Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Irlandë?

A do të bësh një Kurs anglisht në Irlandë ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Prandaj, nga Ynsitu, Ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

 • Nëse i përkisni një vendi të Zona Ekonomike Evropiane , ju do të keni nevojë vetëm për tuajin DNI ose dokumenti kombëtar i identitetit në fuqi.
 • Nëse jeni shtetas i SHBA, Kanada, Australia, Zelanda e Re ose Afrika e Jugut, nuk do të keni nevojë për vizë nëse qëndrimi juaj është më pak se 90 ditë, me pasaportën tuaj do të jetë e mjaftueshme. Sidoqoftë, nëse jeni i Afrikës së Jugut dhe doni të udhëtoni në Irlandën Veriore, do t’ju duhet një vizë në Mbretërinë e Bashkuar.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike (Vizita e Përgjithshme e Vizitorëve) dhe studente (Visa e Përgjithshme e Studentëve).

Lidhur me VIZA TURISTIKE në Irlandë, ekzistojnë 2 lloje:

 • Viza e tipit C (qëndroni deri në 90 ditë)
 • Viza e tipit D (qëndroni më gjatë se 90 ditë)

Ju mund të zgjidhni nëse viza juaj lejon një hyrje të vetme në vend për 77 €, ose hyrjet e shumta për 127 €.

Për të kërkuar tuajin Viza turistike do t’ju duhet:

 • Një fotokopje e pasaportës tuaj me ngjyra, e vlefshme për të paktën 6 muaj, në varësi të periudhës që do të jeni në Irlandë.
 • 2 foto pasaporte.
 • Letër aplikimi që shpjegon pse po udhëtoni në vend, nëse keni familje në Irlandë ose BE, për sa kohë planifikoni, nëse keni kapacitet të mjaftueshëm financiar për të qëndruar në vend gjatë kësaj kohe dhe që pranoni të ktheheni në vendin tuaj origjina pasi skadon viza juaj.
 • Nëse më parë ju është refuzuar viza për të hyrë në një vend tjetër, duhet ta tregoni atë dhe t’i bashkëngjitni këtë dokument. Nëse e fshehni këtë informacion, viza juaj Irlandeze mund të refuzohet.
 • Letër pranimi nga shkolla ku do të merrni kursin tuaj të gjuhës.
 • Vërtetim i pagesës totale për kursin.
 • Konfirmimi i rezervimit të akomodimit tuaj në të cilin do të qëndroni gjatë qëndrimit tuaj në Irlandë.
 • Deklaratat bankare për 6 muajt e fundit që sigurojnë që keni para të mjaftueshme për të qëndruar në Irlandë për sa kohë keni qëndruar.
 • Keni sigurim ndërkombëtar, duke qenë i detyrueshëm për qëndrime më të gjata se 90 ditë dhe i rekomanduar për ato me kohëzgjatje më të shkurtër.
 • Nëse keni punë në vendin tuaj të origjinës, do të duhet të paraqisni një certifikatë pune që mbështet periudhën e mungesës suaj, duke treguar se sa kohë keni punuar atje, datat e pushimeve tuaja dhe listën e pagave për 3 muajt e fundit.
 • Nëse jeni student, do të duhet të paraqisni një certifikatë studimesh që tregon se e keni shtyrë semestrin, duke treguar se në cilin semestër jeni, sa kohë derisa të diplomoheni dhe se do të studioni përsëri kur të ktheheni.
 • Ju gjithashtu duhet të jepni detaje të familjes suaj: certifikatën e lindjes, martesën, nëse keni fëmijë të mitur …

Lidhur me evidenca e burimeve financiare :

Ju duhet të tregoni se ju ose personi që ju financon keni në dispozicion 7000 € për të përfunduar një vit akademik, ose 500 € në muaj ose 3000 € për 6 muaj, në rast se kursi juaj është i barabartë me ose më pak se 6 muaj. Në rast se nuk jeni ai që financon udhëtimin tuaj, duhet të bashkëngjitni një letër përgjegjësie për shpenzimet nga ai person i vërtetuar, me regjistrin tuaj të lindjes dhe garancitë e punës dhe të punës.

Shtë e këshillueshme që të përfshihen shtojca të dokumenteve të tjera që demonstrojnë aftësinë paguese ekonomike siç është pasqyra e të ardhurave.

Me respekt për VIZA E STUDENTIT:

 • Isshtë për qëndrime më të gjata se 90 ditë për ato vende që nuk i përkasin EEU ose EEA.
 • Nuk është i arritshëm për të gjitha vendet, kështu që do të duhet të informoheni ketu .

Nëse ajo që dëshironi është të merrni një vizë Stamp 2, e cila ju lejon të punoni brenda vendit, kursi juaj në gjuhën angleze do të duhet të jetë 25 javë me orë mësimi 15/20 në javë të klasës ose studimeve të larta. Ju mund të punoni 20 orë në javë gjatë periudhës shkollore dhe 40 orë në javë në muajt qershor deri në shtator dhe nga 15 dhjetor deri më 15 janar. Kjo vizë do të jepet për 8 muaj dhe mund të përpunohet pasi të jeni në vend. Do t’ju duhen dokumentet e mëposhtme:

 • Kryeni tuajin takim online të shtypura. Ne ju rekomandojmë ta kërkoni atë përpara se të bëni udhëtimin tuaj.
 • Pasaportë (me të njëjtat karakteristika si në vizën turistike)
 • Polica e detyrueshme e sigurimit
 • Letër pranimi nga shkolla.
 • Kartelë e debitit me minimum 300 € për të paguar vizën.

Lidhur me testet e burimeve financiare , ti duhet te kesh:

 • Një deklaratë e llogarisë irlandeze me një bilanc përfundimtar të barabartë me 3,000 €. Ato pranohen vetëm në Dublin, kështu që nëse studioni në ndonjë qytet tjetër do të duhet të përpunoni llogarinë bankare irlandeze.
 • Një kartë nga një bankë në vendin tuaj në emrin tuaj dhe me deklaratat origjinale të llogarisë së 3 muajve të fundit, me vulën e bankës dhe ku emri juaj është i dukshëm.

Pasi të kenë përfunduar procedurat për vizën tuaj, pasaporta juaj do të vuloset me vizë dhe do t’ju jepet një kartë me të gjitha informacionet, llojin e vizës dhe datën e skadimit të vizës suaj. Veryshtë shumë e rëndësishme që gjithmonë ta mbani këtë kartelë me vete, veçanërisht nëse bëni një udhëtim jashtë Irlandës dhe përpiquni të mos e humbni atë në mënyrë që të mos paguani përsëri 300 €.

Ju duhet të bëni një minimum prej 85% pjesëmarrje në klasë, pasi nëse nuk mund të shkaktojë dëbimi juaj shkollë dhe njoftoni GNBI që edhe t’ju deportojë.

Së fundmi, në lidhje me pushimet, secila shkollë është e ndryshme. Nëse bëni një kurs 25-javor, mund të keni 8 javë pushime:

 • Për t’u kualifikuar për një pushim 4-javor me radhë, duhet të keni përfunduar të paktën një të tretën e kursit tuaj.
 • Për t’u kualifikuar për 8 javë pushime me radhë, do të duhet të keni përfunduar plotësisht kursin tuaj.

Mos harroni se për shkak të ligjeve të imigracionit do të duhet të njoftoni shkollën, para se të përpunoni vizën, kur të vendosni të merrni pushimet.

Shpresojmë të jemi ndihmë për ju! Për më shumë informacion dhe azhurnime të vizave, kontrolloni faqen zyrtare.

Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Australi?

Visa për të studiuar Australinë

A do të merrni një kurs gjuhësor në Australi? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

Existen dos tipos de visados: Turista y estudiante:

Lidhur me viza turistike:

 • Theshtë ai nëse do të kaloni një sezon të shkurtër në Australi.
 • Të gjitha vendet mund ta kërkojnë atë.
 • Nuk është e nevojshme të provohet një nivel minimal i anglishtes.
 • Nuk është e mundur të punohet, por është e mundur të merrni një kurs gjuhe që zgjat më pak se 3 muaj.
 • Ekzistojnë dy lloje të vizave turistike:
  • EVISitor Visa (651): është falas dhe ju lejon të qëndroni deri në një maksimum prej 3 muajsh
  • Viza turistike për vizitorët (600): kushton midis 140 $ AUD dhe 1020 $ AUD dhe ju lejon të qëndroni deri në një maksimum prej 12 muajsh në vend.

Me respekt për viza studentore:

 • Mimi i vizës është 620 dollarë AUD.
 • Necessaryshtë e nevojshme të regjistroheni në një kurs prej të paktën 12 javësh (që do të ishte ekuivalente me 3 muaj).
 • Ju mund të punoni me kohë të pjesshme, deri në 20 orë në javë gjatë periudhës së studimit dhe deri në 40 orë gjatë periudhës së pushimeve, gjë që do t’ju lejojë të paguani për qëndrimin tuaj.
 • Isshtë e vlefshme gjatë kursit tuaj plus një kohë shtesë që ndryshon në varësi të kohëzgjatjes së tij.
 • Nuk ka një kufizim moshe.
 • Nuk është e nevojshme të akreditoni një nivel minimal të gjuhës angleze, pasi do të merrni një kurs të quajtur ELICOS.

Përveç kësaj, është e mundur të shtoni partnerin tuaj në vizën studentore duke e lejuar atë të punojë me kohë të pjesshme edhe nëse nuk merr asnjë lloj kursi:

 • Kërkesa bëhet përmes Departamentit Australian të Imigracionit dhe ju duhet të regjistroheni në një kurs të akredituar dhe me konfirmimin e kodit COE, i cili merret në procesin e regjistrimit të shkollës ku vendosni të studioni.
 • Kërkesat për marrjen e tij ndryshojnë sipas kombësisë. Kushtet e vizës nuk janë të njëjta për të dy anëtarët, por procesi i aplikimit është i ngjashëm. Duhet të bëhet përmes Departamenti Australian i Imigracionit .
 • Për të aplikuar që partneri juaj të bashkohet me vizën tuaj studentore, duhet të siguroni prova që marrëdhënia juaj është reale, solide dhe e qëndrueshme me një kohëzgjatje minimale të përkohshme, duke qenë më e lehtë nëse jeni i martuar. Një shembull i kësaj mund të jenë llogari të përbashkëta bankare, dokumente që justifikojnë që jetoni së bashku ose ndani disa prona, dëshmi betimi nga miqtë, familja, fotografi udhëtimi …
 • Të dy mund të punoni, por jo me kohë të plotë. Studenti ose aplikanti kryesor mund të punojë me kohë të pjesshme gjatë kursit (20 orë në javë) dhe me kohë të plotë gjatë periudhave të pushimeve (40 orë në javë). Çifti do të jetë në gjendje të punojë vetëm me kohë të pjesshme dhe do të jetë në gjendje të studiojë për një maksimum prej 3 muajsh.

Shpresojmë që Ynsitu t’ju ndihmojë! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare .

Nuk jeni i sigurt se çfarë të sillni në valixhen tuaj për kursin tuaj të gjuhës jashtë vendit? Kliko këtu.

Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Afrikën e Jugut?

A do të bësh një Kurs anglisht në Afrikën e Jugut ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

shumica qytetarë të Bashkimit Evropian dhe SHBA atyre nuk u duhet viza për të udhëtuar në Afrikën e Jugut. Ata mund të marrin një leje turistike falas për qëndrime prej 90 ditësh nëse pasaporta :

 • Eshte e vlefshme për të paktën 30 ditë pas përfundimit të vizitës.
 • Ka të paktën dy faqe bosh , pa llogaritur dy të fundit.
 • Ka nje vlefshmëria minimale prej 6 muajsh.

Në rast se ju nuk mund të merrni një leje turistike ti duhet merrni një vizë në ambasadën ose konsullatën e Afrikës së Jugut në vendin tuaj të origjinës ose në një të afërt.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike dhe studentore.

Lidhur me viza turistike:

 • Zgjat për 3 muaj që zgjatet në 3 më shumë.
 • Duhet të jeni mbi 18 vjeç për ta kërkuar atë.
 • Ju mund të merrni një kurs anglisht në Afrikën e Jugut deri në 6 muaj.
 • Ju nuk mund të punoni.
 • Ju duhet të tregoni biletat vajtje-ardhje kur i kërkoni.

Këshillohet të merrni një hyrje të shumëfishtë nëse vendosni të vizitoni një vend fqinj , pasi kjo do t’ju shpëtojë nga detyrimi për të marrë një tjetër për të hyrë përsëri në Afrikën e Jugut.

Me respekt për viza studentore:

 • Ju mund të studioni dhe të punoni në Afrikën e Jugut. Ju lejon të punoni 20 orë në javë dhe përfshin edhe 30 ditë pushime shtesë në fund të kursit tuaj.
 • Kohëzgjatja përcaktohet nga gjatësia e kursit, duke qenë minimumi 4 muaj (16 javë).
 • Ju duhet të keni sigurim shëndetësor gjatë qëndrimit tuaj në Afrikën e Jugut.
 • Ju duhet të provoni se keni fonde të mjaftueshme për të qenë në gjendje të mbani veten gjatë qëndrimit tuaj në vend.
 • Ju duhet të paraqisni letrën e pranimit nga shkolla ku do të merrni kursin, e cila merret pasi të keni kryer pagesën e plotë për të.

Afrika e Jugut , Ndryshe nga vendet e tjera, do të kërkojë një vërtetim të vaksinimit dhe rekord penal nga të gjitha vendet ku keni jetuar për më shumë se një vit.

Ne shpresojmë që t’ju ndihmojmë nga Ynsitu ! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare.

Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në MB?

Necesito un visado para estudiar en Reino Unido

A do të bësh një kurs gjuhe ne MB? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

 • Nëse i përkisni një vendi të Zona Ekonomike Evropiane , ju do të keni nevojë vetëm për tuajin DNI ose dokument i vlefshëm i identitetit kombëtar .
 • Nëse kursi juaj zgjat më pak se 24 javë , në disa vende të Amerikës Latine, nuk është e nevojshme të marrësh vizë pasaportë të mjaftueshme .

Qeveria punon në partneritet me Agjencinë e Kufirit të MB për menaxhimin e vizave.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike (Vizita e Përgjithshme e Vizitorëve) dhe studente (Viza e Përgjithshme e Studentëve). Kjo e fundit është krijuar për qëndrime më të gjata se 24 javë.

Për të kërkuar tuajin viza turistike do t’ju duhet:

  • Një formular aplikimi për vizë.
  • Një fotografi me madhësi pasaporte
  • Një pasaportë e vlefshme me një faqe të zbrazët dhe së paku 6 muaj vlefshmëri.
  • Provat e aftësisë paguese financiare gjatë qëndrimit tuaj, mund të jenë nga deklaratat bankare ose listat e pagave nga 6 muajt e fundit, etj. Ju duhet të tregoni për çdo muaj të qëndrimit tuaj 1020£ nëse shkon në Londër ose 820 £ nëse dilni nga Londra.
  • Dokument që vërteton se keni akomodim gjatë qëndrimit tuaj.
  • Paratë për të paguar për lëshimin e vizës tuaj.

Kostoja e vizës është 133 £ Y duhet të dorëzoni dokumentacionin në anglisht . Procedurat zakonisht zgjasin nga 1 deri në 10 ditë pune, por mos harroni ta bëni në kohë të mirë, pasi që nëse dërgohen në Ministrinë e Brendshme të MB, mund të zgjasë deri në 13 javë. Ju mund të aplikoni për Visa Studimi të zgjatur afatshkurtër, e cila ju lejon të qëndroni në MB deri në 11 muaj, për 255£ .

Për të kërkuar tuajin viza studentore do t’ju duhet:

  • Pasaporta e vlefshme për një minimum prej 6 muajsh me një fletë të pastër nga njëra anë.
  • 2 foto të shënuara të pasaportës.
  • Dokumente që vërtetojnë aftësinë paguese financiare.
  • Regjistrimi i shkollës, pas pagesës së kursit.
  • Në rast se jeni i mitur, autorizimi nga kujdestari juaj ligjor.

Procesi i kësaj vizë Duhet të bëhet direkt në ambasadë . Nëse jeni duke ndjekur një kurs gjuhe me këtë vizë, nuk lejohet të punoni në MB.

Ju duhet të demonstroni aftësinë paguese financiare, përmes një llogarie kontrolli ose kursimi, në të cilën keni çdo muaj 1265 £ nëse shkon në Londër ose 1015 £ nëse dilni nga Londra. Paratë duhet të jenë radhazi 28 ditë para se të kërkoni takimin në internet, ose përmes një krediti në emër të studentit. Sponsor juaj mund të jetë vetëm prindërit tuaj ose gruaja / burri juaj.

Ne shpresojmë që t’ju ndihmojmë nga Ynsitu ! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare.

Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Maltë?

Necesito un visado para MaltaA do të bësh një kursi i gjuhës në Maltë ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

 • Nëse i përkisni njërës prej Vendet e traktatit Shengen , ju do të keni nevojë vetëm për tuajin DNI ose dokument i vlefshëm i identitetit kombëtar .
 • Nëse i përkisni një Vend i Amerikës Latine , shumica nuk kanë nevojë për vizë turistike për të udhëtuar në Maltë, me një Pasaporta që ka një vlefshmëri të përshtatshme është e mjaftueshme . Qëndrimi maksimal do të jetë 90 ditë. Nëse keni nevojë të zgjasni vizën tuaj, mund ta bëni direkt në Maltë, duke marrë parasysh që procesi zgjat të paktën 8 javë, kështu që duhet ta menaxhoni atë me kohë të mjaftueshme.

Për të zgjatni qëndrimin tuaj në Maltë , do t’ju duhet:

  • Regjistrimi i kursit tuaj në shkollën e akredituar të gjuhës sipas zgjedhjes tuaj.
  • Vërtetim që ju zotëroni strehim gjatë gjithë qëndrimit tuaj në Maltë.
  • Dëshmi se keni burime të mjaftueshme financiare për t’ju mbështetur gjatë udhëtimit. Qeveria Maltese kërkon 48 € në ditë, 25 € në ditë nëse strehimi paguhet plotësisht.
  • Sigurimi mjekësor që mbulon të gjitha shpenzimet e mundshme mjekësore.

Lidhur me viza studentore , pasi Malta nuk ka një ambasadë në shumë vende, ju mund të merrni vizën si student pasi të gjesh veten brenda vendit .

Ne shpresojmë që t’ju ndihmojmë nga Ynsitu ! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare .