Intervistë me Dr. Bindu Varghese, Drejtor i Qendrës së EC New York: “Studimi jashtë vendit i ndihmon studentët të mësojnë më shumë sesa vetëm gjuhën”

DR BINDU VARGHESE, DREJTORI I QENDRS I KE NEW YORK

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Kur studentët zgjedhin të studiojnë në një destinacion të KE-së, ata do të ndihen sikur janë me familjen. Ne sigurojmë një shtëpi larg shtëpisë për të gjithë studentët tanë. Anëtarët e ekipit tonë janë me të vërtetë të apasionuar pas ndarjes së gjuhës dhe kulturës sonë me studentët tanë, dhe ne punojmë më shumë për të siguruar që studentët tanë të kënaqen vërtet me kohën e tyre dhe të përmirësojnë anglishten e tyre. Nga vendndodhja jonë e klasit botëror me pamje të pabesueshme të Times Square deri te programi mësimor i zhvilluar mirë i mësuar nga instruktorë me përvojë, studentët e KE të Nju Jorkut përjetojnë të gjitha gjërat më të mira për të mësuar anglisht në Nju Jork. Për më tepër, ne ofrojmë mundësi që studentët të zbatojnë anglishten e tyre jashtë klasave me një program aktivitetesh të zhvilluar mirë, shtesa të mrekullueshme të kurseve si anglisht plus vallëzim dhe më shumë! Më në fund, ne ishim shkolla e parë në New York që ofruam një program të hartuar për nxënës më të pjekur të gjuhës. Ne kemi hartuar kurrikulë specifike për këtë grup nxënësish dhe ne jemi thjesht më të mirët në industri!

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë vendit i ndihmon studentët të mësojnë më shumë sesa vetëm gjuhën. Ju do të mësoni kulturën, opinionin dhe mënyrat e njerëzve me të cilët ndërveproni çdo ditë. Ju do të jeni në gjendje të zgjeroni horizontet tuaja dhe të përjetoni diçka që do të ndryshojë jetën tuaj! Ndërsa do të përjetoni sfida, kjo do t’ju ndihmojë të bëheni një person më i fortë, më i pavarur.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi gjuhësor do të vazhdojë të rritet dhe zhvillohet në të ardhmen. Duke jetuar në një botë të globalizuar, është thelbësore që njerëzit të fitojnë gjuhën dhe aftësitë për të punuar dhe bashkëvepruar me njerëz nga e gjithë bota. Turizmi gjuhësor është kryqëzimi i kësaj! Ndërsa edukimi gjuhësor ofron shumë mundësi dixhitale, nuk ka asnjë mënyrë për të mësuar në lidhje me kulturën e dikujt më mirë sesa ta përjetoni atë nga dora e parë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Ndërsa programet mësimore për arsimin në gjuhën angleze përmirësohen brenda vendeve të lindjes, studentët ka të ngjarë të kalojnë nga kërkimi i programeve të Përgjithshme Angleze në programe më të specializuara Angleze. Fusha të ndryshme të punës do të presin që aplikantët e tyre të kenë një nivel të fortë të gjuhës angleze, kështu që anglishtja për qëllime specifike (p.sh. anglishtja juridike, anglishtja për mikpritjen, etj.) Do të bëhet e ardhmja. Për më tepër, studentët e Universitetit do të kërkojnë shkolla që ofrojnë rrugë për arsimim të mëtejshëm brenda vendeve që flasin anglisht. E ardhmja për arsimin në gjuhën angleze është e ndritshme dhe unë jam krenar që KE është në krye të kësaj.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE New York

Vendi / Qyteti

Shtetet e Bashkuara të Amerikës / New York

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Shkolla jonë moderne ka një vendndodhje të mahnitshme, në zemër të Times Square. Ne jemi të vendosur pranë të gjitha atraksionet kryesore turistike dhe monumentet. Ne ishim shkolla e parë që ofruam një program të veçantë anglisht për studentët 30 vjeç e lart. Kjo na lejon që të ofrojmë mësime të përshtatshme dhe të përshtatshme për nivelin, për të gjithë studentët, pavarësisht nga mosha. Ne gjithashtu ofrojmë programin e njohur anglisht plus Vallëzim, i cili lejon studentët të regjistrohen në lloje të ndryshme të klasave të vallëzimit, ndërsa gjithashtu përmirësojnë anglishten e tyre. Përmirësoni aftësitë tuaja angleze si dhe hip hop, balet, xhaz ose vallëzim! Klasat e vallëzimit mbahen në Qendrën e njohur të Vallëzimit Broadway dhe mësuan koreografët e mi shumë të respektuar dhe të vendosur mirë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Anglisht i Përgjithshëm , Përgatitja TOEFL, Anglisht për punë , Programi 30+.

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

EC New York është e vendosur mirë në zemër të Times Square brenda ndërtesës historike Paramount. Ne jemi brenda një 10-minuta në këmbë në Bryant Park, Biblioteka Publike e Nju Jorkut, Rockefeller Center, Grand Central Terminal, Empire State Building dhe Broadway Theatres. Qendra më e ngarkuar e transportit në Manhattan është stacioni Times Square dhe EC New York është fjalë për fjalë vetëm një rrugë larg!

Leave a Reply