Destinacionet më të rekomanduara për të mësuar frëngjisht në Francë

Ju intereson studioj frengjisht ne destinacionin tuaj te shtepise? Atëherë me siguri jeni në vendin e duhur. Mësoni frëngjisht në Francë është mënyra më e mirë për të praktikuar gjuhën.

Kjo gjuhë vjen nga latinishtja e Romës vetë, me ndikime të caktuara nga popujt kelt dhe frank. Sidoqoftë, si në pothuajse të gjitha vendet, në varësi të zonës në të cilën ndodheni, do të hasni thekse të ndryshme. Ky fakt e bën vendin edhe më të larmishëm dhe të bukur. Në secilin rajon mund të gjejmë thekse të vendit, të tilla si Bretonisht , Baskisht , Alsas , Korsikan , Flamand … Përmes së cilës është shumë e lehtë të dihet se nga vijnë njerëzit.

Franca është një nga destinacionet më të njohura në botë, me afërsisht 80 milion vizitorë në vit. Ka shumë arsye pse ky vend tërheq kaq shumë njerëz, muzetë, kështjellat, gastronominë, bukurinë e peizazhit, klimën, brigjet e tij, pasurinë e tij kulturore …

Megjithëse nuk është një vend shumë i madh, varësisht nga zona në të cilën ndodheni, klima e tij mund të ndryshojë gjithashtu. Franca përgjithësisht karakterizohet nga një klimë mesdhetare, me dimra të butë dhe verë më të freskët. Por duhet të kemi parasysh që ndërsa shkojmë drejt veriut temperaturat bien dhe është më ftohtë.

Përveç klimës së tij të mirë, ky vend ka vende të mrekullueshme për t’u vizituar. Midis tyre, përveç qytetit të bukur dhe të njohur të Parisit, mund të gjejmë vende si Mont Saint-Michel , një komunë franceze që rrethohet nga uji kur rritet batica, Carcassonne , një nga qytetet mesjetare më të ruajtura, rajoni i Alsas , një nga më të bukurat në veri të vendit, veçanërisht e rekomanduar në Krishtlindje, ku në qytete si Colmar ose Strasburg mund të shihni tregjet e pabesueshme të Krishtlindjeve, Bregu i Kaltër me qytete të mirënjohura si Monako, Nice ose Kanë dhe Kështjellat e Loirës ndër shumë të tjerë.

 

QYTETET M B T MIRAT P TOR T LE MARSUAR FRANCN N FR FRANC

Edhe pse ky vend është simpatik në tërësi, ka disa qytete që dallohen për lehtësinë dhe numrin e kurseve që duhet të mësojnë frëngjisht në Francë. Midis tyre, ne gjejmë qytetet e mëposhtme:

 

  • Paris

Parisi është qyteti i zgjedhur për dialektin rajonal francez, pasi përveçse ishte kryeqyteti i Francës, ishte vendi ku jetonin mbretërit dhe aristokracia franceze. Edhe brenda qytetit mund të gjejmë dy thekse krejtësisht të ndryshme në varësi të klasës shoqërore. Nuk është më e saktë, Soutenu dhe quhet më bisedorja Verlan , një formë e zhargonit që konsiston në përmbysjen e rrokjeve të fjalëve ( shikoj lan = lan shikoj = l’enversë). Shtë një qytet i bukur plot vende dhe lagje magjike për të ditur se si Saint Germain , Montparnasse , Lagja Latine ose Montmartre . Midis Kurse franceze në Paris Ata të gjuhës së përgjithshme spikasin mbi të gjitha, por ne gjithashtu mund të gjejmë kurse me aktivitete, të specializuara ose përgatitje për provime, ndër të tjera.

 

  • Montpellier

Ky qytet ndodhet në juglindje të vendit, pranë bregdetit mesdhetar. Isshtë një qytet relativisht i ri që ka një qendër historike me origjinë mesjetare që ia vlen të vizitohet. Montpellier shquhet për jetën dhe lëvizjen që ka, ne do të jemi në gjendje të vëzhgojmë sheshe plot me njerëz, ngjarje në rrugët e tij, tregje në sheshe, artistë dhe panaire gjatë vitit. Në Kurse frëngjisht në Montpellier Do të gjejmë një larmi kursesh, përveç atyre të gjuhës së përgjithshme, do të kemi shumë të tjerë për të zgjedhur, të tilla si përgatitja e provimit, me aktivitete, të rinj, parauniversitar ose trajnim të mësuesve.

 

  • Lion

Lyon është një nga qytetet më të rëndësishme në vend. E vendosur në juglindje të Francës, në rajon Rhône-Alpes Shtë qyteti me jetën më të madhe studentore pas Parisit, pasi ka universitete të mëdha dhe shkolla biznesi. Përbëhet nga një pasuri e madhe arkitekturore dhe kulturore. Në fakt, qyteti i tij i vjetër është deklaruar nga Trashëgimia botërore e UNESCO-s . Brenda kurseve për studioj frëngjisht në Lyon Kurset e përgjithshme të gjuhës dhe përgatitja e provimeve bien mbi të gjitha.

 

  • Bukur

Shtë një qytet i vendosur në juglindje të Francës, midis detit dhe maleve, në brigjet e Detit Mesdhe. Nice është ndër qytetet më turistike në Francë për disa arsye. Midis tyre gjejmë klimën e saj, një nga më të këndshmet në vend për shkak të vendndodhjes së saj të privilegjuar në Côte d’Azur. Ai gjithashtu përmban vende që ia vlen të shihen si Kodra Chateû , e bukur e vjetër, e port , Kodra Cimiez , lagje më borgjeze dhe lagje të tjera si Magnan , Republikane ose Saint-Roch . Bukur dallohet gjithashtu për karnavalet e saj, koha e vitit kur mbizotërojnë kostumet, muzika dhe një atmosferë e mirë në qytet. Midis Kurse franceze në Nisë Ne mund të zgjedhim midis kurseve të përgjithshme të gjuhës, të rinjve, përgatitjes së provimeve, biznesit dhe të moshuarve midis shumë të tjerëve.

 

  • Destinacione të tjera

Edhe pse këto destinacione të shkëlqyera janë më të rekomanduarat, ka shumë qytete të tjera si Bordeaux, Toulouse, La Rochelle ose Biarritz ku mund të përmirësoni frëngjishten tuaj. Me siguri totale, në çdo qytet të Francës do të keni një përvojë unike që do t’ju lërë të magjepsur.

 

Nga Ynsitu Ne ju inkurajojmë të vazhdoni të mësoni gjuhë të reja. Dhe çfarë mënyre më të mirë për ta bërë atë sesa duke vizituar vendin e origjinës! Kjo është arsyeja pse ne ju ofrojmë një larmi të gjerë kursesh për mësoni frëngjisht në qytete të ndryshme të Francës .