Intervistë me Laura Galindo, Specialiste e marketingut në Ohla Schools: “Studimi jashtë vendit ju lejon të merrni një këndvështrim tjetër për jetën”

Laura Galindo, Specialiste e marketingut në Shkollat Ohla

 

Pse duhet që një student të zgjedhë shkollën e tij?

OHLA është një shkollë në gjuhën angleze me një çmim fitues me 22 vjet përvojë. Ne jemi shkolla kryesore angleze në Florida me studentë të më shumë se 70 kombësive.

• Më shumë se 70 partnerë universitarë. TOEFL ose IELTS nuk kërkohet të hyjë në Universitet.
• Lokacionet në Miami, Aventura, Boca Raton, Orlando, Celebration, Winter Garden dhe Tampa.
• OHLA është gjithashtu në dispozicion në internet.
• OHLA është akredituar nga CEA.
• OHLA është i autorizuar sipas ligjit federal për të pranuar studentë të huaj.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Disa nga përfitimet kryesore të studimit jashtë vendit janë jo vetëm përjetimi i vendeve të reja, por edhe zhytja në kulturën e re. Studentët mund të krijojnë miq të rinj nga e gjithë bota duke i lejuar ata të fitojnë një këndvështrim tjetër për jetën. E gjithë kjo dhe më shumë mund të arrihet ndërsa mësoni anglisht!

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Jam i sigurt se e ardhmja e turizmit gjuhësor do të lulëzojë. Njerëzit gjithmonë do të dëshirojnë bashkëveprimin njerëzor dhe do të dëshirojnë të vizitojnë fizikisht një qytet. Të shikosh në internet nuk është e njëjta gjë. Nëse diçka, me rritjen e teknologjisë dhe internetit, më shumë njerëz do të kuptojnë se çfarë është ‘atje’ dhe duan ta shohin atë vetë.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

OHLA është përqendruar në Arsimin e Lartë për vite me radhë, sepse ne mendojmë se kjo është e ardhmja e industrisë sonë.
Ne kemi, dhe vazhdojmë të rritemi, Programin tonë të fortë të Rrugëve të Kolegjit dhe Vendosjes. Tani punojmë me më shumë se 67 universitete në Shtetet e Bashkuara.

SHKOLLA


Emri i shkollës

Shkollat Ohla

Qyteti i vendit

Shtetet e Bashkuara / Miami

 

Gjërat më kuptimplota që mund të ofrojë shkolla

Pikat kryesore të Kampusit Miami:

• Ai zë të gjithë katin e 18-të të një ndërtese, Cuatro Embajadores, me pamje nga oqeani.
• Studentët kanë qasje në pishina, vaska të nxehta dhe palestër falas.
• Hyrja në vend në restorante, kafene dhe dyqane.
• Mundësia e qëndrimit në vend. Studentët marrin një ashensor në klasë.
• Ka 25 klasa dhe 3 laboratorë kompjuteri.
• Çdo klasë është e pajisur me televizorë me ekran të sheshtë, kompjuterë dhe qasje të plotë në Wi-Fi.
• Klasat e pajisura me borde inteligjente.
• Kampusi ynë kryesor ka më shumë se 400 studentë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Këto janë të gjitha kurset e ofruara nga shkolla:

Programet e përgjithshme angleze

• OHLA Online – Kampus Virtual Drejtpërdrejt – i ri!
• Universiteti Westcliff – OHLA – Programet e Shkallës së Kolegjit Miami + OHLA Mundësitë e Paguara të Praktikës – e re!
• Programi i Bursave të Kolegjit ESL
• Programi dhe Vendosja e Rrugëve Universitare në më shumë se 67 Universitete në Shtetet e Bashkuara
Programet e Përgatitjes së Provimeve (TOEFL-IELTS-Cambridge)

• Programet e Bachelor
• Programet e kampit rinor (vetëm Miami)

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Miami është një nga destinacionet kryesore për pushime në Shtetet e Bashkuara, me plazhe, mot me diell, histori, kulturë, sport dhe argëtim.

Kjo është një listë e vendeve që nuk duhen humbur:

Beach Miami dhe Beach South
Rrethi Historik Art Deco
Wynwood
Muzeu dhe Kopshtet Vizcaya
Parku kombëtar Everglades
Tregu i Bayside
Rruga e Tetë

Leave a Reply