Intervistë me Erica da Silva Pereira, Menaxhere Rajonale e Shitjeve në Amerikën Latine të Qendrave të Gjuhëve LAL: “Marrëdhëniet e mira nuk mund të mirëmbahen pa një komunikim me cilësi të mirë midis njerëzve.”

LAL Language Centres

Erica da Silva Pereira, Menaxhere Rajonale e Shitjeve Amerika Latine, Qendrat e Gjuhëve LAL

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Për shkak se LAL ka më shumë se 40 vjet përvojë duke fuqizuar njerëzit për të komunikuar në mënyrë efektive me komunitetin global me anë të një përvoje të shkëlqyer dhe pasuruese të të mësuarit. Ne kemi vetëm mësues vendas dhe certifikatë, gjithashtu punojmë me National Geographic Learning. Nëse anglishtja është e nevojshme për punë, udhëtime ose studime, mësuesit me përvojë të LAL mund të ndihmojnë studentët të praktikojnë gjuhën duke përdorur teknologjinë dhe situatat e jetës reale. Ne na pëlqen që studentët tanë të përfshihen në mësimin e tyre, kështu që, si dhe mësimet e planifikimit dhe kontrollet e progresit, ne i pyesim studentët për atë që duan të mësojnë. LAL ofron reagime ditore nga mësuesit, teste javore si dhe provime të përfundimit të nivelit.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë është një mundësi unike për të parë më shumë botë, është një mundësi për të ndihmuar njerëzit të mësojnë gjuhë të reja, të vlerësojnë kulturat e tjera, të kapërcejnë sfidat e të jetuarit në një vend tjetër dhe të fitojnë një kuptim më të madh të botës. Anglishtja është një gjuhë e përdorur botërisht, mund të jetë mjaft e dobishme të studiosh në një vend të tillë si Afrika e Jugut. Studentët do të jenë në gjendje të studiojnë në anglisht, të flasin me vendasit dhe të zhvillojnë vërtet aftësitë e tyre gjuhësore.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Pengesat gjuhësore janë njohur gjerësisht si një pengesë kritike për komunikimin ndërkulturor, i cili mund të pengojë qëllimin e njerëzve për të vizituar një vend ose për të punuar për një kompani ndërkombëtare ose për të pasur një marrëveshje me dikë në një vend tjetër. Marrëdhëniet e mira nuk mund të mirëmbahen pa një komunikim me cilësi të mirë midis njerëzve. Ndërsa ekziston njerëzimi, njerëzit duhet të jenë të përgatitur për jetën reale, që do të thotë të jesh i aftë dhe i përgatitur për mundësi dhe përvoja të reja dhe unë jam i sigurt se aftësitë gjuhësore janë shumë të rëndësishme si diplomë. Kështu që, edhe në kohët sfiduese me të cilat përballet industria jonë, unë e shoh të ardhmen tonë me shpresë të mirë dhe pozitivizëm.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Anglisht për punë, anglisht për qëllime akademike dhe përgatitje të provimit.

 

SHKOLLA


LAL Language Centres
Emri i shkollës

Qendrat e Gjuhëve LAL

Vendi / Qyteti

Kejptaun / Afrika e Jugut

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

LAL ofron anglisht të paharrueshme me njerëz të paharrueshëm përmes përvojave të paharrueshme. Ka mijëra mënyra se si studentët tanë mund të kalojnë kohën e tyre në destinacionin tonë. Por në LAL, ne i paketojmë aktivitetet tona Real Life English me dinamikë të hartuar posaçërisht për t’u siguruar që studentët tanë jo vetëm të argëtohen, por të mësojnë aftësi të reja, të lidhen me njerëz që ndajnë interesat tuaja, duke eksploruar kulturën e destinacionit tonë unik dhe, shumica e rëndësishmja, duke e jetuar të gjithë në anglisht.
Gjithashtu ne kemi një kampus ku studentët mund të studiojnë dhe jetojnë në të njëjtin vend do të thotë që ne ofrojmë Shkollë dhe Rezidencë Studentore në të njëjtën ndërtesë, kështu që studentët mund të shoqërohen dhe të ndajnë përvoja / kultura jashtë klasës, duke jetuar së bashku.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Anglisht i Përgjithshëm, Anglisht Intensiv, Anglisht për 30+, Anglisht për Financë dhe Biznes , Anglisht për marketing , Anglisht për Turizëm dhe Udhëtim, Përgatitja e Provimit (IELTS dhe Cambridge), Anglisht + Vullnetarizëm

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Cape Town ofron çdo turist një kombinim perfekt të pamjeve piktoreske të oqeanit së bashku me një sfond spektakolar malor, ky qytet është i mrekullueshëm. Shtë e vështirë të udhëtosh kudo në qytet pa i hedhur nofull bukurisë për tu parë. Kejptaun ka bukuri të pafund për të eksploruar dhe aktivitete që i përshtaten çdo personaliteti nga shtrirja në plazhet e përsosura me rërë të bardhë, duke u përkëdhelur në vendpushimet luksoze me pesë yje deri në ditët e mbushura me aksion, duke ecur në malin Table, paragliding, rreshtim zip, duke vizituar pinguinët më të bukur në botë, vendet e trashëgimisë botërore ose kaloni ditët tuaja duke pushuar në rajonet më të mrekullueshme të verës. Në lagjen tonë studentët mund të gjejnë restorante, supermarkete, plazh, dyqane, lavanderi dhe shumë më tepër. Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se gjithçka është në këmbë, jo më shumë se 5 ose 10 minuta në këmbë nga shkolla.