Intervistë me Christopher Thebing, Drejtor Marketingu i CEL: “Teknologjia tani është një pjesë e rëndësishme e klasës, por ofertat në internet kurrë nuk mund të zëvendësojnë përvojën e studimit jashtë vendit.”

CEL San Diego

Christopher Thebing, Drejtori i Marketingut, CEL

 

Pse një nxënës do të zgjidhte shkollën e tij?

Kemi vendndodhje të mrekullueshme me ndërtesa moderne shkollore ku do të kaloni bukur. Për më tepër, ne kemi mësues shumë miqësorë dhe shumë të kualifikuar që japin mësim anglisht në klasa të vogla (mesatarisht 6-7 studentë për klasë), ndërsa shumica e shkollave në gjuhën botërore kanë një madhësi klase prej 15 personash. Kjo bën një ndryshim të rëndësishëm kur bëhet fjalë për të mësuar një gjuhë.

Ne ofrojmë një gamë të gjerë të opsioneve të zgjedhura me kujdes të akomodimit për buxhete të ndryshme duke filluar nga shtëpia mbi një hotel në apartamente të përbashkëta me pishinë dhe xhakuzi.

Në CEL do të takoni studentë nga e gjithë bota, do të keni një kohë të shkëlqyeshme me ta dhe do të bëni miq të rinj ndërsa përmirësoni nivelin tuaj të anglishtes.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë dobitë kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Studimi jashtë vendit është krejtësisht ndryshe nga mësimi i një gjuhe në shtëpi ose në internet. Ju do të zhyteni në gjuhë, do të praktikoni aftësitë tuaja shumë më shumë dhe kështu të arrini një nivel krejtësisht të ndryshëm të aftësive sesa do të kishit në shtëpi ose në internet.

Përveç kësaj, ju do të takoni një kulturë të re, shumë njerëz interesantë nga e gjithë bota dhe do të keni një kohë të shkëlqyer për të mësuar një gjuhë. Ende mbaj mend kursin tim të parë të gjuhës më shumë se 20 vjet më parë: një nga përvojat më të mira të jetës sime.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Pas një viti katastrofik në 2020 për shkak të Corona, numri ynë i studentëve është rritur ndjeshëm përsëri në muajt e fundit duke u kthyer shpejt në numrin normal. Kështu që jam i sigurt që 2022 do të jetë përsëri një vit normal për ne. Unë jam i sigurt se interesi për të udhëtuar dhe për të marrë një kurs gjuhe është ende atje dhe nevoja për të kompensuar për një vit të humbur është e madhe.

Teknologjia tani është një pjesë e rëndësishme e klasës, por ofertat në internet kurrë nuk mund të zëvendësojnë përvojën e studimit jashtë vendit. Ne nuk shesim vetëm kurse gjuhe, por përvoja. Në këtë drejtim, ne gjithmonë do të përpiqemi të zgjerojmë ofertën tonë duke dëgjuar dëshirat e studentëve tanë dhe duke u siguruar që të tejkalojmë pritjet e tyre.

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve midis kolegëve?

Shumë klientë duan të provojnë diçka më shumë sesa “një kurs të thjeshtë gjuhe”. Ne po përjetojmë kërkesë të shtuar për programe të tilla si anglisht dhe Surf, anglisht dhe vullnetarisht programin tonë English Experience Plus ku studentët mund të praktikojnë aftësitë e tyre angleze në kompanitë amerikane. Ne gjithashtu shohim një rritje në programet tona të Pathway ku studentët kombinojnë një kurs gjuhe në CEL me 1 ose 2 semestra në një Kolegj ose Universitet për të shtuar një theksim të CV-së së tyre.

Gjithashtu për adoleshentët programi ynë Future Global Leader që ofron një qasje mësimore të bazuar në projekte për klientët tanë adoleshentë është bërë shumë e popullarizuar.

 

SHKOLLA


CEL San Diego
Emri i shkollës

CEL

Vendi/Qyteti

SHBA / San Diego

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Shkolla jonë aktualisht ka tre vende të dëshirueshme dhe të arritshme; vetëm një 10 minuta më këmbë në plazh në qendër të qytetit Santa Monica, në zemër të qendrës së San Diego, dhe vetëm një 5 minuta në këmbë në oqean në komunitetin e gjallë të plazhit të Pacific Beach, San Diego. Ne kemi ndërtesa moderne shkollore dhe ofrojmë klasa në grupe të vogla (mesatarisht 6-7 studentë, maksimumi 12 studentë / klasë).

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Për të rriturit (mbi 16 vjeç)
Anglisht i Përgjithshëm, përgatitje për Testi TOEFL , Përgatitja e provimit të Kembrixhit (FCE, CAE), mësime private, anglisht dhe surfim, anglisht dhe vullnetarizëm, anglisht plus përvojë, programe Pathway.

Për adoleshentë (12-18 vjeç)
Anglisht i Përgjithshëm , Anglisht dhe surfing, Udhëheqësit e ardhshëm global.

Cilat janë tërheqjet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

California ka shumë për të ofruar: një klimë të shkëlqyeshme gjatë gjithë vitit, njerëz shumë të hapur që do t’ju lejojë të praktikoni anglishten tuaj shumë, shumë vende me interes si plazhet, Hollywood, Beverly Hills, parqe dëfrimi të tilla si SeaWorld, Universal Studios, Disneyland, …. Impossibleshtë e pamundur të mërzitesh në Kaliforni.

Shkollat tona janë të vendosura në vende të pabesueshme: afër plazhit ose në zemër të Qendrës së qytetit. Në çdo rast aty pranë ka dyqane dhe restorante.