Certifikatat zyrtare në anglisht

Certificados oficiales en inglés

A po mendoni të merrni një titulli zyrtar anglez shikon te ardhmen? A e keni informuar veten për të gjitha mundësitë që keni dhe përfitimet e secilës prej tyre? Këtu është një përmbledhje me alternativa të ndryshme.

 

Certifikata zyrtare e Kembrixhit

Ndoshta një nga diplomat më të njohura si në Spanjë dhe në një nivel evropian. Çertifikatat e ofruara nga Universiteti i Kembrixhit janë çertifikata të nivelit të anglishtes për folësit jo-amtare të kësaj gjuhe.

 

Cilat janë certifikatat që mund të merrni përmes këtij universiteti?

 

Testi kryesor i anglishtes (KET): ekuivalente me një A2 (niveli bazë). Përmes këtij titulli ju tregoni se jeni në gjendje të komunikoni duke përdorur anglisht

 

Test paraprak anglisht (PET): ekuivalente me një B1 (niveli i ndërmjetëm). Marrja e këtij titulli do të thotë që ju keni aftësi gjuhësore në fushat e studimit, punës dhe udhëtimit.

 

Certifikata e parë në anglisht (FCE): ekuivalente me një B2 (niveli i sipërm i ndërmjetëm). Me këtë çertifikim ju vërtetoni se mund të përdorni anglisht çdo ditë, të folur dhe të shkruar, për qëllime pune ose arsimore

 

Certifikata e Anglishtes së Avancuar (CAE): ekuivalente me një C1 (nivel i përparuar). Ky titull vërteton që ju keni aftësitë gjuhësore të nevojshme për të kryer hetime komplekse dhe komunikim efektiv në fushën profesionale.

 

Certifikata e Aftësisë në Anglisht (CPE): ekuivalente me një C2 (niveli më i lartë). Ky titull tregon se keni një zotërim të jashtëzakonshëm të gjuhës

 

Certifikata zyrtare e TOEFL

Njohja e këtij titulli shihet veçanërisht në Shtetet e Bashkuara ku ata e kërkojnë atë si një kërkesë në shumicën e universiteteve për të justifikuar që ju keni një nivel të mjaftueshëm për të dhënë klasa. Në këtë rast, është një provim i vetëm që akrediton nivelin tuaj të gjuhës, prandaj nuk ka mundësi të dështoni. Sidoqoftë, ndryshe nga çertifikatat e Kembrixhit, TOEFL është e vlefshme dhe skadon për 2 vjet.

 

Certifikatë zyrtare TOEIC

Alsoshtë gjithashtu një kualifikim mjaft i njohur në Shtetet e Bashkuara, por ndryshe nga TOEFL, kjo është e orientuar në botën e punës. Për më tepër, kjo certifikatë nuk mund të pezullohet, por ajo që ju merrni është diploma sipas nivelit tuaj. Nga ana tjetër, vlefshmëria e tij nuk skadon.

 

Certifikatë zyrtare IELTS

Certifikata e kësaj diplome mund të merret përmes institucioneve të ndryshme si Cambridge, Këshilli Britanik, IDP dhe IELTS Australia. Përveç kësaj, është e vlefshme për dy vjet dhe është certifikata e përdorur në disa vende ku kërkohet një diplomë nga emigrantët. Nga ana tjetër, brenda kësaj shkalle mund të gjeni dy versione të ndryshme: njëra më e orientuar në botën arsimore (Akademike) dhe një tjetër më e orientuar në botën profesionale (Të Përgjithshme).

 

Certifikata zyrtare e Trinitetit

Shtë një organ britanik që ka çertifikata zyrtare në gjuhën angleze si në nivelin arsimor ashtu edhe në atë të punës.

Ekzistojnë dy lloje provimesh të cilat përqendrohen në aftësi të ndryshme.

Provimi GESE për Certifikatën zyrtare të Trinitetit

Mat aftësinë gojore të kandidatit

 

Provimi ISE për kualifikimin zyrtar të Certifikatës Trinity

Ky provim është më i përqendruar në botën akademike dhe me të matet i gjithë grupi i aftësive

 

 

Tani që njihni disa nga alternativat që ju ofrojnë institucione të ndryshme, jeni më i bindur apo jo akoma?

Akreditimi i nivelit tuaj në çdo gjuhë, jo vetëm në anglisht, mund të përfitojë jashtëzakonisht shumë. Përveç arritjes së një zotërimi të shkëlqyer të gjuhës dhe performancës më të madhe në të gjitha aftësitë e tyre, për shumë njerëz është një arritje personale dhe kënaqësi e madhe.

 

Nga ana tjetër, mund të hapë dyer të shkëlqyera për ju si në tregun e punës ashtu edhe në botën akademike. Në tregu i punës sepse në ditët e sotme gjuhëve u jepet një rëndësi e madhe, veçanërisht anglishtja, për shkak të faktorëve të tillë si zgjerimi i tyre shumëkombësh ose negocimi me furnizuesit ndërkombëtarë midis tyre. Lidhur me botën akademike, shumë universitete ju kërkojnë një çertifikatë gjuhe si një kërkesë hyrje kur bëhet fjalë për karriera ndërkombëtare ose dygjuhëshe.

 

A jeni i interesuar të vazhdoni të mësoni? Shikoni disa nga kurset përgatitore të certifikatave zyrtare që ju ofron Ynsitu jashtë vendit

Leave a Reply