72% e evropianëve planifikojnë të udhëtojnë këtë verë sipas Komisionit Evropian të Udhëtimeve

72% evropianë do të udhëtojnë këtë verë

Interesi për udhëtime është rritur në mesin e qytetarëve evropianë ndërsa situata epidemiologjike përparon. Ndihmon që kufizimet e hyrjes në vendet evropiane janë duke u zvogëluar. Siç tregojnë të dhënat nga Komisioni Evropian i Udhëtimeve (ETC), 72% e evropianëve planifikojnë të udhëtojnë këtë verë.

Hulumtimi më i fundit nga “Monitorimi i Ndjenjës së Udhëtimit Kombëtar dhe Intra-Evropian i ETC – Vala 7” tregon këto synime dhe preferenca pozitive të udhëtimit.

Ritmi në rritje i administrimit të vaksinave COVID-19 dhe Certifikata e re e BE COVID, së bashku me mbërritjen e verës, rrit dëshirën dhe interesin e Evropianëve për të filluar udhëtime dhe udhëtime për arsye pushimesh. 57% e të anketuarve ndihen optimistë kur planifikojnë një udhëtim, falë vaksinave të administruara. 18% ende nuk janë të bindur për këtë dhe 25% e mbetur janë asnjanës në lidhje me të.

72% e evropianëve synojnë të udhëtojnë midis qershorit dhe shtatorit , krahasuar me 56% që treguan interes në shkurt 2021. 31% e tyre synojnë të udhëtojnë në qershor dhe korrik, 41% do ta bëjnë këtë në muajt gusht dhe shtator. Në të kundërt, 16% e të anketuarve preferojnë të presin për të udhëtuar në muajt e vjeshtës.

 

Kufizimet dhe karantinat janë gjithnjë e më pak shqetësuese

Kur bëhet fjalë për përgatitjen për një udhëtim, kërkesat për karantinë dhe ndryshimet rregullatore vazhdojnë të jenë një problem, megjithëse gjithnjë e më pak si masat në vendet evropiane janë duke u ulur ndërsa situata përparon.

Anulimi i fluturimit mund të jetë një problem, prandaj është e rëndësishme të dini kushtet e vendit të destinacionit përpara se të planifikoni udhëtimin tuaj. Aeroplani është një shqetësim midis udhëtarëve për sa i përket shëndetit dhe sigurisë. Prandaj, preferenca për udhëtimet ajrore është ulur me 11% që nga shkurti 2021 dhe preferencat për makinën janë rritur me 23%.

 

Destinacionet e preferuara

Ndërsa qëllimi për të udhëtuar rritet, rritet interesi për të udhëtuar në vendet e tjera të Evropës. 51% e njerëzve që iu përgjigjën sondazhit e preferojnë atë, ndërsa 36% preferojnë udhëtimet e brendshme.

“Evropianët që udhëtojnë jashtë kësaj vere ata preferojnë destinacionet jugore , si Spanja, Italia, Franca, Greqia dhe Portugalia për udhëtimin e tij të ardhshëm “, tregon ETC.

 

Nëse po mendoni të bëni një udhëtim këtë verë, mos e humbni mundësinë për ta shfrytëzuar në maksimum! A kursi i gjuhës në vendin amtare mund të jetë një nga opsionet më të mira për t’u kombinuar me turizmin këto pushime. Ne ju ofrojmë mundësinë e kryerjes së të gjitha llojeve të kurseve të gjuhës: përgatitja e provimit, kurse gjuhe per te rritur dhe shumë më tepër! Nëse nuk e dini se çfarë lloji të kursit dëshironi, ju keni mundësinë të zgjidhni vendin tuaj të preferuar të destinacionit: kurse në Francë , Irlandë, Itali … më shumë sesa mund ta imagjinoni! Dhe ju, a doni ta shfrytëzoni sa më mirë udhëtimin tuaj?