Intervistë me Karl Sammut, drejtor shitjesh dhe marketingu në Shkollën Gateway të Anglishtes: «Studentët jo vetëm që mësojnë gjuhën, por edhe shohin shumëllojshmërinë e botës.»

Karl Sammut, Drejtor i Shitjes dhe Marketingut, Gateway School of English

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Përzierje e madhe e kombësive, GSE është shumë e njohur për të pasur shumë kombësi të ndryshme si në klasa, ashtu edhe në dhoma gjumi.
Ekip i shkëlqyer akademik që është i përkushtuar, profesional dhe sheh nevojat specifike të secilit dhe çdo studenti.
Akomodimi afër shkollës, vetëm 2 minuta nga dhoma e gjumit në klasë; Si shkolla ashtu edhe rezidenca janë të vendosura në një zonë elegante dhe paqësore të vilës në St Julian vetëm 12 minuta në këmbë nga gjiri i St Julian – zona turistike më popullore e Maltës me shumë kafene, restorante dhe hotele.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studentët jo vetëm që mësojnë gjuhën, por gjithashtu shohin diversitetin e botës që do t’i ndihmojë ata në karrierën e tyre të ardhshme veçanërisht në një botë që po bëhet më e globalizuar dhe ndërkombëtare. Fakti që studentët studiojnë në një mjedis ndërkombëtar gjithashtu i ndihmon ata të fitojnë aftësi komunitare që sigurisht do t’i ndihmojnë ata në vendet e tyre të ardhshme të punës dhe marrëdhëniet e tyre me kolegët, klientët dhe klientët ndërkombëtarë.
Për studentët më të rinj që udhëtojnë individualisht kjo është një mundësi për të përjetuar një shkallë të caktuar pavarësie nga prindërit e tyre dhe kështu të rritet si një person më i pavarur që duhet të mbrojë veten ndërsa është jashtë vendit.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Pavarësisht nga pandemia COVID-19 mendoj se industria e udhëtimit të gjuhës mbetet e qetë dhe studentët e të gjitha moshave ende do të donin të udhëtonin për një kurs gjuhe pas pandemisë. Besoj se udhëtimi në gjuhë është një përvojë që studentët e çmojnë dhe e kujtojnë gjatë gjithë jetës së tyre.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurset e anglishtes së biznesit dhe anglishtes profesionale sidomos anglishtja për qëllime specifike si Anglishtja e Aviacionit, Anglishtja Ligjore, Anglishtja Mjekësore, Anglishtja për Turizëm dhe kurse të tjera ESP.

Kemi parë gjithashtu një rritje të kërkesës për kurse të përgatitjes së provimeve si IELTS dhe TOEFL për qëllime punësimi apo pranimi në universitet.

 

SHKOLLA


Emri i shkollës

Shkolla Gateway e Anglishtes

Vendi / Qyteti

St Julians/Malta

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Vëmendje individuale dhe një shërbim i personalizuar nga ardhja në largim, duke qenë një shkollë e gjuhës angleze në pronësi familjare dhe një institucion arsimor i madhësisë së mesme. Ne ofrojmë strehim menjëherë pranë shkollës, mëngjes të përfshirë dhe mjedise moderne gatimi, vetëm 2 minuta nga dhoma e gjumit në klasë në një lagje upmarket dhe elegante në St Julian vetëm 12 minuta ecje nga St Julian’s / Spinola Bay.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Kurset e përgjithshme, intensive, të anglishtes së biznesit dhe të përgatitjes së provimeve të IELTS janë ato më populloret.
Programe të reja për adoleshentët.
Programe familjare

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Gjiri Spinola, St Julian
Kapelin Mensija
Valletta – vetëm 20 minuta me autobus nga shkolla
Zona tregtare e Sliemës
Marina e jahtit portomaso