Intervistë me Kieron Mahon, Drejtor i Mësimit Aktiv të Gjuhëve: “Studimi i një gjuhe të huaj në vendin pritës hap shumë dyer”

Interview with Kieron Mahon, Director of Active Language Learning: “To study a foreign language in the host country opens many doors”

KIERON MAHON, DREJTOR I M OFSIMIT T LAN GJUHS AKTIVE

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Garantuar cilësinë
32 vjet në sektorin e ELE
Drejtimi Familjar
Në pronësi të pavarur dhe irlandeze
Objekti i ndërtuar ELE
Kurse fituese të çmimeve
BARAZIT E Akredituar
ACELS Njohur
Me madhësi Boutique
Vendndodhja e Cilësisë
Klasat e vogla për të rritur
22 orë GE në javë

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Të studiosh një gjuhë të huaj në vendin pritës hap shumë dyer. Ndërveprimi shoqëror, mendimet, diversiteti rritja personale janë të gjitha rrugët që mund të hulumtohen. Gjuhët e huaja ofrojnë një avantazh konkurrues në zgjedhjet e karrierës: dikush është në gjendje të komunikojë në një gjuhë të dytë. Studimi i gjuhës së huaj rrit aftësitë e dëgjimit dhe kujtesën. … Gjuhët e huaja zgjerojnë botëkuptimin e dikujt dhe kufizojnë barrierat midis njerëzve: barrierat shkaktojnë mosbesim dhe frikë.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Ndërsa bota bëhet më e vogël për sa i përket aftësisë për të hyrë dhe udhëtuar në destinacione të huaja, e ardhmja e turizmit gjuhësor është edhe më e madhe. Me përparimet në komunikimin përmes shërbimeve të IT, nevoja për të punuar në distancë në një fushë ndërkombëtare është edhe më e madhe, duke shtyrë kufijtë për aftësitë gjuhësore të kërkuara në gjatësi më të mëdha.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Të gjithë studentët në çfarëdo niveli që janë dhe janë seriozë në lidhje me zgjedhjet e karrierës do të miratojnë një kurs që u përshtatet atyre. Unë e shoh zhvillimin e trajnimit në shumë fusha si një kërkesë e madhe. Drejtuesit e biznesit për trajnimin e mësuesve, të gjithë do të vijnë në vete. Prandaj, unë shoh vazhdimin dhe Anglishten e Përgjithshme të ngritur në nivelin e korrigjuar për të vazhduar të rritet.

SHKOLLA


frances king london
Emri i shkollës

Mësimi aktiv i gjuhës

Vendi / Qyteti

Dublin / Irlandë

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Anëtarët themelues të MIE Ne jemi një Shkollë Ndërkombëtare Gjuhësh e themeluar në 1989 me njohjen e ACELS dhe akreditimin EAQUALS. Familje, Boutique fituese e çmimeve, në pronësi të pavarur Irlandeze, me madhësi me cilësi të garantuar për kurse të përqendruara tek studentët. Ofrimi i programeve për të rritur dhe të rinj në Irelands Vendin Kryesor dhe më të Kërkuar Ne ofrojmë kurse të gjuhës për studentët e huaj që dëshirojnë të mësojnë anglisht dhe gjithashtu gjuhë të huaj për studentët vendas.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

T AD RRITURIT: –
• Anglishtja private
• Anglishtja e biznesit
• Anglisht dhe Aktivitete të Veçanta
– Ecje në kodër dhe trashëgimi /
– Art & Arkitekturë /
– Vlerësim i Uiskiut
– Letërsia moderne irlandeze
– Çiklizëm
– Muzika dhe Kultura Tradicionale Irlandeze
• Kurse Fondacioni
• Kurset e Trajnimit të Mësuesve
• Kurse rinovimi
 
JUNIORS: –
• Gjuha dhe Aktiviteti i Verës
• Java e Studimit Intensiv (Ministria ISW)
• Java Kulturore Intensive (ICW Ministay)
• Vit akademik
• Prindi & Fëmija

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Dún Laoghaire Harbour është një port i bukur Viktorian 200+ vjeçar i vendosur 12 km në jug të Qytetit të Dublinit. Qyteti Harbour është 23 km nga aeroporti ndërkombëtar i Dublinit me lidhje të shkëlqyera transporti. I vendosur në vijën DART (Transport i Shpejtë i Zonës së Dublinit), porti është 15 minuta udhëtim me tren nga qendra e qytetit. Muzeu Kombëtar Detar i Irlandës ka artin detar dhe artefakte brenda një kishe të marinarëve të shekullit të 19-të, ndërsa porti është një qendër e zënë për peshkim, sporte ujore dhe lundrime. Në afërsi të Sandycove është shtëpia e Kullës dhe Muzeut James Joyce, si dhe plazhi i mbrojtur dhe vendi i larjes në Forty Foot Mburrja me të gjitha lehtësitë e qendrës së qytetit pa ngutjen dhe nxitimin e një ambienti të mbushur me njerëz. Të gjitha llojet e mundësive të akomodimit janë brenda 15 minutash arritje ose në këmbë ose me transport lokal.