Intervistë me Stacey McGee, Menaxher i Shitjeve Ndërkombëtare në LILA * Liverpool: “Nuk ka asnjë mënyrë më të mirë për të përmirësuar anglishten tuaj sesa në vend”

STACEY MCGEE, MENAXHUES NDATIONRKOMBTAR I SHITJEVE

Pse duhet që një student të zgjedhë shkollën e tij?

Në LILA * ne jemi të përkushtuar për të ofruar një përvojë të paharrueshme dhe edukative për studentët nga e gjithë bota. Ne i mirëpresim studentët në familjen LILA * dhe ofrojmë mbështetje si para ashtu edhe pas studimit për t’i mundësuar ata që të përfitojnë sa më shumë nga përvoja e tyre e studimit jashtë vendit.
Ne gjithmonë do të ecim në një milje shtesë për të siguruar që studentët tanë të kenë përvojën më të mirë dhe të sigurojnë një shtëpi larg shtëpisë. Na pëlqen të mendojmë se “pasi të jesh student i LILA *, je gjithmonë student i LILA *”.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore të një studenti që studion jashtë vendit?

Ka shumë përfitime për të studiuar jashtë vendit, veçanërisht në Liverpool. Qyteti ynë ofron një shtëpi larg shtëpisë, dhe dihet të jetë një nga qytetet më miqësore në Mbretërinë e Bashkuar.
Nuk ka asnjë mënyrë më të mirë për të përmirësuar anglishten tuaj sesa në vendin tuaj, ku mund të flisni me njerëz lokalë dhe të zhyteni vërtet në mënyrën e jetës britanike.
Pa dyshim, miqtë dhe kujtimet që do të krijoni gjatë studimeve jashtë vendit janë përfitimi kryesor. Studentët tanë bëjnë miq gjatë gjithë jetës nga shumë pjesë të botës dhe mësojnë për shumë kultura të ndryshme.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

2020 ka qenë një vit i vështirë për turizmin gjuhësor siç e dimë të gjithë. Megjithatë, nevoja dhe dëshira për studentët për të udhëtuar dhe zhytur në qytetet dhe shkollat tona është akoma më shumë se kurrë. Gjatë vitit 2020, ne kemi kaluar shumë kohë në shtëpi, kështu që nuk dyshoj se kur studentët janë të etur për të udhëtuar përsëri dhe shkollat tona mund të kthehen të bëjnë atë që bëjnë më mirë.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Në të ardhmen e afërt shoh që përgatitja e provimit është më e popullarizuar se sa kurset afatshkurtra, pasi këta studentë do të duhet të udhëtojnë dhe më pas të vazhdojnë dhe të bëjnë studimet e tyre të ardhshme. Unë gjithashtu besoj se kurset e anglisht Plus do të vazhdojnë të lulëzojnë pasi studentët dhe prindërit do të kërkojnë një mënyrë për të investuar me të vërtetë paratë e tyre në një kurs që përmirëson anglishten atje, por gjithashtu mund të ofrojë diçka shtesë si studimet e aviacionit / biznesit.

SHKOLLA


Emri i shkollës

LILAC *

Qyteti i vendit

MB / Liverpool

 

Gjërat më kuptimplota që mund të ofrojë shkolla

LILA * Liverpool ofron gjithçka që i duhet një studenti për të pasur një përvojë të shkëlqyer jashtë vendit. Objektet tona bashkëkohore të të mësuarit ofrojnë një gamë të gjerë kursesh, mësimdhënie cilësore, vlerë për para, vendndodhje të shkëlqyeshme, shërbim personal dhe një aspekt të shkëlqyeshëm shoqëror që do të plotësojë përvojën.
Nëse jeni duke kërkuar një destinacion kulturor të gjallë, portreti, LILA * Liverpool është shkolla për ju. E vendosur në zemër të qendrës së qytetit, studentët mund të shijojnë dyqane dhe restorante të reja, bare të freskëta dhe shumë mundësi kulturore, muzikore, sportive dhe shoqërore për të shijuar. LILA * është pranë lagjes përrallore të Liverpool One dhe vetëm një udhëtim me autobus nga ekipet më të mëdha të futbollit të Premier League, Liverpool dhe Everton FC. Jemi afër cepit nga ‘Cavern Club’ i famshëm, i cili është shtëpia e Beatles. Ju mund ta vizitoni Shpellën në një natë shoqërore me shokët tuaj të klasës.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Gama e kurseve LILA * ka diçka për të gjithë, pavarësisht nëse një student po mëson anglisht për përdorim të përditshëm, për qëllime akademike ose në vendin e punës.
Kurset në dispozicion janë:
Anglisht i Përgjithshëm (intensiv, me kohë të plotë dhe me kohë të pjesshme)
Përgatitja IELTS, Kembrixh (FCE dhe CAE), Trinity (vetëm grupe të mbyllura)
• Klasat e natës
• Anglisht për Biznes
• Trajnimi i mësuesve
• Grupet dhe programet e të rinjve
• Të mësuarit në internet (vetë ose i shoqëruar me një kurs në LILA *)
• Të jetosh në gjuhë: të studiosh dhe të qëndrosh në shtëpinë e një mësuesi
• Kurse Specialistike Angleze
• Anglisht + Praktikë
• Vendosja në shkollën e mesme të shkurtër
• Anglisht dhe Futboll
• Nivelet A
• Përgatitja e Universitetit

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Liverpool ka shumë për të ofruar si një destinacion i gjallë, ikonik dhe kulturor. Ne kemi më shumë teatro, muze dhe galeri se çdo qytet tjetër jashtë Londrës. THE LILA * Liverpool është pranë kompleksit përrallor Liverpool ONE dhe një udhëtim të shkurtër me autobus nga ekipet e futbollit të Premier League, Liverpool FC dhe Everton FC.
Jemi afër cepit nga Klubi i famshëm Cavern, i cili është shtëpia e Beatles. Vizitoni Cavern në një natë shoqërore me shokët tuaj të klasës dhe përjetoni atë
jeta legjendare e natës. Liverpool gjithashtu ka një histori të pasur me shumë ndërtesa origjinale dhe monumente duke përfshirë ndërtesën Mbretërore të Mëlçisë, Sallën e Shën Gjergjit, Muzeun botëror dhe dy katedralet e lidhura nga Hope Street.

Leave a Reply