Intervistë me Jonathan Qionn, Drejtor Marketingu i Qendrës së Studimeve Angleze (CES): “Studentët duan të udhëtojnë në reklamat që duan të përjetojnë jetën në një qark tjetër”

JONATHAN QIONN, DREJTOR I MARKETINGUT, QENDRA E STUDIMEVE ANGLEZE (CES)

Pse një student do të zgjidhte shkollën e tyre?

Ne kemi 8 vendndodhje fantastike në qytete dhe qyteza që janë vende tërheqëse studentore.
CES ka mbi 40 vjet në treg dhe ne kemi studentë nga mbi 85 vende në të gjithë globin.
Kualifikon shumë mësuesit të cilët janë të gjithë të diplomuar universitarë me përvojë shumëvjeçare.
Ekipi i dedikuar i akomodimit.
Programet e shkëlqyera sociale dhe kulturore.
Mundësi të shumta akomodimi për të gjithë studentët.
Akreditim i Pavarur për të gjitha qendrat tona.

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Ju duhet të jetoni gjuhën dhe të përjetoni jetën e një personi normal irlandez, anglez, kanadez ose skocez. Ju mund të mësoni një gjuhë, por është gjithashtu përvojat që i merrni kur jeni në Irlandë, Mbretërinë e Bashkuar ose Kanada. Udhëtimi zgjeron mendjen dhe kur keni një shkollë që mund t’ju ofrojë një super përzierje të kombësive në klasë me ju, një program i shkëlqyeshëm social dhe kulturor për ju që të provoni qytetin ose qytetin në të cilin ndodheni dhe mundësi të shkëlqyera akomodimi që të gjitha kombinohen për një përvojë e plotë. Ju duhet të flisni anglisht kur jeni në klasë por edhe kur jeni me miqtë tuaj ose në kafene dhe dyqane!

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Pasi të jemi në gjendje të udhëtojmë përsëri në rehati dhe siguri, unë ndiej që klientët do të dëshirojnë përvojën në vend. Ne jemi duke ofruar klasa virtuale që kanë qenë shumë të suksesshme gjatë pandemisë, por ne mund të shohim se sa të etur janë klienti ynë për t’u kthyer ballë për ballë në përvojat e klasës! Ne do të jemi në gjendje të ofrojmë mundësinë e një kursi të Përzier me disa klasa virtuale dhe disa ballë për ballë. Studentët duan të udhëtojnë në reklamat që duan të përjetojnë jetën në një qark tjetër, kështu që unë mendoj se kjo nuk do të ndryshojë. Ne kemi nevojë për të përmirësuar atë që jemi duke bërë për ta bërë atë më të arritshëm dhe e kemi arritur atë përmes Zoom etj. Kërkesa është akoma për studentët që të hipin në aeroplan dhe të kalojnë një periudhë kohe në një vend tjetër duke jetuar një përvojë të re jetësore.

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Kurset e përgatitjes së provimit që përgatisin studentët për studime të mëtejshme ose jetë profesionale.
Tailor bëri një shkollim një për një që mund të bëhet në mënyrë virtuale ose ballë për ballë për t’u përqëndruar në nevojat e sakta të klientit.
Programet e përqendruara në biznes në gjuhën angleze.
Kurse Erasoums + Teachers për të zhvilluar një grup aftësish për mësuesit.
Kurse Junior anglisht plus programe me sport / kodim / debatim / mendje / zhvillim personal.
Programet kulturore anglisht për vitet 30 plus dhe 50 plus.

SHKOLLA


ec vancouver interview

Emri i shkollës

Qendra e Studimeve Angleze (CES)

Vendi / Qyteti

Dublin – Londër – Toronto – Edinburg – Worthing

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

CES u themelua në vitin 1979 dhe është një nga shkollat më të respektuara në gjuhën angleze në treg. Me mbi 40 vjet përvojë në mësimin e anglishtes ne ofrojmë programe gjuhësore me cilësi të lartë që do të lehtësojnë çdo nxënës. Tani kemi qendra në 8 vende të ndryshme – Dublin – Londër – Oksford – Leeds – Worthing – Harrogate – Edinburg – Toronto. Shkolla është shumë e akredituar dhe është anëtare e IALC, ALTO, EAQUALS Languages Canada dhe Këshillit Britanik. CES është gjithashtu qendra ‘Zyrtare’ e provimit IELTS në Dublin – Leeds – Toronto. CES është gjithashtu një qendër ‘Zyrtare CELTA’ në Dublin, Leeds dhe Edinburg. Në CES ne gjithashtu mund t’u ofrojmë studneteve tona një gamë të gjerë opsionesh akomodimi të tilla si qëndrimi në shtëpi, dhoma të vetme-hotelierike en-suite në pronësi të CES dhe akomodime rezidenciale universitare. CES gjithashtu ofron një gamë të plotë të shërbimeve studentore dhe një program të gjerë dhe të plotë social dhe kulturor.

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Standard dhe Anglisht i Përgjithshëm Intensiv kurse në 6 nivele.
Përgatitja e provimit IELTS.
Përgatitja e Provimit Kembrixh dhe Përgatitja e Provimit OET.
Kurs i përshtatur një për një dhe kurs i kombinuar (20 orë anglisht i përgjithshëm + 5 orë mësim një për një).
Erasums + Kurset e mësuesve (Mësimi i Përzier – CLIL etj).
Programet e Rrugëve të Universitetit.
Vendosja e shkollës së mesme kanadeze.
Programet e Verës Ndërkombëtare Junior.
Programet e grupeve të Sezonit të Ulët.

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

CES Dublin ndodhet në zemër të qytetit të Dublinit në të njëjtën rrugë me Kolegjin Trinity – Kalaja e Dublinit dhe Tempulli Bar. Ne kemi 3 qendra në Dublin dhe të gjitha po kalojnë 5 minuta në këmbë nga njëri-tjetri. Të gjitha atraksionet kryesore turistike janë në distancë të lehtë nga shkollat. Stacionet e shtëpive të CES Dublinit janë të gjitha të vendosura midis 25 – 50 minuta nga qendra e qytetit dhe shtëpitë tona private të studimit të vetë-hotelierike CES janë të vendosura 20 minuta nga qendra e qytetit me transport publik. CES Dublin ka një total prej 33 klasash, si dhe një kafene, një dhomë të përbashkët për studentët dhe dy kopshte kulmi për studentët për t’u çlodhur. Ne ofrojmë një program të plotë shoqëror dhe kulturor (siç bëjmë në të gjitha qendrat tona kemi një anëtar të stafit të përkushtuar për të lidhur me studentët në këtë aspekt të qëndrimit të tyre. Ne gjithashtu kemi një anëtar të ekipit të dedikuar për vëmendje për të parë atë aspekt të studentëve