Intervistë me Katie Denton, International House Bristol Marketing Manager: “Turizmi gjuhësor ka qenë gjithmonë një mundësi e mrekullueshme për t’u lidhur me njerëz nga një larmi e kulturave.”

International House Bristol

Katie Denton, menaxhere e marketingut, International House Bristol

 

Pse një nxënës do të zgjidhte shkollën e tij?

Bristol është një qytet me të vërtetë i gjallë, plot kulturë, ngjyra dhe kreativitet, dhe me mbi 33 vjet përvojë mësimore në anglisht për studentë nga e gjithë bota, ne kurrë nuk lodhemi duke i ndihmuar studentët ta zbulojnë atë për herë të parë.

Si një shkollë IH, studentët tashmë e dinë se ata mund të besojnë në cilësinë e kurseve tona, por ne ofrojmë shumë më tepër. Shumë nga mësuesit tanë janë gjithashtu trajnerë të mësuesve, kështu që metodologjia jonë është gjithmonë në ballë. Ne jemi një qendër provimesh e Kembrixhit dhe OET, që do të thotë që pasi t’ju kemi ndihmuar të përgatiteni për provimin tuaj, ju do ta bëni në një mjedis të njohur dhe do të arrini rezultatin më të mirë të mundshëm. Stafi ynë miqësor dhe me përvojë ka jetuar jashtë vendit, kështu që ata i dinë saktësisht sfidat me të cilat përballeni kur lundroni në një vend të ri; ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në çdo hap të rrugës.

Si një shkollë e drejtuar nga familja, dy ndërtesat tona janë tërheqëse, me dhoma studentësh dhe kopshte të bukura në natyrë për studentët që të përzihen gjatë gjithë vitit. Kur jeni në IH Bristol, jeni në shtëpi.

Sipas mendimit tuaj, cilat janë dobitë kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Ju mund ta mësoni një gjuhë kudo – viti 2020 e tregoi atë – por për të kuptuar me të vërtetë një vend dhe kulturën e tij duhet ta jetoni atë. Nuk ka asgjë të krahasueshme me humbjen plotësisht në një vend të panjohur dhe vendosjen e fjalëve dhe frazave që dini së bashku për të gjetur rrugën tuaj; Kjo ndjenjë, kur e kupton plotësisht, është e pakonkurueshme. Pengesa më e madhe me të cilën përballen studentët është shpesh frika për të bërë gabime, por kur jetoni në një vend tjetër pa asnjë gjuhë tjetër të përbashkët, ju jeni të detyruar të përballeni me pasiguritë tuaja dhe thjesht të provoni: ju shpesh mësoni! Më shumë në këtë mënyrë sesa në një klasë !

Përfitimi tjetër i dukshëm i studimit jashtë vendit janë njerëzit dhe vendet që do të takoni dhe përvojat që do të çmoni për vitet që vijnë. Nga studimet jashtë ju ktheheni me një ndjenjë më të madhe të pavarësisë, vetëdijës kulturore dhe shumë histori të tjera për të treguar.

Gjëja e mirë për të studiuar jashtë është që ju do të bëni miq nga e gjithë bota dhe gjithmonë do të keni të planifikuar një udhëtim të ardhshëm.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Të mësuarit në internet është këtu për të qëndruar, por pasi nuk mund të zëvendësojë përvojën e zhytjes në një vend të huaj, ka të ngjarë të shohim gjithnjë e më shumë kurse të kombinuara – duke studiuar në internet për disa javë ose muaj në përgatitje të një përvoje personale, e mundshme e ndjekur nga kurse shtesë online pas kthimit në shtëpi për të rifreskuar dhe për të vazhduar përparimin. Turizmi gjuhësor ka qenë gjithmonë një mundësi e shkëlqyeshme për tu lidhur me njerëz nga një larmi kulturash dhe tani as nuk keni nevojë të udhëtoni për të marrë pjesë. Në cilën mënyrë studentët të bashkohen me ne, përfitimet janë të mëdha. Dhe për ata me fat që të mund të vijnë në Bristol, ata bëhen ambasadorë për gjuhën dhe kulturën që studiojnë, duke ndërtuar ura midis vendit të tyre të lindjes dhe vendit ku ata mësuan ta shohin botën nga një këndvështrim krejt i ri dhe i ndryshëm.

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve midis kolegëve?

Kurset anglisht + janë e ardhmja e të mësuarit të gjuhës. Në IH Bristol ne kemi ofruar kurse anglisht + për gati 20 vjet dhe gëzimi për të parë studentët tanë të prodhojnë një video ose portofol fotografik, të interpretojnë një shfaqje, të organizojnë një sesion DJ ose të botojnë një blog është i pafund. Mësimi i Filozofisë, Matematikës, Letërsisë dhe një mori lëndësh përmes anglishtes u jep studentëve më shumë besim në aftësinë e tyre për të zotëruar anglisht se sa thjesht studimi i gjuhës. Ne nuk mësojmë gjuhë për hir të saj; Ne mësojmë të komunikojmë me të tjerët dhe të zhbllokojmë përvojat tona, dhe sa më shumë që jemi në gjendje të bëjmë përmes anglishtes, aq më shumë kuptim do të ketë për ne. Natyrisht, studentët do të duhet të kalojnë provimet, por ajo që ata mund të arrijnë gjatë rrugës është po aq e dobishme.

 

SHKOLLA


International House Bristol
Emri i shkollës

Shtëpia Ndërkombëtare Bristol

Vendi/Qyteti

MB / Angli / Bristol

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

IH Bristol ofron një përvojë të plotë dhe të personalizuar që ju bën të ndiheni pjesë e familjes IH që nga fillimi. Ne duam që ju të ndjeheni të sigurt duke përdorur anglishten që mësoni, kështu që ne ju gjejmë atje ku jeni për sa i përket nivelit të gjuhës, të përforconi bazat tuaja të gjuhës dhe të ndërtoni mbi ato që janë atje për të zgjeruar aftësitë tuaja gjuhësore dhe për të punuar drejt qëllimeve tuaja. Ne përqendrohemi në anglishten natyrale, të përditshme dhe mësojmë me fjali në mënyrë që studentët të ndjehen sikur po komunikojnë në të njëjtën mënyrë si një folës amtare. Çdo student është i ndryshëm, prandaj planet tona individuale të mësimit sigurojnë që nevojat e tyre të plotësohen dhe që ata të kenë shansin më të mirë për të arritur ambiciet e tyre. Materialet tona shkojnë shumë përtej teksteve shkollore dhe përdorin gjerësisht anglishten e botës reale për të eksploruar dhe komunikuar tema të botës reale. Ne shkruajmë materialet tona për kurset tona të të rinjve, të cilat azhurnohen rregullisht për t’u siguruar që ato janë gjithmonë relevante dhe origjinale; studentët jo vetëm që mësojnë anglisht, por si të komunikojnë dhe të shprehen me lehtësi.

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

IH Bristol ofron një sërë kursesh për të rritur, të rinj dhe mësues. Nga anglishtja e përgjithshme tek programet më të personalizuara, ne kemi përvojë dekada për të krijuar saktësisht kursin e duhur për ju. Zgjidhni nga:

Anglisht i Përgjithshëm / Intensiv, Përgatitja e provimit të Kembrixhit , IELTS, OET Prep, Anglisht Individual, Anglisht me Qëllim të Veçantë – të gjitha të disponueshme në internet ose personalisht.

Ne jemi një qendër trajnimi për mësuesit CELTA, kështu që mund t’u sigurojmë gjuhës amtare një kualifikim për të dhënë anglisht kudo në botë, dhe kursi ynë për mësuesit e huaj të anglishtes është shumë popullor gjatë verës. Ne gjithashtu ofrojmë kurse CLIL dhe programe të personalizuara për t’iu përshtatur të gjitha nevojave.

Ne gjithashtu ofrojmë kurse për të rinj për grupe dhe individë në janar, prill dhe verë, dhe përveç studentëve anglezë mund të zgjedhin të studiojnë teatër, fotografi, krijim video dhe blog. Grupet e mbyllura janë të mirëseardhura gjatë gjithë vitit.

Të gjitha më lart janë në dispozicion si paketa me porosi për individë dhe grupe.

Cilat janë tërheqjet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Clifton, lagjja jonë, është një atraksion turistik më vete dhe ura e pezulluar Clifton me famë botërore është një simbol portreti i Bristol. Shëtisni në rrugët gjeorgjiane dhe eksploroni shumë dyqane dhe kafene të pavarura të fshatit Clifton. Shëtisni nëpër shumë parqe dhe hapësira të gjelbërta që na rrethojnë ose kaloni urën për të parë ngritjen e balonave të ajrit të nxehtë gjatë festivalit më të madh të balonave në botë. Në port, ju mund të eksploroni historinë e pasur detare të Bristolit ose të merrni pjesë në një nga shumë festivale të mbajtura gjatë gjithë vitit. Kaloni një mbrëmje në Bristol Old Vic (teatri më i vjetër në Angli i punës), shfletoni shumëllojshmërinë e dyqaneve në Cabot Circus, ose shikoni Bears Bristol të luajnë regbi në Ashton Gate Stadium.

IH Bristol ndodhet në mënyrë të shkëlqyeshme si brenda qytetit tonë ashtu edhe për sa i përket vetë rajonit. Me aeroportin tonë ndërkombëtar dhe brenda arritjes së lehtë të Londrës, ne jemi të rrethuar nga vende me interes dhe për këtë arsye një bazë e shkëlqyeshme nga e cila mund të eksplorojmë Mbretërinë e Bashkuar.