Pse mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar mund t’ju sjellë kaq shumë përparësi?

Mësoni një gjuhë më pak të popullarizuar në Greqi

Polonisht, Portugalisht, Çekisht, Hungarisht, Greqisht, Danisht … Këto janë disa nga gjuhët që nuk praktikohen nga një pjesë e madhe e popullsisë, pasi shumica e tyre fliten vetëm në vendet e tyre përkatëse. Sidoqoftë, mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar si ato të mëparshme mund t’ju sjellë shumë përfitime në aspekte të ndryshme të jetës tuaj të përditshme.

Siç e dimë mirë, anglishtja është gjuha më e studiuar në botë, gjë që e bën atë një gjuhë thelbësore në mesin e vitit 2021. Nga ana tjetër, gjithnjë e më shumë njerëz flasin rrjedhshëm këtë gjuhë, kështu që Njohja e anglishtes nuk është më diçka ekskluzive në CV -të tona ose përvojat e jetës.

Prandaj, të mësosh një gjuhë më pak të popullarizuar mund të jetë një avantazh i madh në shumë fusha të jetës tënde. Në këtë post ju tregojmë katër aspekte të jetës tuaj të përditshme që do të përmirësohen mësoni një gjuhë më pak të folur Me

  •  
  • BOTA E PUNS

Njohja e disa gjuhëve është një nga aftësitë më të kërkuara nga kompanitë kur zgjedhin kandidatët e tyre, prandaj njohja dhe zotërimi i më shumë se një gjuhe ju bën më konkurrues Në tregun e punës. Nëse mësoni gjithashtu një gjuhë më pak të popullarizuar, konkurrenca do të jetë më pak.

Përveç kësaj, nëse punoni në një kompani që komunikon me vendet e tjera, mësimi i një gjuhe të pakicës ju ofron mundësinë e negocimit në gjuhën amtare të klientëve dhe, nga ana tjetër, zgjerimin e rrjetit tuaj të kontakteve. Nëse ajo që dëshironi është të merrni një transferim ose të aplikoni për një ofertë pune jashtë vendit, njohja e gjuhës së tyre padyshim që do të jetë një kërkesë thelbësore!

  •  
  • KOMPETENCAT PERSONALE

Kur filloni të mësoni një gjuhë që pak njerëz e dinë si polonishtja ose greqishtja, do të vini re se si besimi dhe vetëbesimi juaj rriten në mënyrë eksponenciale. Njohja e këtyre gjuhëve ju jep pavarësinë që ju nevojitet për të njohur vende, kultura të reja dhe kush e di nëse ndoshta gjuhë të reja. Njerëzit dygjuhësh janë përgjithësisht më të lumtur dhe më të motivuar për të vazhduar mësimin e gjuhëve.

A keni menduar ndonjëherë të shkoni për të studiuar ose punuar jashtë vendit? Patjetër, mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar mund të hapë shumë dyer për ju Me Siç e kemi përmendur, të mësosh gjuhën angleze është thelbësore, por nëse ajo që dëshiron është të jetosh në Danimarkë, të mësosh gjuhën daneze do të të ofrojë shumë mundësi të tjera për të marrë punën që dëshiron ose një bursë për të studiuar atje.

    •  
  • UDHTIM DHE Hobi

Nëse keni gjithashtu një shpirt udhëtues dhe jeni të apasionuar pas lëvizjes nëpër botë, është e qartë se mësimi i gjuhëve është për ju. Duke ditur se si të lundroni në portugalisht kur vizitoni Lisbonën ose në Çekisht për të njohur Pragën garancitë një përvojë shumë më pasuruese Me Njohja e gjuhës së vendit në të cilin po udhëtoni do ta bëjë zhytjen tuaj gjuhësore më të madhe, në mënyrë që të komunikoni lehtësisht me qytetarët që vizitoni dhe përfitoni nga qëndrimi juaj jashtë vendit në 200%.

Për të njohur kulturat e reja, është e rëndësishme të kuptoni se si ata jetojnë në vendet që vizitoni. Prandaj, të folurit në të njëjtën gjuhë me ta do ta bëjë shumë më të lehtë për ju të mësoni për zakonet dhe traditat e tyre. Mos humbisni asgjë në udhëtimin tuaj të ardhshëm!

    •  
  • FUSHA E AKADEMIKS

Së fundi, të mësuarit e një gjuhe më pak të zakonshme gjithashtu ka përparësitë e saj në studime. Mësimi i gjuhëve stimulon mendjen tuaj dhe stërvit trurin tuaj , përveç përmirësojnë kujtesën dhe kapacitetin mbajtës të njerëzve. Pa dyshim, puna në një gjuhë të rrallë do të përmirësojë të kuptuarit tuaj të leximit dhe analizën e tekstit.

Shtë vërtetuar se sapo të mësoni një gjuhë, do të jetë më e lehtë për ju të mësoni gjuhë të reja. Nëse flasim për gjuhët skandinave, ky fakt është edhe më i vërtetë pasi ato janë gjuhë që ngjajnë me njëra -tjetrën. Për shembull, danezja dhe norvegjezja kanë fjalor shumë të ngjashëm edhe pse tingëllojnë ndryshe; Suedishtja dhe Norvegjishtja kanë fjalor të ndryshëm, por janë më të ngjashëm për sa i përket shqiptimit.

 

Aprender un idioma menos popular en países escandinavos

 

Pavarësisht nëse ju pëlqen të udhëtoni ose sepse doni të përmirësoni mundësitë tuaja të punës, mësimi i gjuhëve është çelësi për të hapur të gjitha ato dyer. Nëse keni arritur deri këtu, me siguri jeni të bindur të filloni aventurën e mësimit të një gjuhe më pak të popullarizuar, në Ynsitu duam t’jua lehtësojmë! Ne do të përfshijmë në shkollat tona të gjuhëve të Tregut me kurse në gjuhën polake, hungareze, greke, çeke … (Dhe shumë të tjera !!) Nëse doni të merrni ofertat e nisjes që Ynsitu ka përgatitur për ju, na vizitoni dhe ne do t’ju tregojmë gjithçka rreth gjuhë të vogla të mëdha !