Destinacionet më të mira për të studiuar portugalisht në Portugali

Nëse dëshironi të studioni gjuhën portugeze në Portugali , Ky mund të jetë sinjali juaj! Tjetra, ne do t’ju tregojmë qytetet më të mira për të mësuar portugalisht në Portugali dhe si të jetoni një përvojë unike që do të mbani mend përgjithmonë.

 

Portugalia është vendi i gadishullit Iberik që kufizohet me Spanjën dhe Oqeanin Atlantik. Ka dy arkipelag: Madeira dhe Azoret Me Në këto të fundit mund të gjejmë nëntë ishuj: San Miguel dhe Santa Maria në Grupin Lindor, Terceira, Graciosa, San Jorge, Pico dhe Faial në Grupin Qendror, dhe Flores dhe Corvo në Grupin Perëndimor.

 

Gjuha zyrtare e Portugalisë është Portugeze , megjithëse në vend është gjithashtu e lehtë të dëgjosh anglisht, frëngjisht dhe spanjisht. Portugeze, gjuha e pestë më e folur në botë dhe e treta në Evropë, flitet nga më shumë se 250 milionë njerëz. Në fakt, portugalishtja nuk flitet vetëm në Portugali, por do ta gjejmë edhe në vende të tjera si Brazili ose kontinenti afrikan (Angola, Kepi Verde, Guinea Bissau, Mozambik dhe S Tomo Tomé dhe Príncipe).

 

Dhe jo gjithçka do të mësojë gjuhë! Vendi është gjithashtu një nga destinacionet turistike të preferuara të ditëve të sotme dhe nuk e themi për të thënë, pasi ka dy qytetet më të vizituara në Evropë; Lisbonë , qyteti më i populluar dhe kryeqyteti i vendit, dhe qyteti i bukur bregdetar i Porti Me Shtë një vend i përsosur për të udhëtuar gjatë të gjitha stinëve, pasi është kryesisht me diell gjatë gjithë vitit dhe ka 850 km plazhe spektakolare për t’u zbuluar.

 

Për shkak të dallimeve gjeografike, klima ndryshon nga një rajon në tjetrin, megjithëse temperaturat janë më të moderuara se në pjesën tjetër të Evropës. Në zonat më të afërta me Spanjën, dimrat janë zakonisht më të ftohtë dhe zakonisht ka reshje të herëpashershme të borës në Serra da Estrela , pika më e lartë në Portugali dhe një zonë spektakolare për ski. Përkundrazi, më shumë në brendësi, verat priren të jenë më të ngrohta dhe më të thata, megjithëse nxehtësia zvogëlohet ndërsa i afrohemi bregdetit.

 

QYTETET MEST T MIRA PR T ST STUDUAR PORTUGUZIN N PORTUGAL

 

  • Lisbonë

Lisbona e bukur është kryeqyteti i Portugalisë, ndodhet në perëndim dhe është qyteti më i madh në vend. Zakonisht ka një klimë të ngrohtë mesdhetare, me një temperaturë mesatare prej 17ºC gjatë gjithë vitit. Isshtë një qytet modern dhe shumë i rehatshëm, në fakt, edhe pse ka tramvaje që vrapojnë nga skaji në fund në rrugët e tij të pjerrëta, i gjithë qyteti i vjetër mund të mbulohet në këmbë. Për më tepër, është plot histori, me rrugë, monumente, dyqane dhe sheshe që e bëjnë Lisbonën një qytet të denjë për të humbur veten. Disa nga vendet më simpatike të saj janë Castelo de Sao Jorge, the Baixa (lagja më qendrore dhe komerciale), the Lagjja Alt , Lagjja Alfama dhe Belem , konsiderohet si një nga lagjet më të bukura në Evropë.

Nëse jeni të interesuar të bëni Kurse Portugeze në Lisbonë , ne ju tregojmë ndër të tjera kurset më të mira të gjuhës së përgjithshme, në internet dhe për të studiuar dhe punuar.

 

  • Far

Faro është një qytet shumë tërheqës për tu vizituar për kulturën dhe historinë e tij. Edhe pse njerëzit zakonisht e lidhin atë vetëm me aeroportin e tyre, nëse kalojnë ca kohë për ta njohur atë do të zbulojnë se ia vlen. Ka vende që ia vlen të vizitohen siç është Harku i Vilës , port peshkimi , Porta Nova , Muzeu Faro dhe Rua de San Antonio ndër shumë të tjera. Ajo që bie më shumë në sy për këtë qytet është se meqenëse nuk është një vend aq turistik sa mund të jetë Porto ose Lisbona, jeta e tij është shumë më e orientuar tek banorët Portugezë, kështu që nëse ajo që ju po kërkoni është një përvojë shumë më tepër autentike , Faro është qyteti juaj.

Për mësoni portugalisht në Faro , kurset e gjuhës së përgjithshme dhe online dallohen mbi të gjitha.

 

Shpresojmë që të kemi qenë në ndihmë për ju dhe që më në fund të inkurajoni veten të dilni për një kohë për të praktikuar gjuhën. Nuk ka mënyrë më të mirë për të mësuar një gjuhë sesa në vendin tuaj! Nga Ynsitu, ne ju tregojmë të gjitha llojet e kurseve në mënyrë që të mundeni mësoni portugalisht në Portugali Me