Festivalet më të njohura në Francë Zbuloni traditat e tyre!

Las fiestas más populares de Francia. ¡Descubre sus tradiciones!

 

Kur mësoni një gjuhë të re, gramatika, fonetika ose fjalori janë thelbësore, megjithatë, për të kuptuar me të vërtetë atë që personi tjetër dëshiron të na transmetojë, ne duhet të njohim kulturën dhe traditat e vendit të tyre të origjinës. Kjo është arsyeja pse udhëtimi është kaq i rëndësishëm, shkëmbimi i përvojave dhe zakoneve është mënyra më e mirë për të njohur vërtet të tjerët.

Kjo është arsyeja pse sot ne duam t’ju tregojmë festivalet më të njohura në Francë, të cilat do t’ju lejojnë të argëtoheni dhe në të njëjtën kohë të afroheni me Kultura dhe komunikimi francez.

Nëse dëshironi të udhëtoni në Francë ose po jetoni atje, duhet ta dini datat më të rëndësishme të kalendarit francez , si dhe historinë pas secilit prej tyre. Logjikisht, ka festa që përkojnë me pjesën më të madhe të botës, të tilla si Krishtlindjet, Vitet e Re ose karnavalet, por mënyra në të cilën festohet ndryshon shumë midis vendeve të ndryshme.

 

Cili janë festivalet më të njohura popullore në Francë?

 

LA FÊTE NATIONALE

Më 14 korrik, festa kombëtare festohet në Francë në të cilën përkujton stuhinë e Bastilles të vitit 1789, një ditë shumë e rëndësishme për popullin francez që shënoi fundin e monarkisë absolute dhe fillimin e epokës bashkëkohore. Gjatë gjithë kësaj dite shumë qytete franceze festojnë festivalin me një numër të madh të ngjarjeve, të tilla si shfaqje fishekzjarresh, kërcime popullore ose parada të trupave ushtarake . Akti më i rëndësishëm nga të gjithë është parada që zhvillohet në Paris, konkretisht përgjatë Avenue des Champs Elysees, e cila drejtohet nga kreu i shtetit.

 

THE FTE DE NÎMES

Panairet e zhvilluara në qytetin e Nimes janë me famë botërore. Dy herë në vit (qershor dhe shtator), ky qytet vjen në një ngërç dhe bëhet një vend perfekt për të shijuar muzikë, verë dhe vallëzim të mirë . Nimes është shndërruar në një qytet me një stil thjesht spanjoll, me luftime demesh dhe kufizime nëpër rrugë, pasodobles dhe valle flamenco dhe një shumë koncerte dhe ngjarje që mbushin rrugët e qytetit me gëzim dhe një atmosferë të mirë. Ekzistojnë gjithashtu një mori chiringuitos që pushtojnë qytetin e vjetër me pije dhe ushqime tradicionale. Rekomandohet shumë!

 

KARNEVALI I bukur

Nuk mund të flisnim për festivale të njohura të Franca pa përmendur karnavalin e Nicës, konsideruar një nga karnavalet më të rëndësishme në botë . Famshëm Paseo de los Ingleses është e mbushur me më shumë se 140,000 llamba të pikturuara me dorë që ndriçojnë paradat e notave dhe muzikës me ngjyra të ndryshme, në të cilën punojnë rreth 1000 njerëz nga pjesë të ndryshme të botës. Kryeqyteti i Côte d’Azur bëhet një vend unik, prandaj pothuajse një milion vizitorë vendosin të festojnë karnavalet në këtë qytet . Pra, nëse vendosni të shkoni në Nisë në këto data, mos harroni kostumin tuaj!

 

MUZIKA LA FÊTE DE LA

Aktualisht ka shumë vende që kënaqen me muzikë, por ajo që shumë njerëz nuk e dinë është kjo kjo festë lindi në Francë . Në vitin 1982, Ministri i Kulturës Jack Lang vendosi të festonte fillimin e sezonit të verës (21 qershor) me një aheng të shkëlqyeshëm plot ritëm dhe atmosferë të mirë. Muzikantë amatorë nga e gjithë Franca dhe nga pjesë të ndryshme të botës, dalin në rrugë për të treguar talentin e tyre dhe për t’u bërë të njohur. Ato janë gjithashtu të organizuara koncerte falas të artistëve të njohur, në mënyrë që të pranishmit të kenë mundësinë të dëgjojnë artistët e tyre të preferuar. Shumëllojshmëria e artistëve dhe koncerteve është aq e gjerë sa është pothuajse e pamundur të mos gjesh atë që dëshiron.

 

TRAVAILLEURS FÊTE DES

Për shekuj me radhë, Franca gjithmonë ka spikatur për të shpirt revolucionar . Kjo është arsyeja pse nuk na bën përshtypje të dimë që sot festohet ende dita e punëtorit, një ditë shumë e rëndësishme për francezët në të cilën, si në Spanjë, Kremtohet me 1 maj . Tradita thotë se në këtë ditë ju duhet t’u ofroni njerëzve më të afërt tuaj a buqetë me lule të bardha si simbol i fatit dhe afërsisë . Në ditën një dhe ditët para kësaj, ju mund të gjeni dyqane të vogla lulesh dhe dyqane lokale në rrugë ku mund të blini buqeta.

 

SHENJT VALENTIN

Dhe së fundmi, Dita e Shën Valentinit nuk mund të mungonte, një festë e festuar në të gjithë botën, por me një atashim të madh ndaj këtij vendi. Klisha mitike e romantizmit francez e bën Shën Valentinin një një nga festivalet popullore në Francë Kjo nuk mund të mungonte në listën tonë, dhe kjo është se francezët përkujtojnë ditën e dashurisë me lule dhe çokollata, darka dhe shëtitje romantike përgjatë lumit Seine.

 

Tani që njihni shumë nga partitë që mund të shijoni nëse udhëtoni në Francë A guxoni t’i zbuloni vetë? Me Ynsitu Ju do të keni mundësinë të njihni kulturën e qindra vendeve dhe të përmirësoni gjuhën tuaj në të njëjtën kohë. Shkoni përpara dhe shijoni një përvojë të paharrueshme!

 

Leave a Reply