Intervistë me Craig Leith, Drejtor i Qendrës së KE-së në Kejptaun: “Përfitimi më i mirë i studimit jashtë vendit është zhytja totale në gjuhë”

CRAIG LEITH, DREJTOR I EC CAPE TOWN QENDRA

 

Pse duhet që një student të zgjedhë shkollën e tij?

Ne jemi një nga 2 qendrat e provimeve të Universitetit të Kembrixhit në Afrikën e Jugut. Ne ofrojmë një gamë të plotë të programeve vullnetare dhe të praktikës. Të gjitha klasat tona janë të pajisura me tabela të bardha interaktive dhe madhësia maksimale e klasës është 15 studentë. Të gjithë mësuesit tanë janë vendas, të kualifikuar dhe me përvojë në Afrikën e Jugut. Ne ofrojmë kurse anglisht + Safari, anglisht në qytet dhe anglisht për punë dhe një gamë të gjerë aktivitetesh shoqërore dhe daljesh.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Përfitimi më i dukshëm është të jesh i zhytur plotësisht në gjuhën e vendit në të cilin flitet dhe të jesh i ekspozuar ndaj tij gjatë gjithë qëndrimit tënd. Kjo e bën gjuhën plotësisht praktike dhe biseduese, dhe merr jetë për studentin, në vend se të mësojë në internet ose në një klasë në vendin e tyre të lindjes. Duke u zhytur në kulturën e vendit ku studiojnë, studentët i ekspozohen gjithashtu kontekstit të gjuhës kur flitet, lexohet, dëgjohet dhe shkruhet. Përveç kësaj, kjo ekspozitë kulturore është një mjet i rritjes dhe zhvillimit personal për studentin individual, pasi ata nxirren nga zonat e tyre të rehatisë dhe duhet të jetojnë në një mjedis të ri ndryshe nga ai në të cilin ata u rritën.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë kam shumë besim se sapo COVID-19 të jetë nën kontroll dhe studentët të lejohen të udhëtojnë përsëri lirisht, ne do të shohim që industria të rimëkëmbet në mënyrë dramatike. Unë mendoj se studentët do të jenë më të etur dhe të ngazëllyer për udhëtime se kurrë, për shkak të kufizimeve që u është dashur të durojnë në vitin 2020.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Hardshtë e vështirë të thuhet, sepse llojet e studentëve që udhëtojnë ndryshojnë shumë, dhe kështu ndryshojnë edhe nevojat e tyre. Unë nuk mendoj se një kurs është domosdoshmërisht më i popullarizuar ose më i kërkuar se një tjetër.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE Kejptaun

Qyteti i vendit

Afrika e Jugut / Kejptaun

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Ne ofrojmë një gamë të gjerë kursesh:
Anglisht i Përgjithshëm (GE) 20 dhe GE 30 (20 dhe 30 orë në javë përkatësisht), Programi i vitit akademik për 6 muaj ose më shumë, Klasat e Përgatitjes së Provimit të Kembrixhit dhe IELTS dhe mësime individuale.

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

 • Tabela Mountain, një nga shtatë mrekullitë e botës natyrore
 • Victoria dhe Alfred Boardwalk
 • Akuariumi Dy Oqeane
 • Plazhe, plazhe dhe më shumë plazhe
 • Provë e verës
 • Ishulli Robben ku u burgos Nelson Mandela
 • Kopshti Botanik Kirstenbosch
 • Linja të ndryshme të Autobusëve të Kuq brenda dhe përreth qytetit
 • Hiking në male më pak se 10 minuta nga shkolla
 • Aktivitete sociale si futboll dhe karting
 • Shumë pazar
 • Jetë e gjallë e natës

Leave a Reply