Arsyet për të ndjekur një kurs gjuhe jashtë universitetit

Kryen kurse gjuhe per studentet para universitare  kjo mund t’ju japë një numër përfitimesh. Sidoqoftë, nuk ka instruktor më të mirë se përvoja. A vit boshllëk  ose Sabatical jo vetëm që do të thotë të ndërpresësh zyrtarisht studimin, por gjithashtu mund të të përdoret për të shkuar në një vend tjetër dhe për të mësuar gjuhën e tij.

Përveç mësimit të një gjuhe të re në mënyrën më të mirë të mundshme, fitohet një pjekuri mendore. Kjo do të thotë që, si student parauniversitar, do të jeni në gjendje të bëheni shumë më të pavarur dhe të mësoni nga shumë përvoja të reja . As nuk do të shkoni me duar bosh, gjithashtu mund të punësoni instruktorë, të cilët do t’ju ndihmojnë të mësoni gjuhën në çdo kohë.

Tjetra, ne do t’ju tregojmë në thellësi arsyet pse vendosni të keni një vit pushim dhe të mësoni një gjuhë të re në një vend tjetër:

1. Gjatë kësaj  vit boshllëk  do te mesoni me lehte

 kurse gjuhe para universitetit  dhe të kryera në një vend tjetër mund të jetë shumë më efektive sesa në tuajin. Nuk është e njëjta gjë për të praktikuar dy ose tre orë në ditë në një klasë sesa të përfshihesh në një mjedis në të cilin të gjithë flasin anglisht, frëngjisht, italisht apo edhe gjermanisht.

Të jesh në një vend ku të gjithë flasin një gjuhë të ndryshme, ju mund të mësoni se si shqiptoj shumë më mirë.  Gjithashtu, do të njihni frazat më të përdorura çdo ditë. Ju do ta shihni këtë të pasqyruar kur përballeni me situata të caktuara si:

– Kur dëshironi të blini disa ushqime.

– Në kohën e lidhjes me njerëzit e tjerë ose krijimin e miqve.

– Nëse fitoni një punë, do të mësoni vazhdimisht nga kolegët tuaj.

Në shumë raste, ju nuk shkoni në një vend për të mësuar nga e para. Ka shumë të ngjarë që ju tashmë keni njohuri minimale të gjuhës. Këto do t’ju ndihmojnë të kuptoni më lehtë dhe të jeni në gjendje të filloni me ndonjë fillim të kokës.

2. Mund të jetë një përvojë e shkëlqyer pune

 vit boshllëk  merret si një vit pushim në të cilin jeni duke pushuar nga studimi, por pak para se të hyni në universitet. Kjo  kjo do t’ju japë një hapësirë të mirë për të fitoni një punë dhe keni përvojë pune.  Kjo mund të jetë një ndihmë e madhe kur mbaroni një karrierë profesionale

Puna jo vetëm që do t’ju fitojë para, por gjithashtu do t’ju fitojë shumë përvojat, të cilat mund t’ju bëjnë të pjekeni dhe të rriteni intelektualisht . Përparësia që keni duke qenë në një vend tjetër është se, kur të doni të ktheheni, kjo përvojë do të vlerësohet shumë nga çdo punëdhënës.

Ekziston gjithashtu mundësia të qëndroni në atë vend dhe të jeni pjesë e një kompanie të njohur dhe të keni një pozicion të mirë. Sigurisht, kjo është gjithmonë duke mbajtur parasysh idenë e hyrjes në një universitet dhe përfundimin e studimeve tuaja.

3. Të jesh në gjendje të hysh në universitete të ndryshme në botë

Siç e përmendëm më parë, ekziston një mundësi për të qëndruar duke jetuar në vendin që keni vizituar për të mësuar gjuhën e tij. Si student, ju jepet e drejta për të hyrë në çdo universitet,  në varësi të sjelljes dhe notave tuaja.

Ju nuk duhet të vendosni vetëm për universitete në vendin tuaj ose ku keni mësuar një gjuhë të caktuar. Gjithashtu ju mund të shkoni në vende të tjera në botë. Atje, ata do të vlerësojnë gjithçka që keni mësuar dhe të ardhurat tuaja do të jenë shumë më të lehta. Në disa raste, qeveria e atij vendi mund të financojë edhe arsimimin tuaj dhe nevojat tuaja personale.

Një universitet i huaj shikon më shumë se gjithçka:

– Se ju jeni një person i përkushtuar dhe i përgjegjshëm.

– Ju keni një zotërim dhe njohje të mirë të gjuhës së vendit në fjalë.

– Qëndrimi i përhershëm pas mbarimit të studimeve nuk është i detyrueshëm. Sidoqoftë, mund të jetë një mundësi e mirë për t’ju lejuar të studioni në atë vend më lehtë.

4. Ju dilni nga zona juaj e rehatisë

Ne shume raste, njerëzit kanë frikë të mësojnë një gjuhë të re ose të lënë vendin e tyre  sepse u jep atyre disa pasiguri për të qenë larg të afërmve të tyre. Edhe pse kjo është shumë e respektueshme dhe e kuptueshme, të qenit jashtë për të paktën një vit mund të jetë një përvojë që ju ndihmon të mendoni më hapur.

Të rinjtë e kanë të vështirë të mësojnë ose të fillojnë të bëjnë gjithçka më vete, larg mjedisit familjar. Vetëm fakti i përballjes me kultura të reja, llojeve të tjera të qarqeve shoqërore dhe mësimit të një gjuhe të re Kjo do t’ju japë shumë pjekuri dhe ju mund të jeni një person me shumë më shumë besim  në veten tënde.

5. Ju mund ta njihni veten shumë më mirë

Correctshtë e saktë të thuhet se çdokush në moshë të hershme nuk e ka shumë të qartë se çfarë dëshiron të studiojë ose të bëjë në jetë.  Të menduarit përpara mund të jetë kompleks,  pasi është e mundur që ju jeni një person me shumë shije dhe interesa.

Në mënyrë që të keni një qetësi mendore për të menduar se çfarë do të vijë më pas për ju, marrja e një viti të shtunë në një vend tjetër është një mundësi e shkëlqyeshme. Kryen një vit boshllëk  me kurse gjuhe për studentët parauniversitarë  Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni ose rimendoni se për çfarë jeni vërtet të apasionuar.

Meqenëse është një vendim për jetën, gjëja më e saktë është që ju të merrni një hapësirë personale. Sidoqoftë, kjo nuk është kohë e humbur, pasi do të keni të gjitha përfitimet që kemi diskutuar.

6. Përmirësimet në studime

Kjo është studiuar dhe provuar nga disa nga universitetet më të mira në botë. Bërja e një pushimi pas mbarimit të shkollës së mesme ose shkollës së mesme mund t’ju ndihmojë të filloni një karrierë profesionale me shumë shpirtra të tjerë  dhe energji.

Përdorimi i kësaj kohe për të pasur përvoja të reja është ajo që duhet të bëni. Pas kryerjes së një vit boshllëk  dhe kthimi në normalitet, ndryshimi nuk është në mjedis, por në perspektivën ose mënyrën tuaj për të parë jetën.

Përfundim

Tre deri në nëntë muaj është një periudhë e drejtë që ju të mësoni të njihni veten, të bëheni më të pjekur dhe të mendoni më qartë për të ardhmen.  Ynsitu , ne do t’ju ndihmojmë të bëni një  vit boshllëk  me kurse gjuhe për studentët para universitarë.  Kjo me një larmi vendesh nga të cilat mund të zgjidhni.