Intervistë me Glenda Gonzalez Ruiz, Menaxhere e Shitjeve dhe Marketingut të Inlingua Maltës: “Turizmi i gjuhës në Maltë është shumë thelbësor për ekonominë”

Glenda Gonzalez Ruiz, Menaxhere e Shitjeve dhe Marketingut, Inlingua Malta

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Shkolla jonë ishte e para në ishull në vitin 1980 dhe që nga ajo kohë kemi qenë të fokusuar në ofrimin e programeve më të mira të anglishtes me mësues të kualifikuar, dhe përzierjen më të mirë të kombësisë së studentëve. Vendndodhja është shumë e volitshme e rrethuar nga plazhet dhe të gjitha amenitetet për të qëndruar të studentëve.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Kam ardhur në Maltë nga Venezuela në vitin 2014 dhe kam studiuar për 11 muaj në inlingua. Deri tani ka qenë një nga përvojat më të mira në jetën time. Ju do të takoni njerëz nga e gjithë bota. Ju do të mësoni për kulturën e tyre, historinë, gastronominë, është si të udhëtoni në vende të ndryshme por jeni në një klasë angleze duke mësuar një gjuhë të re me studentë të tjerë që janë në të njëjtin nivel të mësimit të diçkaje krejtësisht të re. nëse po mësoni për një periudhë të gjatë do t’ju mungojë familja, miqtë, vendi juaj, ushqimi juaj por do ta vlerësoni më shumë kur të ktheheni por duke pasur miq të rinj nga vende të ndryshme që pastaj do të vizitoni dhe praktikoni gjuhën tuaj të re me ta.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Malta është bërë një nga destinacionet e 6-ta për të mësuar anglisht. Turizmi i gjuhës në Maltë është shumë thelbësor për ekonominë, pasi ne kemi rreth 40 shkolla angleze në ishull. Industria është bërë shumë konkurruese. Megjithatë, ne të gjithë përpiqemi të ofrojmë përvojën më të mirë për ta, në lidhje me kurset, akomodimin dhe aktivitetet. Malta po rritet çdo ditë në sektorin e turizmit dhe janë bërë shumë ndryshime me qëllim që të përmirësojnë vendet e tyre dhe mendoj se do të vazhdojë të rritet në të njëjtën mënyrë pavarësisht situatës së Covidit.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

English with Business purpose for an accessible price will be an excellent option in the future, but General English will be still the demanding alternative.

SHKOLLA


Emri i shkollës

Inlingua Malta

Vendi / Qyteti

Maltë/Sliema

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Student nationality mix, Location in one of the most touristic place on the island, Junior Courses from 5 years old and great offers for Adults courses, we are the only Cambridge Authorized Centre on the island, we have only Celta qualified Teachers and 10 students per class.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Kurse të përgjithshme 20-30 mësime në javë
Kurset e juniorëve 5-12 vjeç
Kurse biznesi
Përgatitja E IELTS
Përgatitja e Kembrixhit
Një për një mësim

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Plazhet dhe pikëpamjet më të bukura, restorantet, klubet e natës, stacionet kryesore të autobusëve, stacioni i trageteve dhe cruises, qendra tregtare dhe akomodimi shkollor në të njëjtin qytet.