Pse të rezervoj kursin tim të gjuhës jashtë vendit për vitin 2022 tani?

Nëse planifikoni të ndiqni kursin tuaj të gjuhës jashtë vendit vitin e ardhshëm, mund ta bëni lehtë, duke e lënë kohën të kalojë. Në fund të fundit, keni ende kohë, apo jo? … ose ndoshta jo aq shumë.

Si ekspertë në tregun e kurseve të gjuhës, ju rekomandojmë që të rezervoni kursin tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për të garantuar vendin tuaj dhe një çmim më të mirë.

 

3 ARSYET PSE DUHET TË REZERVONI NË 2021 NËSE DËSHIRONI TË MERRNI KURS GJUHËS NË 2022

 

  • RRITJE EKSPLOZIVE NË KËRKESËN E RUAJTUR

Pandemia ka bërë që qindra mijëra studentë të mos mund të kryejnë udhëtimet studimore që kishin planifikuar vitet e fundit, kështu që e gjithë kjo kërkesë për kurse në shkolla dhe akademi dhe gjithashtu për akomodim vazhdon të mbahet për t’u liruar në vitin 2022.

 

  • REDUKTIMI I FURNIZIMIT EKZISTUES

Problemi? Se kjo rritje e kërkesës nuk do të mund të përthithet plotësisht, pasi nuk ka as shkolla dhe as akomodim të mjaftueshëm për të gjithë , sipas parashikimeve dhe studimeve të ekspertëve.

Mbi të gjitha, shumë shkolla nuk e përballuan dot krizën shëndetësore dhe janë mbyllur . Dhe gjithashtu shumë akomodime dhe familje kanë pushuar së prituri studentë ose do të pushtohen nga studentë universitarë që panë të ndërprerë programet e tyre të shkëmbimit, pasuniversitarëve, kurseve verore etj. kështu që pengesa për studentët e rinj do të jetë shumë e madhe.

 

  • RRITJE E MADHE ÇMIMI

Ky reduktim i ofertës do të shkaktojë edhe një rritje të madhe të çmimeve të akomodimit të studentëve dhe sektori tashmë thekson se mund të arrijë një rritje çmimi prej 30% në vitin 2022 . Prandaj , ideja e zgjuar është ta parashikoni këtë dhe të rezervoni kursin tuaj dhe të qëndroni tani, nga njëra anë për të siguruar një vend dhe nga ana tjetër ta bëni atë me një çmim shumë më të lirë sesa nëse rezervoni për disa muaj.

 

Në Ynsitu mund ta bëni duke paguar vetëm 10% të kostos së kursit që zgjidhni dhe me garancinë totale që mund ta rifitoni nëse anuloni para 30 ditësh nga data e fillimit . Përveç kësaj, ne kemi një sërë promovimesh në një përzgjedhje të madhe kursesh që e bëjnë rezervimin në Ynsitu më të lirë se kudo tjetër.

Mos u lini pas. Rezervoni tani me kushtet e 2021 dhe sigurojeni vendin tuaj.

Pse të qëndrosh me një familje nikoqire? Përparësi

Duke jetuar me një familje nikoqire ju jo vetëm që do të mësoni gjuhën amtare të asaj familje, por edhe shumë vlera të tilla si toleranca.

Jo të gjitha familjet janë njësoj, natyrisht. Ju mund të gjeni nga familje me fëmijë, te prindërit e vetëm, çifte të moshuara pa fëmijë në shtëpi … por të gjithë me të njëjtin qëllim të përbashkët: Mirë se vini dhe trajtojini mysafirët tuaj ndërkombëtarë si një nga familjet . Kështu që njerëzit që kalojnë pranë shtëpisë tuaj do të trajtohen në të njëjtën mënyrë si fëmijët tuaj të vërtetë, nëse i kanë ata. Përveç kësaj, ata do të kenë një dhomë që plotëson të gjitha nevojat themelore që mund të kenë.

 

Zhytje intensive gjuhësore

Së pari, thjesht marrja e një udhëtimi jashtë vendit dhe qëndrimi në atë familje amtare ju lejon të mësoni një gjuhë duke u zhytur nga mëngjesi në mbrëmje në gjuhën amtare dhe kulturën e vendit në fjalë. Përveç faktit që do të merrni mësime në universitet në një seancë dhe në një tjetër do të jeni me familjen tuaj. Me pak fjalë, është një zhytje intensive në gjuhë.

 

Ju do të mësoni gjuhën amtare të asaj familje në një mënyrë argëtuese dhe të relaksuar

Të mësosh të flasësh anglisht me një familje nikoqire është si të marrësh klasa intensive nga një mësues vendas (familja) në një mënyrë të qetë. Studenti do të jetë në gjendje të ndajë vaktet me familjen e tij pritëse, të marrë pjesë në punët e shtëpisë dhe të bëjë aktivitete së bashku, të gjitha në gjuhën amtare, të cilat do t’ju bëjnë të përparoni pa ju mbytur.

Ju do të mësoni pa u ndjerë sikur duhet të studioni libra të tërë për të mësuar gramatikë angleze, folje të çrregullta dhe fjalor. Do të jetë shumë më efektive sesa shikimi i filmave në versionin origjinal. Shumë më praktike sesa teorike. Megjithëse KUJDES, ju do të keni klasa në qendrën që zgjidhni të studioni, por përvoja do të jetë plotësisht pasuruese, pasi edhe ju do të studioni pa e kuptuar në shtëpi, duke biseduar me familjen tuaj pritëse.

 

Të jetosh me një familje nikoqire është shumë më lirë sesa të bësh një program të rregullt!

Së dyti, ky lloj apo modaliteti i kurseve jashtë vendit është shumë më i lirë sesa të bësh një program klase në një shkollë gjuhe, pasi që zakonisht është shumë më e shtrenjtë të studiosh brenda një universiteti ose kampusi universitar, sesa brenda një familje pritëse, e cila ndonjëherë nuk ka një çmim më shumë sesa studenti mbulon kostot e tyre të mirëmbajtjes.

 

Ju do të mësoni një theks unik, nga vendi ku shkoni

Edhe nëse filloni në një nivel fillestar, të folurit e një gjuhe të re çdo ditë është, në fakt, mënyra më e mirë për të mësuar duke përvetësuar një nivel të rrjedhshëm të gjuhës dhe theksit të përdorur në rajonin në fjalë. Kështu, një avantazh tjetër është se ne mund të mësojmë thekse të ndryshme në varësi të vendit ku shkojmë: anglisht amerikan, anglisht skocez, anglisht irlandez, anglisht australian, etj.

Gjithashtu, ju do të shmangni lehtësinë e të folurit të gjuhës tuaj amtare duke u rrethuar nga vendasit e vendit tuaj në një hotel backpacker, një mundësi shumë e përhapur midis atyre që do të studiojnë.

Përveç mësimit përmendësh të gjuhës me familjen tuaj pritëse, do të jeni në gjendje që gradualisht ta bëni vetveten të kuptoni dhe përparoni çdo ditë në intonacion, theks tonik, shqiptim në gjuhë, idioma dhe të mësoheni të mendoni në gjuhë.

Ne gjithashtu mund, çdo ditë dhe në çdo moshë, të bëjmë pyetje për të zbuluar historinë familjare ose kulturën shoqërore të familjes që na mirëpret, për të kuptuar më mirë historinë e vendeve, dhe ndoshta traditat e tyre (ditëlindjet, vaktet, ekskursionet, jeta e përditshme dhe kultura). Përveç kësaj, bërja e pyetjeve për të kënaqur kuriozitetin tuaj për kulturën do t’ju ndihmojë të përparoni shpejt në anglisht, sepse do ta flisni shpesh atë.

Kush më mirë të shpjegojë kulturën dhe zakonet e ndryshme që ekzistojnë në një vend sesa banorët e tij? Duke jetuar me një familje nikoqire do të zbuloni shumë zakone nga brenda, të cilat kjo do ta bëjë përvojën tuaj jashtë vendit shumë më pasuruese.

 

Do ta mësoni gjuhën pa e kuptuar!

Ju jo vetëm që do të mësoni anglisht gjatë orëve të mësimit ose daljeve tuaja nëpër qytet, ju gjithashtu do të flisni anglisht ndërsa jeni me familjen, domethënë nga herët në mëngjes për të pyetur se si mund të ndihmoni në përgatitjen e mëngjesit, deri vonë në pasdite për të uroj naten e mire Ju do të duhet ta detyroni veten të përdorni gjuhën në çdo kohë që dëshironi të komunikoni me familjen tuaj pritëse dhe tashmë dihet se asgjë nuk mësohet më mirë sesa kur nuk ka zgjedhje tjetër ose ekziston nevoja. Do të mësoni pa e kuptuar.

Ju do të mësoni në lidhje me situatat e përditshme që ndoshta nuk janë aq shumë për ju, frazat e dobishme që përdoren gjerësisht në sferën bisedore, për oraret e ndryshme që kanë pasur në një vend tjetër për, për shembull, drekën ose darkën dhe, përveç kësaj, ju do të keni mundësinë të shijoni çdo ditë ushqim lokal të gatuar nga familja juaj pritëse. Ju do të zhyteni plotësisht në vendin ku jeni dhe në gjithçka që mund t’ju ofrojë.

 

Këtu janë avantazhet e tjera të qëndrimit në një familje pritëse:

  • Merrni kurse intensive të përshtatura me orarin që jeni me familjen tuaj.
  • Që nga fillimi, shkuarja jashtë vendit ju lejon të bëni miq dhe të jeni si me pushime.
  • Përmirësoni dhe përgatituni për një test anglisht si TOEIC, TOEFL ose IELTS.
  • Anglishtja e rrjedhshme është një plus për intervistuesit. Shtë një aset në rezymenë tuaj.
  • Puna atje: Ju mund të zgjidhni të kërkoni punë për të financuar qëndrimin, dhe të mësoni fusha të tjera më teknike leksikore, në të njëjtën kohë mund ta kombinoni atë me mësimin që do të keni në kursin e gjuhës dhe me familjen pritëse.

 

Një qëndrim jashtë vendit mund të përmirësojë nivelin tonë në gjuhën që zgjedhim, në mënyrë efektive falë zhytja në gjuhë së cilës i nënshtrohemi. Por nëse doni që kjo zhytje të jetë edhe më e madhe, pa dyshim, të jetosh me një familje nikoqire është opsioni më i mirë, do të krijoni lidhje shumë të veçanta me familjen tuaj dhe në fund të qëndrimit tuaj do të kuptoni se sa e rëndësishme ka qenë kjo familje në drejtim të mësimit të gjuhës, por edhe në shumë aspekte.

YNSITU Ne do t’ju ofrojmë të gjitha gjuhët, në të gjitha vendet, me këtë lloj strehimi ballë për ballë me Familjen Pritëse. Provoni këtë modalitet në Kurse angleze në MB !

6 këshilla për të mësuar gjermanisht

6 këshilla për të mësuar gjermanisht

Gjithmonë kemi dëgjuar që të mësosh gjermanisht nuk është e lehtë. Ndërsa është e vërtetë që është një sfidë, ajo gjithashtu do të hapë mundësi të pafundme për të ardhmen tuaj.

Nëse po mendoni të futeni në këtë gjuhë të shkëlqyeshme, ne ju sjellim 6 këshilla për t’i zbatuar gjatë mësimit të gjermanishtes.

1. Mëso përmendsh strukturën e fjalisë

Ekzistojnë rregulla të ndryshme të strukturës së gramatikës dhe fjalisë. Për këtë arsye, ju rekomandojmë që të mësoni përmendësh renditjen e fjalive në mënyrë që të mos keni nevojë ta përktheni atë drejtpërdrejt nga gjuha juaj, pasi kjo do të çojë në konfuzion.

2. Kërkoni për kontekstin e fjalëve

Kurdoherë që mësoni një gjuhë, keni tendencë të shkruani lista të gjata të fjalorit që përfundoni t’i harroni me kalimin e kohës. Për këtë arsye, ju këshillojmë që të përpiqeni të gjeni një kontekst për secilën fjalë që t’i japë asaj kuptim dhe të jeni në gjendje të brendësoni kuptimin.

3. Kushtojini vëmendje parafjalëve

Struktura e parafjalëve në këtë gjuhë është shumë komplekse. Prandaj, duhet të identifikoni se në cilin rast përdoren ato (akuzative, dhanore, ose të dyja) dhe për këtë, është e dobishme të mësoni përmendësh strukturat fikse.

4. Mos harroni shumësit dhe artikujt

Edhe për vetë gjermanishtfolësit, të dish se cili artikull shoqëron secilën fjalë është jashtëzakonisht e vështirë për ta. Sidoqoftë, ekzistojnë metoda të ndryshme për të identifikuar se cili artikull duhet të shoqërojë secilën fjalë. Për shembull, fjalët që mbarojnë me “-heit” janë femërore. Në të njëjtën mënyrë do të ndodhte me formimin e shumësit.

5. Konsultohuni me ndonjë pyetje në internet

Në ditët e sotme ekzistojnë mjete të shumta për të qenë në gjendje të gjejnë kuptimin e fjalëve, të praktikojnë dhe të bëjnë ushtrime, të dëgjojnë këngë në një gjuhë tjetër, të shikojnë seri në një version origjinal dhe një kohë të gjatë etj.

Prandaj, ju rekomandojmë që të shkoni tek ata për të qenë në gjendje të zhvilloni mësimin tuaj në gjuhë dhe për të arritur të gjitha qëllimet tuaja.

6. Flisni, bisedoni dhe bisedoni

Të folurit është mjeti më i mirë kur mëson një gjuhë. Nëse keni mundësinë të flisni me një folës amtare, ju rekomandojmë që ta bëni këtë. Fakti i praktikimit do t’ju bëjë të bëni më pak gabime dhe të bëheni të rrjedhshëm. Mos kini frikë të gaboni!

Shpresojmë që këto këshilla do t’ju ndihmojnë shumë ndërsa zhyteni në botën e mrekullueshme të gjermanishtes. Bëni një mësim të përditshëm që të jeni në gjendje të përmirësoni gjithçka që keni mësuar dhe të ndjeheni të kënaqur.

Nëse po kërkoni ta përvetësoni këtë gjuhë në mënyrën më të mirë dhe më të shpejtë të mundshme, ne ju rekomandojmë të kryeni një Kurs gjermanisht jashtë vendit . Ju do të jeni në gjendje të arrini qëllimet tuaja ndërsa udhëtoni dhe argëtoheni. Zbuloni të gjitha llojet e kurseve që do të gjeni në Ynsitu dhe destinacionet e ndryshme në dispozicion për ju. Të mësuarit dhe argëtimi nuk ka qenë kurrë më e lehtë!

Si të bindni prindërit tuaj që t’ju lejojnë të merrni kurse angleze jashtë vendit

Si të bindni prindërit tuaj që t'ju lejojnë të merrni kurse angleze jashtë vendit

Bindja prindërit tuaj të ju lejojnë të pini Kurse angleze jashtë vendit Mund të jetë një detyrë mjaft e vështirë. Por duhet t’u shpjegoni atyre se, në këtë botë të globalizuar, njohja e gjuhëve të tjera nuk është luks, por domosdoshmëri. Të qenit në një mjedis ku lajmet, muzika, filmat dhe bisedat janë në anglisht do t’ju ndihmojë të mësoni gjuhën më lehtë dhe në mënyrë më efektive.

Këshilla kështu që ju të bindni prindërit tuaj

po studioni anglisht jashte vendit Hasshtë bërë një nga qëllimet tuaja në jetë, ju duhet të përgatiteni të përgënjeshtroni me argumente shumë të mira të gjitha arsyet që prindërit tuaj do të zbulojnë për mos t’ju dhënë leje. Prandaj shkoni përpara dhe organizoni shumë mirë projektin tuaj. Sigurisht, filloni duke përmirësuar sjelljet tuaja aktuale në mënyrë që ata të shohin se interesi juaj është i vërtetë.

Shpjegoni përfitimet e studimit të gjuhës angleze jashtë vendit

Lërini prindërit tuaj ta dinë këtë meso anglisht jashte Kjo do t’ju lejojë të keni mundësi më shumë dhe më të mira. Bëni hulumtimin tuaj dhe prezantojini atyre informacionin qartë, në mënyrë që ata të shohin që ju jeni vërtet të apasionuar pas tij. Tregojuni atyre, për shembull, histori suksesi të njerëzve të afërt, të cilët, falë njohurive dhe zotërimit të tyre të gjuhës, kanë qenë në gjendje të aspirojnë për punë më të mira dhe janë duke qenë të suksesshëm.

Gjithashtu, tregojuni atyre se sa i mirë do të duket ky informacion në rezyme tuaj. Nuk do të jetë e njëjta gjë nëse shkruani se keni bërë një kurs anglisht, se keni udhëtuar në një vend tjetër për ta mësuar dhe praktikuar atë me folës amtare. Do të jetë një plus i shkëlqyeshëm !

Sigurojini dhe premtoni se do të jeni në kontakt me ta

Në përgjithësi, ajo që mamaja dhe babai juaj kanë më shumë frikë kur i propozoni udhëtoni për të mësuar anglisht është se ju nuk jeni nën mbikëqyrjen e tyre dhe se ata nuk mund të dinë se çfarë po bëni dhe me kë jeni. Pra, jini shumë të prerë në sqarimin se do të jeni në kontakt gjatë gjithë kohës, si përmes telefonit ashtu edhe përmes rrjeteve tuaja sociale.

Bëni një angazhim serioz dhe filloni tani . Kur të dilni jashtë, telefononi ata shpesh për t’i treguar se si jeni, në cilën orë do të ktheheni dhe do të takoheni. Lërini të shohin se mund t’ju besojnë dhe se ju do të jeni përgjegjës, edhe nëse jeni larg.

Tregojuni atyre që jeni gati dhe të përkushtuar

Filloni duke marrë një punë me kohë të pjesshme ose në fundjavë dhe kurseni atë që fitoni. Kur ju propozoni të shkoni në mësoni anglisht në një vend tjetër Tregojuni atyre që tashmë keni disa para dhe se do të vazhdoni të punoni për të kontribuar në shpenzimet tuaja, sepse nuk dëshironi që kjo të jetë një goditje e rëndë ekonomike për ta. Do të jetë një mënyrë për t’i treguar atyre që jeni gati dhe se po e merrni me shumë seriozitet, se nuk është vetëm një nga tekat tuaja. Mos hezitoni t’i bindni ata se do të jetë një investim që nuk do t’i zhgënjejë.

Theksoni rëndësinë e takimit me njerëz të rinj

Lërini prindërit tuaj të shohin që do të takoni njerëz vendimtare për të ardhmen tuaj . Ju do të jeni në gjendje të keni kontakte me kompani që mund t’ju ofrojnë një punë të shkëlqyeshme më vonë. Në të njëjtën mënyrë, ju do të jeni në një mjedis tjetër, do të mësoni për kulturat e tjera dhe do të zbuloni zakone të tjera.

Një pikë në të cilën duhet të keni një rëndësi të veçantë është se ju do të jeni në gjendje të mësoni idiomat dhe zhargonet që nuk do të mësohen në një kurs të rregullt anglisht. E gjithë kjo do të kontribuojë në trajnimin tuaj , sepse do të jetoni jashtë mjedisit tuaj dhe zonës tuaj të rehati .

Tregoji ata se do të marrin një djalë më të pjekur

Bëni prindërit tuaj të vetëdijshëm për rëndësinë e fytyrë vetëm ato rrethana që lindin, pa qenë aty për të zgjidhur gjithçka. Kjo përvojë do t’ju bëjë patjetër të pjekur dhe të jeni më të përgjegjshëm, pa pasur nevojë që ata t’ju kujtojnë vazhdimisht se çfarë të bëni.

Por mos qëndroni vetëm me fjalë, tani e tutje ndryshoni qëndrimet tuaja, kryeni detyrat tuaja pa e kërkuar ata, rregulloni dhomën tuaj, ndihmoni me pastrimin e shtëpisë dhe madje bëni edhe pazaret. Prindërit tuaj le të befasohen këndshëm nga ndryshimi juaj dhe t’ju besojnë kur zbuloni dëshirën tuaj për të pirë Kurse angleze jashtë vendit .

Udhëtimi dhe njohja e vendeve të tjera është e rëndësishme

Që prindërit tuaj ta kuptojnë që vizitojnë vendet e tjera dhe duke jetuar me njerëz të ndryshëm ato me të cilat merreni gjithmonë janë të vlefshme, pasi bota është bërë një fshat global, të cilit i përkasim të gjithë. Ju nuk mund të qëndroni në një vend dhe të izoloheni nga pjesa tjetër, ju duhet të përshtateni me atë që moderniteti kërkon dhe të dilni nga flluska juaj si një djalë i shtëpisë.

Ata duhet t’ju lejojnë të takoni dhe të shijoni bukuritë e pakrahasueshme që universi ju ofron, natyrisht, me një qëllim të qartë: të mësoni anglisht në një vend ku flitet si gjuhen e vet .

Tregoju atyre larminë e destinacioneve të mundshme

Prindërit tuaj ndoshta do të kenë rezervime në disa vende, prandaj tregojuni atyre një shumëllojshmëri të gjerë destinacionesh për të zgjedhur. Mos insistoni në një sit që ju duket ose ju preferoni. Ftojini ata të rishikojnë dhe të zgjedhin me ju, që do të gjenerojë më shumë besim dhe qetësi dhe ata do të ndihen vërtet të përfshirë me idenë tuaj.

Theksoni se ata do të kenë më shumë kohë për ta

Nëse, përkundër të gjitha përpjekjeve tuaja, prindërit tuaj ende hezitojnë të japin pëlqimin e tyre për të shkuar tek ju meso anglisht diku tjeter Bëni të kuptojnë se ndërsa studioni dhe përgatiteni, ata do të kenë më shumë kohë për marrëdhënien e tyre. Ata do të jenë në gjendje të shkojnë në kinema, në darkë, me pushime dhe, me pak fjalë, të bëjnë shumë gjëra që mbase i lanë mënjanë sepse po përmbushnin rolin e tyre si prindër.

Asgjë nuk do t’i ndalojë ata të kënaqen, sepse nuk do t’ju shikojnë gjatë gjithë kohës. Merre si muajin e dytë të mjaltit! Ju mund t’i joshni me këtë argument, t’i rrëzoni, më në fund, dhe me të arsyetimi logjik të gjitha dyshimet tuaja.

Si i ndoqët këto këshilla Për të realizuar qëllimin tuaj, me siguri keni arritur të bindni prindërit tuaj që të pinë Kurse angleze jashtë vendit . Për t’ju ndihmuar në planet tuaja, në Ynsitu Ne ju ofrojmë alternativat më të mira për ju që të bëni një turizëm të shkëlqyeshëm gjuhësor. Ne kemi një gamë të pamposhtur opsionesh dhe destinacionesh ndërkombëtare që ju të mësoni këtë gjuhë të jashtëzakonshme që, po ose po, ju duhet të flisni në mënyrë që të mos mbeteni pas përballë kërkesave të kësaj bote mjaft konkurruese në të cilën jetojmë sot. Zbuloni të gjitha t Llojet e kurseve të gjuhës jashtë vendit që mund t’i gjeni në Ynsitu.

10 përdredhje gjuhësh për të përmirësuar anglishten tuaj para se të merrni një kurs jashtë vendit

Trabalenguas que ayudarán a perfeccionar tu inglés

Nëse dëshironi të studioni kurse angleze jashtë vendit Duhet ta dini se ka shumë përdredhje gjuhësh që do t’ju ndihmojnë të shpreheni. Njihuni me të mirët!

Rëndësia e përdredhësve të gjuhës kur studioni anglisht jashtë vendit

Studimi i anglishtes jashtë vendit mund të jetë një nga opsionet më të mira  që keni në dorë të zhvilloheni natyrshëm në të folurit e kësaj gjuhe. Megjithëse do të duhet të praktikoni, e vërteta është se do të ketë edhe disa raste kur mund të hutoheni, veçanërisht me disa fjalë të komplikuara.

Prandaj, të mësuarit dhe praktikimi me përdredhës gjuhësh do të jetë një ndihmë e madhe. Kjo është kështu sepse ato janë fjali që janë krijuar për të kuptuar përdorimet e ndryshme të fjalëve që mund të tingëllojnë shumë të ngjashme, por nënkuptojnë gjëra diametralisht të kundërta në kontekste të ndryshme.

Kjo është, përdredhjet e gjuhës në anglisht do t’ju japin udhëzime në mënyrë që, kur të lexoni fjalitë, të dini se secila fjalë ka një kuptim të ndryshëm nga të tjerët. Në të njëjtën mënyrë, kur ta lexoni, do të vini re se ato do të tingëllojnë të ngjashme, kështu që do t’ju duhet të praktikoni ndryshimet që ata kanë. Le të shohim rastet më të mira!

10 përdredhjet kryesore të gjuhës në anglisht

1. Tre shtriga shikojnë tre orë Swatch. Cila shtrigë shikon cilën orë Swatch?

Në rastin e parë, ne kemi një nga përdredhjet më të zakonshme të gjuhës , ku vihet në praktikë ndryshimi vokal midis fjalëve që janë shumë të ngjashme për sa i përket tingullit, megjithëse me kuptime të kundërta. Përkthimi do të ishte: “Tri shtriga shikojnë tre orë Swatch. Cila shtrigë shikon cilën orë Swatch shikon? ”, Ideale për të kuptuar ndryshimin midis fjalëve të cilatshtriga shikoj .

2. Fuzzy Wuzzy, Fuzzy Wuzzy  ishte nje ari.  Fuzzy wuzzy  nuk kishte flokë.  Fuzzy wuzzy  nuk ishte shumë e paqartë, apo jo?

Pak më abstrakte , pasi këtu luhet midis emrave të përveçëm dhe mbiemrave. Në thelb, përkthimi do të ishte: “Fuzzy Wuzzy, Fuzzy Wuzzy ishte një ari. Fuzzy Wuzzy nuk kishte lesh. Fuzzy Wuzzy nuk ishte shumë konfuze, apo jo? Usefulshtë e dobishme jo aq për të diferencuar fjalët, por për të përmirësuar leximin.

Si mundet një mut i butë në një krem të pastër?

Ne e ulim pak vështirësinë me të një përdredhës gjuhësh shumë interesant . Në Spanjisht, unë do të thoja diçka si: “Si mund të vendosni një molusqe në një krem të pastër?” Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni ndryshimin midis fjalëve që janë shumë të ngjashme në tingull, si p.sh. molusqengatërresë ,  i pastërkrem qen .

Katër  Pashë  Susie ulur në një dyqan shkëlqimi këpucësh. Aty ku ajo ulet ajo shkëlqen, dhe ku shkëlqen ajo ulet

Fjalitë e përsosura për të kuptuar kohët e foljes . Përkthimi mund të kuptohet si: “Unë pashë Suzin të ulur në një dyqan shkëlqimi këpucësh. Aty ku ajo ulet, ajo shkëlqen, dhe atje ku shkëlqen, ajo ulet ”. Në këtë mënyrë, ne e kuptojmë ndryshimin në kuptim që mund të ndodhë në shprehje shumë të ngjashme.

Unë kam një datë, kam një datë në një të katërtën në tetë; Do të shihemi te porta, prandaj mos u vono.

Gjëja më e mirë në lidhje me këtë rast është se ajo është një përdredhje e gjuhës, por nuk është aspak e menduar . Përkundrazi: ato janë shprehje që përdoren në jetën e përditshme. Duke e përkthyer, mund të duket si: “Unë kam një termin, kam një takim në një të katërtën në tetë; Do të shihemi te dera, prandaj mos u vono ”.  Kështu, fjalët si dataporta  ose rreh  Ato mund të jenë konfuze, prandaj përdorimi i tyre në të njëjtin kontekst do t’ju ndihmojë të bëni dallimin midis tyre.

6. Mendova një mendim. Por mendimi që mendova nuk ishte mendimi që mendoja se mendoja.

Ndryshe nga ai i mëparshmi, ne kemi një rast që askush nuk do ta thoshte me gojë, por që është një nga më të mirët për të kuptuar strukturën e fjalisë  dhe si fjalët e caktuara mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme në kontekste të caktuara. Përkthimi është: “Mendova një mendim. Por mendimi që mendova nuk ishte mendimi që mendoja se mendoja ”. Aty do ta kuptoni mendimi  merr një kuptim tjetër në varësi të vendit ku ndodhet.

Nëse mendimi që mendoja se mendoja të kishte qenë mendimi që mendoja, nuk do të kisha menduar aq shumë.

Mund të konsiderohet si një version pak më i vështirë dhe kompleks se ai i mëparshmi . Kuptimi do të ishte: “Nëse mendimi që unë mendoja se mendoja të kishte qenë mendimi që mendoja, nuk do të kisha menduar aq shumë”. Përsëri, ne e shohim atë mendimi  Zakonisht është një nga termat që më së shumti ngatërron ata që fillojnë të studiojnë anglisht, kështu që është e dobishme të kuptojmë të gjitha përdorimet e saj.

Bug i madh i zi kafshoi ariun e madh të zi, por ariu i madh i zi e kafshoi prapë bugun e madh të zi.

Shkalla e vështirësisë rritet , pasi që është një tekst në të cilin ndodh konfuzion në pothuajse të gjitha fjalët, por gjithashtu do të jetë një ndihmë e madhe. Përkthimi në spanjisht do të ishte: “Insekti i madh i zi kafshoi ariun e madh të zi, por ariu i madh i zi kafshoi insektin e madh të zi”. Në këtë mënyrë, ne do të praktikojmë së bashku shprehjet e ndryshme që mbarojnë me “ar” ose “ack”.

9. Një-një ishte një kalë gare. Dy-dy ishte edhe një. Një-një fitoi një garë. Dy-dy fituan edhe një.

Në këtë përdredhje të gjuhës kryesisht do të praktikojmë  mundësia e thënies së dy fjalëve identike të ngulitura së bashku, pa pasur nevojë të ngecni . Në Spanjisht mund të përkthehet si: “Një-një ishte kalë gare. Dy-dy ishte edhe një. Një nga një ai fitoi një garë. Dy-dy fituan edhe një ”. Nuk është e vështirë dhe do t’ju ndihmojë të shpreheni më natyrshëm.

10  Nëse Stu përtyp këpucë, a duhet t’i zgjedhë Stu këpucët që përtyp?

Nga e fundit, kemi një shembull tjetër që mund të përdoret mirë në jetën e përditshme të gjuhës angleze . Në Spanjisht, do të ishte diçka si: “Nëse Stu përtyp këpucë, a duhet të zgjedhë Stu këpucët që përtyp?” Kontributi kryesor jepet në ndryshimin e tingullit midis fjalëve që përfundojnë në shqiptime me shkronjën “u”, gjë që shpesh i ndërlikon ata që sapo kanë filluar të mësojnë këtë gjuhë.

Me pak fjalë, këto përdredhje gjuhësh do t’ju ndihmojnë të keni një përdorim më të mirë oral të anglishtes, dhe do të jeni të përgatitur për të zotëruar gjuhën me Ynsitu , ku ne ju ofrojmë majë Kurse angleze jashtë vendit  në mënyrë që të mund të zhvilloheni dhe të shpreheni sikur të ishit vendas i kësaj gjuhe. Praktikohuni dhe mësoni me ne!

Përmirësimi i aftësive tuaja për biseda në telefon

Improving Your Phone Conversation Skills

Kur bëhet fjalë për të mësuar anglisht ose ndonjë gjuhë tjetër, një fjalor i fortë dhe kuptimi i mirë i gramatikës janë të rëndësishme. Mënyra më e mirë për të mësuar është të flisni me anglishtfolës të tjerë dhe të vëzhgoni se si ata përdorin fraza dhe fjali. Mësoni të dëgjoni dhe të dëgjoni të mësoni. Për të kuptuar mirë gjuhën, duhet të kuptoni fjalimin zyrtar dhe joformal dhe mënyrën se si përdoret në lloje të ndryshme bisedash. Kjo është e rëndësishme, veçanërisht përmes telefonit, sepse nuk mund ta shihni personin tjetër dhe anasjelltas.

Një fjalor më i madh do të thotë se do të keni më shumë shprehje për të punuar. Kjo do t’i bëjë bisedat tuaja më interesante dhe do t’ju lejojë të shpreheni qartë. Të shprehesh qartë është e rëndësishme të përçosh kuptimin e saktë të asaj që po përpiqesh të thuash. Folësit jo-amtare të anglishtes përballen me problemin e humbjes në përkthim. Kjo sepse ata mendojnë në një gjuhë tjetër ndërsa flasin në anglisht. Për të kapërcyer këtë problem, është e rëndësishme të mendoni në anglisht, si dhe të jeni në gjendje të kuptoni se çfarë thonë të tjerët.

Fraza që mund të përdoren në bisedat telefonike

Ndërsa flisni në telefon, ka disa fraza dhe shprehje të zakonshme që mund t’i përdorni për të filluar biseda. Mësoni këto shprehje të thjeshta dhe zbatimi i tyre do të bëjë më të lehtë bisedat tuaja në telefon. Do të zbuloni se të folurit në anglisht nuk është aq e vështirë sa duket!

Ta prezantosh veten

Nëse po prezantoheni në mënyrë joformale, me miqtë ose familjen, mund të thoni sa vijon.

“Hello! This is Joe.”

“Joe Speaking!”

Nëse dëshironi të përdorni një mënyrë më zyrtare për të prezantuar veten, është e zakonshme të përfshini emrin tuaj të plotë.

“Hello, this is Joseph Smith.”

“Joseph Smith speaking.”

Nëse jeni duke iu përgjigjur telefonit për një biznes ose një kompani, mund të përdorni frazat e mëposhtme.

“Good morning, this is the Smith Company. How may I help you?”

“Smith Trading Company, my name is Joe. How may I assist you?”

Të pyesësh se kush është në linjën tjetër

Ndonjëherë, mund t’ju duhet të pyesni se kush po flet në rreshtin tjetër. Meqenëse nuk e dini kush është, është më mirë të jeni zyrtar dhe t’i pyesni me mirësjellje.

“May I know who’s calling, please?”

“Who might I say is calling?”

Duke pyetur se si janë

Një mënyrë e sjellshme për të filluar një bisedë është të përpiqesh të gjesh se si është personi tjetër. Kjo tregon se jeni të interesuar për to. Joformalisht, ju mund ta bëni këtë kështu.

“Hey Sally! How have you been?”

“So nice to hear from you Sally! How are you?”

Nëse është një thirrje e lidhur me biznesin ose punën, mund të përdorni një qasje më zyrtare.

“Hello Mr. Dawkins. How are things with you?”

“Always a pleasure speaking to you, Mr. Dawkins. How is everything?”

Të kërkosh të flasësh me dikë

Ndonjëherë, personi që i përgjigjet thirrjes mund të mos jetë personi me të cilin dëshiron të flasësh. Në raste të tilla, ju duhet të kërkoni personin që dëshironi. Joformalisht, ju mund ta bëni këtë kështu.

“Hi! Is Sally there?”

“Can I speak to Joe? Tell him Sally’s calling.”

Nëse është një bisedë më telefonike, mund të përdorni sa më poshtë. Mos harroni se në rastin e bisedave zyrtare, është më mirë të përdorni emrin tuaj të plotë ose mbiemrin tuaj.

“Good morning, may I speak with Mr. Dawkins please? This is Joseph Smith.”

“Hello, is Mr. Dawkins available? Joseph Smith speaking.”

“Could you connect me to extension 349, please?”

Bërja e një kërkese

Ndonjëherë, mund t’ju duhet të bëni një kërkesë të një lloji. Për shembull, duke kërkuar nga dikush që të përsërisë diçka ose duke marrë një përgjigje për një pyetje. Në raste të tilla, mund të përdorni shprehjet e mëposhtme.

“I’m sorry, my English is not very good. Could you repeat that, please?”

“May I know when Mr. Dawkins will be in?”

“Can you please let me know by when my order will be done?”

“Do you mind if I call you back by 4? I’m in a meeting right now.”

“Can you please pass this message over to Mr. Smith?”

Marrja e mesazheve

Shpesh, do t’ju duhet të shkruani mesazhe për t’u kaluar njerëzve të tjerë. Disa fraza të zakonshme mund të përdoren nëse është kështu.

“I’m afraid Mr. Dawkins is not in at the moment. Can I take a message?”

“Would you like to leave a message?”

Nëse jeni duke marrë një mesazh nga një mik apo anëtar i familjes, mund të përdorni një qasje më joformale.

“Joe’s not here right now, would you like to me tell him something?”

“I’ll ask him to call you back.”

Përfundimi i bisedës

Përfundimi i një bisede është po aq i rëndësishëm sa prezantimi i vetes. Për shkak se jeni në telefon, ai është një mjet më pak intim i komunikimit dhe duhet të tingëlloni i sjellshëm dhe i afrueshëm. Në një bisedë joformale, ju mund të përdorni këto fraza.

“I guess I’ve got to go now. Let’s speak soon.”

“Bye Sally, take care of yourself! I’ll see you soon.”

Nëse po i jepni fund një bisede zyrtare, mund të përdorni sa më poshtë.

“Thank you for your call, Mr. Smith. It was a pleasure speaking with you.”

“Goodbye Mr. Dawkins. We look forward to working with you.”

Duke përdorur në mënyrë korrekte këto fraza të zakonshme, do të zbuloni se mund të keni biseda të duhura me të gjitha llojet e njerëzve. Ndërsa flisni gjithnjë e më shumë, ju do të rrisni fjalorin dhe përdorimin e gramatikës. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju që të shpreheni në mënyrën më efikase të mundshme. Mos harroni se është e rëndësishme që kuptimi i asaj që po përpiqeni të thoni të shprehet mirë nga ju dhe të kuptohet mirë nga personi tjetër.

A ju duket interesant ky artikull? Ka shumë më shumë që ju mund të mësoni! Pse të mos mësoni gjuhë dhe kultura të ndryshme ndërsa jetoni një aventurë! Shikoni këtë dhe shumë më tepër atë Ynsitu mund t’ju ofrojë. Tonë të ndryshme Kurse të gjuhës angleze janë perfekte që ju të zotëroni aftësitë tuaja. Ne e bëjmë mësimin argëtues dhe të lehtë!