Intervistë me Glenda González Ruiz, Inlingua Malta Menaxher i Shitjeve dhe Marketingu: “Turizmi gjuhësor në Maltë është shumë thelbësor për ekonominë”

Glenda González Ruiz, Menaxher i Shitjeve dhe Marketingu në Mlinga Inlingua

Pse një nxënës do të zgjidhte shkollën e tij?

Shkolla jonë ishte e para në ishull në 1980 dhe që nga ajo kohë ne jemi përqendruar në sigurimin e programeve më të mira angleze me mësues të kualifikuar, dhe përzierjen më të mirë të kombësisë studentore. Vendndodhja është shumë e përshtatshme e rrethuar nga plazhet dhe të gjitha lehtësitë për qëndrimin e studentëve.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë dobitë kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Kam ardhur në Maltë nga Venezuela në 2014 dhe kam studiuar për 11 muaj në inlingua, deri më tani ka qenë një nga përvojat më të mira në jetën time, do të takoni njerëz nga e gjithë bota, do të mësoni për kulturën, historinë, gastronominë e tyre , është si të udhëtosh në vende të ndryshme por je në një klasë angleze duke mësuar një gjuhë të re me studentë të tjerë që janë në të njëjtin nivel të të mësuarit diçka krejtësisht të re. Nëse jeni duke mësuar për një periudhë të gjatë, do të të marrë malli për familjen, miqtë, vendin, ushqimin, por do ta vlerësosh më shumë kur të kthehesh por të kesh miq të rinj nga vende të ndryshme që më vonë do të vizitosh dhe praktikosh gjuhën tënde të re me ata

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Malta është bërë një nga destinacionet e 6-të për të mësuar anglisht. Turizmi gjuhësor në Maltë është shumë thelbësor për ekonominë, pasi kemi rreth 40 shkolla angleze në ishull industria është bërë shumë konkurruese, megjithatë të gjithë përpiqemi të ofrojmë përvojën më të mirë për ta, në lidhje me kurset, akomodimin dhe aktivitetet. Malta po rritet çdo ditë në sektorin e turizmit dhe janë bërë shumë ndryshime për të përmirësuar qëndrimet e saj dhe unë mendoj se do të vazhdojë të rritet në të njëjtën mënyrë pavarësisht nga situata Covid.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Anglishtja e përballueshme e biznesit do të jetë një mundësi e shkëlqyeshme në të ardhmen, por anglishtja e përgjithshme do të mbetet alternativa kërkuese.

SHKOLLA


Emri i shkollës

Inlingua Malta

Vendi/Qyteti

Malta / Sliema

 

Gjërat më kuptimplota që mund të ofrojë shkolla

Përzierje e kombësisë studentore, Vendndodhja në një nga vendet më turistike në ishull, Kurse Junior nga 5 vjeç dhe oferta të shkëlqyera për kurse për të Rritur, ne jemi e vetmja Qendër e Autorizuar e Kembrixhit në ishull, kemi vetëm mësues të kualifikuar Celtic dhe 10 studentë për klasë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Kurse të përgjithshme 20-30 orë mësimi në javë
Kurse Junior nga 5 deri në 12 vjeç
Kurse biznesi
Përgatitja e IELTS
Përgatitja e Kembrixhit
Mësime një për një

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Plazhet dhe pamjet më të bukura, restorantet, klubet e natës, stacionet kryesore të autobusëve, stacioni i trageteve dhe lundrimit, qendra tregtare dhe akomodimi në shkollë në të njëjtin qytet.