, Anglishtja Ligjore, Anglishtja Mjekësore, Anglishtja për Turizëm dhe kurse të tjera ESP.

Kemi parë gjithashtu një rritje të kërkesës për kurse të përgatitjes së provimeve si IELTS dhe TOEFL për qëllime punësimi apo pranimi në universitet.

 

SHKOLLA


Emri i shkollës

Shkolla Anglo-Kontinentale

Vendi / Qyteti

Bournemouth / Angli, Mbretëri e Bashkuar

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Anglo-Kontinentale është një nga shkollat kryesore në botë në gjuhën angleze. Për 70 vjet kurset tona angleze janë shijuar nga studentë të të gjitha moshave dhe profesioneve nga të gjitha pjesët e botës. Kurset tona inspektohen dhe akreditohen rregullisht nga Këshilli Britanik.

Anglo-Kontinentale ka një nga kampuset më të mëdha shkollore në gjuhën angleze në MB. Anglo-Kontinental është një organizatë e drejtuar nga familja dhe ne krenohemi me shërbimin tonë personal miqësor dhe administratën efikase. Një zgjedhje e kurseve ofrohet për të gjithë – nga studentë të rinj tek të moshuar, fillestarë të plotë deri te kandidatë për provime të përparuara, studentë të shkollës dhe universitetit deri tek drejtues të biznesit dhe profesionistë. Ne madje mësojmë mësues të gjuhës angleze!

Kurset tona të gjuhës angleze mësohen nga mësues që kanë një kualifikim të njohur të mësimdhënies në gjuhën angleze, dmth. CELTA, Certifikata TESOL e Trinity College ose ekuivalent. Mësuesit gjithashtu pritet të kenë një kualifikim të nivelit të gradës.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Anglisht i Përgjithshëm – Afatshkurtër dhe Afatgjatë
Studim Akademik
Përgatitja e provimit: IELTS, CA, CPE, TOEFL, OET, BEC, TKT, KET, PET. TEAP (Aviacioni)
Biznes dhe i Specializuar / Programet Ekzekutive
Anglisht për biznes
Anglisht për financë
Anglisht për menaxhim
Anglisht për marketing dhe shitje
Anglisht për Profesionistët e Mjekësisë / Studentët e Mjekësisë
Anglisht për drejtësi
Anglisht për inxhinieri
Anglisht për shëndet dhe siguri
Anglisht për Mikpritjen dhe Turizmin
Anglisht për personelin detar
Anglisht për personelin e forcave ajrore
Anglisht për Personelin Detar
Anglisht për Personelin e Imigracionit dhe Sigurisë
Anglisht për Personelin e Ushtrisë
Anglisht për Forcat e Policisë

Programi Klubi 50+

Gjuha dhe Metodologjia e Mësimdhënies Angleze
Metodologjia e mësimdhënies, zhvillimi i gjuhës angleze
CELTA

Mësimet Online One-to-One ose grupe

Programet e Pushimeve dhe Nxënësve të Rinj

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Beach Bournemouth ka kryesuar përsëri Çmimet e Zgjedhjeve të Udhëtarëve të TripAdvisor 2019 për Plazhet më të Mira përsëri! Votuan numrin 1 në MB, numrin 6 në Evropë dhe numrin 20 në të gjithë botën!

Një nga vendpushimet më të njohura bregdetare të Britanisë, Bournemouth është një qytet i gjallë universitar pak më shumë se një orë e gjysmë larg Londrës. Ka një klimë të butë, 12 kilometra plazhe me rërë, mbi 800 hektarë parqe të bukura, kopshte dhe ambiente të gjera të kohës së lirë. Restorantet, pub-et dhe kafenetë e shumta ofrojnë kuzhinë me të vërtetë ndërkombëtare. Po aq e rëndësishme, qyteti ofron pajisje të shkëlqyera për pothuajse çdo lloj sporti.

Anglo-Kontinentale është e vendosur në një zonë të qetë banimi brenda një distancë të lehtë në këmbë nga qendra e qytetit dhe plazhi i Bournemouth.

VENDET E INTERESIT
Porti Poole – një nga portet më të mëdha natyrore në botë
Vija bregdetare Jurasike e Trashëgimisë Botërore Dorset
Parku Kombëtar New Forest –
Stonehenge
Qytetet katedrale të Winchester dhe Salisbury
Ishulli i Wight / Purbeck
Banjë
Oksford