Intervistë me Heather Giammona, Drejtore e Qendrës së KE San Diego: “Studentët tanë bëjnë miq gjatë gjithë jetës dhe janë në gjendje të bëhen me të vërtetë qytetarë të botës.”

Heather Giammona, Drejtore e Qendrës së EC San Diego

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Avantazhi i zgjedhjes së shkollës sonë është aftësia për të bashkëvepruar me mësuesit dhe stafin në një nivel personal për të ofruar shërbime që i përshtaten nevojave të secilit student. Studentët mund të hyjnë në çdo nivel dhe të ndjekin progresin e tyre duke përdorur programet tona në klasë dhe në internet me matjen e vërtetë të suksesit. Përveç shërbimeve tona të personalizuara, EC ofron një platformë mësimi në internet, në të cilën studentët mund të kenë qasje 24 orë në ditë, 7 ditë në javë për të vazhduar udhëtimin e tyre gjuhësor me qindra tema të përshtatura për nevojat e tyre. Vendndodhja jonë nuk ka vetëm aktivitete të mrekullueshme në natyrë jashtë derës sonë, por edhe komoditete që përfshijnë ngrënie në natyrë, pazar dhe shërbime shëndetësore vetëm një minutë nga shkolla.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Sigurisht, aftësia për të bashkëvepruar në anglisht jashtë klasës është aspekti më i dobishëm i të mësuarit jashtë vendit. Ju jeni në gjendje të aktivizoni atë që keni mësuar në klasë dhe të praktikoni aftësitë tuaja menjëherë. Të kesh një përvojë kulturore ndërsa takon studentë nga e gjithë bota është e pamatshme. Studentët tanë bëjnë miq gjatë gjithë jetës dhe janë në gjendje të bëhen me të vërtetë qytetarë të botës.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi gjuhësor u siguron studentëve perspektivën që u nevojitet për të kuptuar lajmet dhe për t’i vendosur ato në perspektivë. Dashuria për planetin tonë fillon në shtëpi dhe më pas shtrihet edhe tek të tjerët. Bota është kaq e bukur dhe ka shumë për të ofruar për ata që dëshirojnë të shkojnë përtej zonës së tyre të rehatisë. Trimëria shpërblehet për ata që kërkojnë të kuptojnë përtej horizontit të tyre. Edhe në kohët më të vështira, ne të gjithë dëshirojmë lidhje dhe zgjerim që mund të vijnë me turizmin gjuhësor.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Kurset të cilat përqendrohen në metodën komunikuese do të kërkohen gjithmonë. Bota jonë është e lidhur vetëm me një klikim të miut, kështu që aftësia për të komunikuar mendimet tuaja ndërsa prezantoni informacione jetike para të tjerëve do të jetë grupi më i rëndësishëm i aftësive të brezave tanë të ardhshëm.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE San Diego

Vendi / Qyteti

SHBA / San Diego

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Shkolla jonë mund të ofrojë një sërë shërbimesh bazuar në funksionimin disa vjeçar. Ne kemi trajnuar studentë për Provimet e Kembrixhit, IELTS dhe TOEFL me shumë sukses. Përveç kësaj, ne mund t’u sigurojmë studentëve mbështetjen e nevojshme për të aplikuar në universitetet në SHBA.
Ne kemi aftësinë dhe përvojën për t’u dhënë udhëzime studentëve nga nivelet A1 në C2 me mësues që kanë një përvojë të thellë. Të gjithë mësuesit tanë përdorin metodën komunikuese të ofrimit në mënyrë që studentët të jenë në gjendje të praktikojnë duke përdorur gjuhën me aftësi aktive.
Struktura jonë është e vendosur në komunitetin e plazhit të La Jolla, California. Kjo zonë është e famshme për plazhet e saj të bukura, restorantet e mrekullueshme dhe pazaret. Shkolla jonë është e pajisur me teknologjinë më të fundit dhe është azhurnuar me të gjitha masat shëndetësore të nevojshme për t’u dhënë udhëzime studentëve në mënyrë të sigurt.

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Tani jemi duke dorëzuar Anglisht i Përgjithshëm klasa për studentët tanë. Nëse studentët kanë nevojë Kembrixh , Udhëzime IELTS ose TOEFL, ne do t’i rregullojmë këto programe në termat e ardhshëm. Përveç kësaj, ne kemi klasa të Fokusit Special të cilat mund të zgjerojnë mësimin për Zhvillimin e Fjalorit, Gramatikën, Anglishten e Biznesit dhe më shumë.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Lagjja jonë është e njohur për bukurinë e saj natyrore së bashku me not, shëtitje dhe larje dielli. Një distancë e shkurtër me autobus është një qendër e madhe tregtare dhe strehim studentësh. San Diego është gjithashtu një qytet i mrekullueshëm për t’u vizituar për njerëzit aktivë që kënaqen me biçikletën, surfimin dhe sportet e tjera.
San Diego ka milje plazhe, male dhe shkretëtira, kështu që ka një larmi aktivitetesh në natyrë për t’u provuar!
Përveç bukurisë sonë natyrore, ne jemi vetëm një makinë larg nga Los Anxhelosi dhe parqeve të tjera të njohura të temave. Shumë studentë gjithashtu pëlqejnë të vizitojnë Las Vegas ndërsa ndjekin shkollën tonë.
Qyteti ynë ka dy qendra të njohura të shitoreve që mund të ofrojnë pazar të shkëlqyeshëm me çmime zbritje!
Mesi i San Diegos ka Parkun Balboa. Ky park është i mbushur me muze, kopshtin zoologjik dhe ngjarje të tjera kulturore. Me pamje nga qendra e qytetit, studentët mund të vizitojnë parkun dhe më pas të shëtisin bregun e portit dhe të vizitojnë restorante të mrekullueshëm me darkë në natyrë.

Leave a Reply