Sipërmarrja në Maltë dhe përfitoni nga kurset tona angleze jashtë vendit

Malta është një vend në kontinentin Evropian me një interes historik dhe arkitektonik të materializuar në monumentet dhe peisazhin e saj me mure. Shtë një vend i shkëmbimit kulturor, jo vetëm evropian, por edhe global. Gëzoni mësoni rreth kurseve angleze jashtë vendit .

21 SITET M B T MIRAT P TOR T V VIZITUAR N ON UDHTIMIN TUAJ N TO MALTA

1. Valletta

Eshte kryeqyteti i Maltës : e bukur, barok, me mure dhe e fortifikuar, me sheshe plot me njerëz të lumtur dhe festive, ku do të gjeni një larmi ushqimesh dhe vende për të pirë një kafe të mirë.

2. Kopshtet Barakka në Valletta

Po në mesditë ju dëgjoni të shtëna topi Po, mos u frikësoni: është ceremonia e përditshme e mbajtur në port, e cila tërheq turistë dhe vendas. Këto kopshte kanë një pamje ballore të fortifikimeve të Tre Qyteteve, në anën tjetër të portit.

3. Me-Katedralen e Shën Gjonit në Valletta

Një nga vendet me interesin më të madh arkitektonik dhe piktorik në qytet është ky katedralja e ndërtuar në 1577 , nën një stil barok. Brenda kësaj ndodhet kryevepra e piktorit italian Caravaggio: “Prerja e kokës së Shën Gjonit”.

4. Fortesa e San Telmo në Valletta

Brenda ju do të gjeni Muzeu i Luftës së Qytetit . Pasi ta vizitoni, mund të bëni një shëtitje përgjatë mureve që të çojnë pamjen tuaj drejt Grand Harbor të Valletta. Një fakt kurioz është se në këtë fortesë u regjistrua një skenë nga filmi “Express i Mesnatës”.

5. Spitali i Kalorësve në Valletta

Me rëndësi jetike për Evropën e Epokës Moderne, për shkak të arkitekturës së saj të gjerë dhe furnizimit të shkëlqyeshëm të mjeteve mjekësore. Në fakt, këtu mund të shihni dhoma më e madhe në të gjithë Evropën . Sot, është vendi i konferencave dhe ekspozitave të ndryshme.

6. Bazilika e Karmelitëve në Valletta

Një nga ndërtesat më moderne në qytet , e ndërtuar në 1981 dhe me një kupolë që mund ta shihni nga pika të ndryshme të gadishullit, për shkak të lartësisë së saj të madhe krahasuar me ndërtesat e tjera.

7. Pallati i Mjeshtrit të Madh

Kjo ka qenë historikisht dhe, deri më sot, rezidenca e udhëheqësve dhe udhëheqësve të arkipelagut. Në kohën mesjetare ishte shtëpia e autoritetit më të lartë të Urdhrit të Shën Gjonit, ndërsa sot eshte shtepia presidenciale . Brenda këtij pallati do të gjeni Muzeun e Armorëve.

8. Kulla e Rojës Senglea

Ky vend është një monument për vëzhgimin, vëmendjen dhe fitoren . Në kullë, sytë skaliten nga muret e saj që i referohen vëzhgimit të vazhdueshëm dhe veshët që kujtojnë rëndësinë e dëgjimit.

9. Birgu

Ky qytet i takon, ashtu si Senglea dhe Valletta, grupi i “Tre qyteteve” . Ai gjithashtu i përgjigjet asaj pozicioni mbrojtës të arkitekturës së saj dhe paraqitet si një fortesë që përzihet me ngjyrat e Mesdheut.

10. Pallati i Inkuizitorit

Ky vend ishte selia e inkuizicionit , deri në heqjen e saj në Maltë në 1798. Shëtisni cepat e saj kuriozë siç është La Sala del Tribunal. Mos harroni se Malta është një vend ku besimi katolik shprehet nga arkitektura e saj te traditat e saj.

11. Fort Saint Angelo në Birgu

Ndodhet në një nga majat e gadishullit , ky vend vazhdon të angazhojë atë mbrojtje malteze të mesjetës. Po të mos kishte qenë për këtë zonë, ne nuk do të ishim në gjendje të shijonim qytetin e rrethuar me mure, plot hostele dhe ndërtesa pallate që ende ju presin.

12. Mdina

Ky qytet, përveç që ka edhe mure të bukura që ju lejojnë një pamje sublime të Mesdheut, ka porta të pabesueshme që janë ruajtur që nga Mesjeta. Mdina ka punuar nga vendosur regjistrimi për serialin e famshëm Game of Thrones .

13. Katedralja e Shën Palit në Mdina

Siç do ta kuptoni, Malta është një vend me shumë katedrale : ka rreth 500 në arkipelag … dhe San Pablo është një nga këto. Ju do të keni një përvojë të drejtpërdrejtë me traditën fetare ndërsa admironi varret prej mermeri të priftërinjve dhe klerikëve të rëndësishëm në katedrale.

14. Palazzo Falson në Mdina

Kjo është një nga veprat arkitektonike që justifikon pse Malta është një vend i Trashëgimisë Botërore të Unesco-s . Ky pallat na paraqet stilin e ndërtimit që po lulëzonte në shekullin e 14-të.

15. Rabat

Ky është qyteti me rëndësia më e madhe arkeologjike e vendit , sepse në të do të gjeni mbetje të Perandorisë Romake. Manastire të rëndësishme Françeskane, Anglikane dhe Augustiniane ruhen këtu.

16. Katakombet e Rabatit

Këto tunele, të cilat funksionuan si varre për të krishterët dhe më pas si qilar bujqësore për myslimanët, ju hapin dyert që ju të ecni nëpër më shumë se 4 kilometra të gjatë .

17. Vila romake në Rabat

Një tjetër gjurmë e Perandorisë Romake është mozaiku që do të gjeni në dyshemenë e mbetjeve të kësaj Vile, e cila sot punon si muze . Ndodhet mu përpara hyrjes në qytetin e Mdinës.

18. Ishulli i Gozos

Nëse dëshironi të shijoni një të tillë më shumë aktivitet rural , sipërmarrje në një ekskursion në këtë ishull të përbërë nga shkëmbinjtë dhe limane. Për të arritur në këtë ishull do të hasni në Parkun Natyror të Ishullit Comino.

19. Tempujt megalitikë

Para-historia la gjurmë edhe në këtë ishull. Kështu që, do të gjeni një larmi të madhe të strukturave megalitike që daton nga civilizimet midis 3900 dhe 3200 para Krishtit

20. Sliema

Nëse jeni të lodhur nga turnetë historike dhe arkitektonike, ju mund të keni një kohë të kohën e lirë dhe blerjet në këtë qytet . Këtu do të gjeni një shumëllojshmëri të gjerë të restoranteve dhe vendeve për të pushuar. Ne gjithashtu rekomandojmë që të bëni një turne me anije në port.

21. Shën Julianët

Kjo është vend i preferuar nga disa të rinj dhe të moshuar, turistë dhe vendas , për shkak të pasur një jetë nate festive dhe të ngarkuar emocionalisht, posaçërisht në zonën e Paceville. Në këtë vend do të gjeni hotelet më të mira në vend, si dhe një kazino të bukur.

Përfitoni nga kurset e anglishtes jashtë vendit

Ynsitu mund të gjesh të shumëfishta Kurse angleze jashtë vendit , për të vënë në praktikë atë që kanë mësuar në një mjedis të favorshëm për shkëmbimin kulturor. Zbuloni të gjitha llojet e kurseve të gjuhës që mund të merrni jashtë vendit . Mos harroni se mënyra më e lehtë dhe më argëtuese për të mësuar anglisht është duke udhëtuar dhe bashkëvepruar me njerëz nga e gjithë bota. Sipërmarrje për të studiuar anglisht jashtë vendit .