Çelësat për t’u shoqëruar me njerëz nga një vend tjetër

Ju tashmë keni hedhur hapin e madh, keni vendosur që do të merrni një kurs gjuhe në një vend tjetër, keni gjithçka gati: valixhen, pasaportën, rastet … gjithçka. Por në atë moment ju keni një dyshim të madh: “Si do ta bëj për të bërë miq të rinj? Unë nuk do të takoj askënd, po nëse ata nuk më kuptojnë mua?” Mos u shqetësoni, këtu do t’ju japim disa çelësa se si të shkoni mirë me njerëzit nga një vend tjetër:

1) Guxoni

Mos kini frikë, mos lejoni që nervat tuaja t’ju marrin dhe mbi të gjitha, mos lejoni që ndrojtja t’ju ndalojë të shfrytëzoni në maksimum një përvojë të tillë shpërblyese si udhëtimi në një vend tjetër dhe takimi me njerëz të kombësive të tjera.

Ne e dimë që ju mund të jeni pak nervoz, se nganjëherë është e vështirë të ndërmarrësh atë hap të parë dhe të marrësh iniciativën për të bashkëvepruar me njerëzit e tjerë. Por, mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re është përmes komunikimit me njerëzit që flasin atë, e vetmja gjë që do t’ju duhet është të lini veten të shkojë dhe do të shihni se si jo vetëm që do të përjetoni diçka unike dhe të papërsëritshme, por gjithashtu do të merrni një mësim vërtet i dobishëm që do t’ju çojë të arrini qëllimet tuaja.

 

2) Dije që ata të të njohin

Kur bëni një kurs jashtë vendit, cilado qoftë gjuha, është e rëndësishme që të zhvilloni aftësitë tuaja të komunikimit, sepse kjo është pikërisht karakteristika kryesore pse studimi i gjuhëve jashtë është mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re.

Një nga mënyrat më të mira për të shoqëruar me njerëzit është duke mbajtur një ekuilibër midis jush dhe pjesës tjetër, duke siguruar informacione përkatëse për veten tuaj që mund të duken interesante, në të njëjtën kohë kur ju hap derën për të pyetur për njerëzit rreth jush dhe kështu takoni dhe mësoni për shokët tuaj të klasës ose njerëzit lokalë dhe kulturat e tyre.

Ne të gjithë mësojmë nga të gjithë, flasim me të tjerët për kulturën tuaj, zakonet dhe traditat tuaja në përgjithësi. Ato nuk mund të jenë domosdoshmërisht detaje për vendin ose kombësinë tuaj, por edhe për aktivitetet tuaja të përditshme, hobet dhe hobet. Në këtë mënyrë, ju jo vetëm që mësoni një gjuhë të re, por gjithashtu i jepni vetes mundësinë për të takuar njerëz të tjerë që gjithashtu do t’ju njohin. Kështu që këshilla jonë është të hapemi për të qenë në gjendje të jetojmë një përvojë vërtet pasuruese.

Claves para socializar con personas de otro país

3) Identifikoni momentin

Çdo rast do t’ju japë mundësinë për të bashkëvepruar me shokët tuaj të klasës dhe me njerëzit në përgjithësi.

Isshtë vetëm çështje e të dish të identifikosh momentin për secilën gjë. Do të ketë mundësi për të diskutuar tema akademike, por do të ketë gjithashtu mundësi për të diskutuar tema personale, trajnime, madje do të ketë kohë për të dyja, situata shumë interesante në të cilat do të mësoni për gjuhën që po mësoni, por gjithashtu do të bëni biseda për gjëra argëtuese që ato ndoshta do të jenë pjesë e shijeve tuaja personale.

 

4) Përditëso

Përfitoni nga përvoja, mësoni gjëra të reja dhe azhurnoni njohuritë tuaja, por gjithashtu shfrytëzoni rastin për të azhurnuar rrjetet tuaja sociale me gjithçka që jetoni. Të bëheni miq në rrjetet sociale është një mënyrë interesante jo vetëm për të bashkëvepruar me njerëzit me të cilët do të ndani në kurs, por edhe për të krijuar një miqësi me njerëz që mund të mos i shihni më për një kohë të gjatë, por me të cilët mund të mbani kontakte me njëri-tjetrin.virtualisht dhe vazhdoni të praktikoni gjuhën që jeni aq të interesuar të mësoni.

 

5) Ndani

Duke vazhduar me temën e rrjeteve sociale, në Ynsitu, ne e dimë se pak gjëra janë po aq pozitive sa menaxhimi i mirë i rrjeteve tona sociale në mënyrë që miqtë dhe ndjekësit tanë të dinë të gjitha përvojat që jetojmë.

Ndani përvojat tuaja, përvojat tuaja, ato që mësoni dhe mbi të gjitha mendimet tuaja, veçanërisht ato pozitive, ato që mund të ndihmojnë në ndërtimin e një imazhi interesant për gjithçka që ata kanë për të thënë.

Kurdoherë që mundeni, shfrytëzoni sa më mirë atë që po bëni, por mbani mend frazën e Alexander Supertramp, një personazh nga Into The Wild: “Lumturia është e vërtetë vetëm kur ndahet”.

Mos u trembni, ndani përvojat tuaja dhe përvojat tuaja në rrjetet sociale, mos kini frikë të bëni një selfie me shokët e klasës dhe madje edhe me mësuesit tuaj, mësoni të identifikoni momentet, sepse secila gjë ka kohën dhe hapësirën e saj.

 

Shpresojmë që këto këshilla t’ju hapin në një botë plot mundësi dhe përvoja. Përmbushni ëndrrat tuaja me Ynsitu!

Cfare ka me shume, zbuloni aftësitë që do të fitoni duke studiuar jashtë vendit.

Leave a Reply