Intervistë me Jackie Jays, Menaxhere e Qendrës së Ec Cambridge: “Ka një të ardhme të pabesueshme në turizmin gjuhësor”

JACKIE JAYS, MENAXHERI I QENDRS S EC KAMBRIZIT EC

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Në EC Cambridge ne krenohemi me ndjenjën tonë të komunitetit dhe përqendrohemi te suksesi akademik. Me ekipin tonë të vogël, me përvojë, përparësia jonë është krijimi i një mjedisi pozitiv të të mësuarit për nxënësit tanë, duke i ndihmuar ata të përmbushin qëllimet e tyre akademike. Cambridge është një qytet me akademinë në gjak, duke frymëzuar të gjithë ata që vizitojnë për të bërë më të mirën!

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Një përvojë e plotë gjithëpërfshirëse është thelbësore për të mësuar dhe për të bërë përparim më të shpejtë. Ne menjëherë shohim një përmirësim të aftësive të studentëve për të dëgjuar brenda një ose dy javësh pas mbërritjes, dhe për shkak të nevojës për të folur anglisht për të komunikuar jashtë klasës, nxënësit gjithashtu bëjnë përparim të mirë me aftësitë e tyre të të folurit. Klasa i lejon ata të konsolidojnë këto aftësi dhe të ndërtojnë njohuritë e tyre mbi strukturat gjuhësore dhe fjalorin. Aftësia për të udhëtuar brenda vendit është gjithashtu një përfitim i madh për të ardhur dhe mësuar në Mbretërinë e Bashkuar, dhe studentët takohen dhe bëjnë miq lehtësisht gjatë shkollës dhe shpesh mbajnë lidhje shumë kohë pasi të largohen.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Ekziston një e ardhme e pabesueshme në turizmin gjuhësor. Ne gjithmonë do të dëshirojmë të eksplorojmë botën përreth nesh; është në natyrën tonë. Dëshironi të kombinoni udhëtimin me studimin? Çfarë mënyrë fantastike për të parë botën dhe për të bashkëvepruar me ata që na rrethojnë. Në KE, ne jemi në gjendje të ofrojmë kurse për secilin individ. Nëse një nxënës dëshiron të fillojë kursin e tij në internet, para se të arrijë në Kembrixh? Nuk ka problem Po kështu nëse ata do të dëshironin të vazhdonin studimet e tyre kur të ktheheshin në vendin e tyre, ne mund t’u sigurojmë atyre mundësinë për ta bërë atë në internet në të gjitha zonat kohore. Një gjë që mund të mësojmë nga viti i kaluar është nevoja për të qenë fleksibël; megjithatë, turizmi gjuhësor do të vazhdojë pavarësisht.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurse fleksibël të cilat janë në gjendje të përshtaten me nevojat individuale të studentit. Kursi akademik do të vazhdojë të jetë i rëndësishëm, me universitetet në të gjithë botën që vendosin aftësitë e gjuhës angleze në krye të listës së tyre të kërkesave.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE Cambridge

Vendi / Qyteti

Mbretëria e Bashkuar / Kembrixh

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Një ekip i vogël miqësor; gjithmonë këtu për të ndihmuar! Jo vetëm që kemi një ekip operacionesh shumë me përvojë që kujdeset për mirëqenien e studentëve tanë, por edhe një ekip mësuesish të kualifikuar mirë me përvojë shumëvjeçare në mësimdhënie. Shkolla është moderne dhe është e vendosur në dy kate, me 14 klasa të ndritshme të cilat janë të pajisura me burime të azhurnuara të mësimdhënies.
Kurrikula e strukturuar na mundëson të japim orë mësimore komunikuese me cilësi të lartë në të gjitha nivelet. Mësimet janë krijuar për t’u përshtatur për të përmbushur nevojat e nxënësve dhe për t’u siguruar që ata marrin maksimumin nga koha e tyre me ne në shkollë. Ka një gamë të gjerë të kombësive që studiojnë me ne këtu në Kembrixh, të cilët të gjithë sjellin diçka të ndryshme në klasë, dhe studentët e KE të Kembrixhit arrijnë shumë të motivuar dhe të përqendruar në suksesin akademik.
Për më tepër, ne kemi një program të plotë aktiviteti, subjekt i kufizimeve lokale të COVID, i cili merr më të mirën nga ato që ofron Cambridge!

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Ne ofrojmë një gamë të gjerë kursesh:
Anglisht i Përgjithshëm (15 orë në javë) , Anglisht intensiv (22.5 orë në javë) , Klasa e Provimit të IELTS-it dhe Klasat Speciale të Fokusit (pjesë e programit tonë intensiv Anglez): Të folurit me Besim, Gramatikë në Kontekst, Anglisht Akademik dhe Anglisht për Punë.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Kembrixh ka të gjitha lehtësitë e një qyteti të madh, por ka një ndjenjë të fortë të komunitetit për shkak të madhësisë së tij të vogël. Shkolla është e vendosur në qendër, afër restoranteve dhe pikave ushqimore, dyqaneve dhe ambienteve të kohës së lirë. Kemi dy palestra, një pishinë dhe parqe për stërvitje dhe relaksim pas mësimit. Universiteti i Kembrixhit përbëhet nga 31 kolegje individuale, 30 muze dhe një bibliotekë e madhe qendrore, të gjitha brenda distancës së shkollës. Qendra e qytetit është me të vërtetë e bukur, me shumë ndërtesa që datojnë që nga vitet 1700.

Leave a Reply