Pse të qëndrosh me një familje nikoqire? Përparësi

Duke jetuar me një familje nikoqire ju jo vetëm që do të mësoni gjuhën amtare të asaj familje, por edhe shumë vlera të tilla si toleranca.

Jo të gjitha familjet janë njësoj, natyrisht. Ju mund të gjeni nga familje me fëmijë, te prindërit e vetëm, çifte të moshuara pa fëmijë në shtëpi … por të gjithë me të njëjtin qëllim të përbashkët: Mirë se vini dhe trajtojini mysafirët tuaj ndërkombëtarë si një nga familjet . Kështu që njerëzit që kalojnë pranë shtëpisë tuaj do të trajtohen në të njëjtën mënyrë si fëmijët tuaj të vërtetë, nëse i kanë ata. Përveç kësaj, ata do të kenë një dhomë që plotëson të gjitha nevojat themelore që mund të kenë.

 

Zhytje intensive gjuhësore

Së pari, thjesht marrja e një udhëtimi jashtë vendit dhe qëndrimi në atë familje amtare ju lejon të mësoni një gjuhë duke u zhytur nga mëngjesi në mbrëmje në gjuhën amtare dhe kulturën e vendit në fjalë. Përveç faktit që do të merrni mësime në universitet në një seancë dhe në një tjetër do të jeni me familjen tuaj. Me pak fjalë, është një zhytje intensive në gjuhë.

 

Ju do të mësoni gjuhën amtare të asaj familje në një mënyrë argëtuese dhe të relaksuar

Të mësosh të flasësh anglisht me një familje nikoqire është si të marrësh klasa intensive nga një mësues vendas (familja) në një mënyrë të qetë. Studenti do të jetë në gjendje të ndajë vaktet me familjen e tij pritëse, të marrë pjesë në punët e shtëpisë dhe të bëjë aktivitete së bashku, të gjitha në gjuhën amtare, të cilat do t’ju bëjnë të përparoni pa ju mbytur.

Ju do të mësoni pa u ndjerë sikur duhet të studioni libra të tërë për të mësuar gramatikë angleze, folje të çrregullta dhe fjalor. Do të jetë shumë më efektive sesa shikimi i filmave në versionin origjinal. Shumë më praktike sesa teorike. Megjithëse KUJDES, ju do të keni klasa në qendrën që zgjidhni të studioni, por përvoja do të jetë plotësisht pasuruese, pasi edhe ju do të studioni pa e kuptuar në shtëpi, duke biseduar me familjen tuaj pritëse.

 

Të jetosh me një familje nikoqire është shumë më lirë sesa të bësh një program të rregullt!

Së dyti, ky lloj apo modaliteti i kurseve jashtë vendit është shumë më i lirë sesa të bësh një program klase në një shkollë gjuhe, pasi që zakonisht është shumë më e shtrenjtë të studiosh brenda një universiteti ose kampusi universitar, sesa brenda një familje pritëse, e cila ndonjëherë nuk ka një çmim më shumë sesa studenti mbulon kostot e tyre të mirëmbajtjes.

 

Ju do të mësoni një theks unik, nga vendi ku shkoni

Edhe nëse filloni në një nivel fillestar, të folurit e një gjuhe të re çdo ditë është, në fakt, mënyra më e mirë për të mësuar duke përvetësuar një nivel të rrjedhshëm të gjuhës dhe theksit të përdorur në rajonin në fjalë. Kështu, një avantazh tjetër është se ne mund të mësojmë thekse të ndryshme në varësi të vendit ku shkojmë: anglisht amerikan, anglisht skocez, anglisht irlandez, anglisht australian, etj.

Gjithashtu, ju do të shmangni lehtësinë e të folurit të gjuhës tuaj amtare duke u rrethuar nga vendasit e vendit tuaj në një hotel backpacker, një mundësi shumë e përhapur midis atyre që do të studiojnë.

Përveç mësimit përmendësh të gjuhës me familjen tuaj pritëse, do të jeni në gjendje që gradualisht ta bëni vetveten të kuptoni dhe përparoni çdo ditë në intonacion, theks tonik, shqiptim në gjuhë, idioma dhe të mësoheni të mendoni në gjuhë.

Ne gjithashtu mund, çdo ditë dhe në çdo moshë, të bëjmë pyetje për të zbuluar historinë familjare ose kulturën shoqërore të familjes që na mirëpret, për të kuptuar më mirë historinë e vendeve, dhe ndoshta traditat e tyre (ditëlindjet, vaktet, ekskursionet, jeta e përditshme dhe kultura). Përveç kësaj, bërja e pyetjeve për të kënaqur kuriozitetin tuaj për kulturën do t’ju ndihmojë të përparoni shpejt në anglisht, sepse do ta flisni shpesh atë.

Kush më mirë të shpjegojë kulturën dhe zakonet e ndryshme që ekzistojnë në një vend sesa banorët e tij? Duke jetuar me një familje nikoqire do të zbuloni shumë zakone nga brenda, të cilat kjo do ta bëjë përvojën tuaj jashtë vendit shumë më pasuruese.

 

Do ta mësoni gjuhën pa e kuptuar!

Ju jo vetëm që do të mësoni anglisht gjatë orëve të mësimit ose daljeve tuaja nëpër qytet, ju gjithashtu do të flisni anglisht ndërsa jeni me familjen, domethënë nga herët në mëngjes për të pyetur se si mund të ndihmoni në përgatitjen e mëngjesit, deri vonë në pasdite për të uroj naten e mire Ju do të duhet ta detyroni veten të përdorni gjuhën në çdo kohë që dëshironi të komunikoni me familjen tuaj pritëse dhe tashmë dihet se asgjë nuk mësohet më mirë sesa kur nuk ka zgjedhje tjetër ose ekziston nevoja. Do të mësoni pa e kuptuar.

Ju do të mësoni në lidhje me situatat e përditshme që ndoshta nuk janë aq shumë për ju, frazat e dobishme që përdoren gjerësisht në sferën bisedore, për oraret e ndryshme që kanë pasur në një vend tjetër për, për shembull, drekën ose darkën dhe, përveç kësaj, ju do të keni mundësinë të shijoni çdo ditë ushqim lokal të gatuar nga familja juaj pritëse. Ju do të zhyteni plotësisht në vendin ku jeni dhe në gjithçka që mund t’ju ofrojë.

 

Këtu janë avantazhet e tjera të qëndrimit në një familje pritëse:

  • Merrni kurse intensive të përshtatura me orarin që jeni me familjen tuaj.
  • Që nga fillimi, shkuarja jashtë vendit ju lejon të bëni miq dhe të jeni si me pushime.
  • Përmirësoni dhe përgatituni për një test anglisht si TOEIC, TOEFL ose IELTS.
  • Anglishtja e rrjedhshme është një plus për intervistuesit. Shtë një aset në rezymenë tuaj.
  • Puna atje: Ju mund të zgjidhni të kërkoni punë për të financuar qëndrimin, dhe të mësoni fusha të tjera më teknike leksikore, në të njëjtën kohë mund ta kombinoni atë me mësimin që do të keni në kursin e gjuhës dhe me familjen pritëse.

 

Një qëndrim jashtë vendit mund të përmirësojë nivelin tonë në gjuhën që zgjedhim, në mënyrë efektive falë zhytja në gjuhë së cilës i nënshtrohemi. Por nëse doni që kjo zhytje të jetë edhe më e madhe, pa dyshim, të jetosh me një familje nikoqire është opsioni më i mirë, do të krijoni lidhje shumë të veçanta me familjen tuaj dhe në fund të qëndrimit tuaj do të kuptoni se sa e rëndësishme ka qenë kjo familje në drejtim të mësimit të gjuhës, por edhe në shumë aspekte.

YNSITU Ne do t’ju ofrojmë të gjitha gjuhët, në të gjitha vendet, me këtë lloj strehimi ballë për ballë me Familjen Pritëse. Provoni këtë modalitet në Kurse angleze në MB !