Intervistë me Scarlett O’Hara, Menaxhere e Shitjeve dhe Zhvillimit të Biznesit në Institutin Kulturor Emerald : “Shoh një të ardhme shumë pozitive për turizmin e gjuhës”

Emerald Culture Institute

Scarlett O’Hara, Menaxhere e Shitjeve dhe Zhvillimit të Biznesit, Instituti Kulturor Emerald

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Instituti Kulturor Emerald ka një reputacion për dhënien e programeve me cilësi të lartë gjatë shumë viteve, por ndoshta po aq e rëndësishme në këtë botë të re ‘covid’ është kujdesi dhe vëmendja e treguar për çdo student individual. Kemi një oficer të përkushtuar për mirëqenien e studentëve, i cili është atje për të mbështetur dhe ndihmuar studentët në çdo mënyrë që mundet.

Sistemi ynë akademik mentor do të thotë gjithashtu se çdo shqetësim që studentët kanë me kursin e tyre ose çdo aspekt të programit të tyre mund të diskutohet me një mësues që është i njohur me atë student të veçantë.

Smeraldi krenohet edhe me ndërtesat që u ofrojmë studentëve tanë. Selia jonë e bukur në Parkun Palmerston përbëhet nga dy ndërtesa të mëdha, ku ka 24 klasa shumë të gjera. Kampusi ka gjithashtu një bollëk kopshtesh të jashtme dhe përballë parkut idilike Palmerston, kështu që studentët ndihen të sigurt në atë që është një mjedis i përsosur mësimi.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Në vitin 2001, kam pasur mundësinë të studioj jashtë vendit si pjesë e programit të shkëmbimit Erasmus të Bashkimit Evropian dhe për këtë arsye kam përvojë të dorës së parë të përfitimeve të studimit jashtë vendit. Para së gjithash studimi dhe mësimi i një gjuhe në një vend ku flitet gjuha është mënyra më e mirë për të përmirësuar dhe përsosur një gjuhë.

Një kuptim kulturor i një vendi të veçantë ndihmon gjithashtu në përmirësimin e aftësive tona gjuhësore. Studiova në Mynih të Gjermanisë dhe kur isha atje, punoja me kohë të pjesëshme. Kjo më ndihmoi, gjithashtu, të zhvilloja një kuptueshmëri më të mirë për njerëzit dhe kulturën, duke fituar në të njëjtën kohë disa para shumë të nevojshme si student! Më pëlqente shumë koha ime në Mynih dhe ndërsa atje takova njerëz që u bënë miq për jetën.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Shoh një të ardhme shumë pozitive për turizmin e gjuhës. Kërkesa nuk ka qenë kurrë më e madhe qoftë për studentët e rinj të moshës 8 vjeç, studentët e universitetit në një vit bosh, programet e gjuhës së zhvillimit profesional apo opsionet e moshës së tretë. Ne shpresojmë se muajt e ardhshëm do të shohin një shëtësim të kufizimeve në shumë vende dhe presim me padurim të mirëpresim shumë studentë si në Irlandë, ashtu edhe në Mbretërinë e Bashkuar edhe një herë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Programe junior me një element të ndryshimit si programi Anglisht & STEM që Emerald ofron në bashkëpunim me programin Trinity Walton STEM.

Programe gjuhësore ku studentët kanë gjithashtu mundësinë të zhvillojnë aftësi të buta ose aftësi të shekullit të 21-të, të cilat Emerald i inkorporuar në të gjitha modulet tona të përgjithshme të anglishtes në vitin 2019.

 

SHKOLLA


Emerald Culture Institute
Emri i shkollës

Instituti i Kulturës së Smeraldit

Vendi / Qyteti

Dublin/Irlandë

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Duke festuar 35 vjet, Instituti Kulturor Emerald vazhdon të ofrojë programet e cilësisë më të lartë të gjuhës angleze dhe të zhvillimit profesional. Studentët nga më shumë se 60 vende zgjedhin nga gamën tonë të gjerë të programeve inovative për të rinjtë dhe të rriturit.

Studentët që ndjekin ndonjë nga kurset tona të përgjithshme të anglishtes në nivelin B1 dhe më lart kanë një mundësi unike për të përjetuar programin tonë të ri të Mësimit të Integruar të Gjuhës, i cili u lejon atyre të zhvillojnë aftësitë e tyre të buta të shekullit të 21-të. Përveç klasave tona ballë për ballë, ne u ofrojmë studentëve mundësi për të marrë pjesë në kurset tona dinamike virtuale. Studentët mund të zgjedhin nga një shumëllojshmëri kursesh online dhe hibride. Klasat tona hibride përfshijnë një sërë programesh të përgjithshme angleze dhe klasa IELTS ose Cambridge (FCE dhe CAE).

Opsionet tona të verës për të rinj në Irlandë dhe Britani të Madhe përfshijnë STEM me Trinity College Dublin Walton Club, Discover Dublin for Young Adults, Leinster Rugby Camp, Juventus Soccer, Horse-Riding dhe Golf.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Ne ofrojmë një gamë të plotë të Programeve të Gjuhës Angleze dhe Zhvillimit Profesional për të rriturit dhe juniorët. Kurset tona ballë për ballë, online dhe hibride përfshijnë:

  • Kurset e përgjithshme dhe intensive të anglishtes , Kurset e përgatitjes së provimeve , English Plus Business, Kurset e Trajnimit të Mësuesit, Anglishtja për Qëllime Akademike, Trajnimi Ekzekutiv i Gjuhës Angleze për grupet dhe individët dhe Internshipi i Anglishtes Plus.
  • Kurset e juniorëve përfshijnë Programet Multi-Activity, English plus Sports (Kalërim, Golf, Juventus Soccer dhe Leinster Rugby), English Plus Music, Discover Dublin dhe English plus STEM me Trinity College Dublin Walton Club.

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Dublini është kryeqyteti i Irlandës dhe ka një histori të pasur dhe të larmishme që shtrihet në më shumë se një mijë vjet. Me një popullsi prej rreth 1,5 milion banorësh, Dublini ka të gjitha avantazhet e një kryeqyteti, ndërsa ruan sharmin dhe ngrohtësinë e një qyteti më të vogël. Është një qytet i gjallë dhe i zhurshëm, me bollëk për t’u ofruar me anë të pazarit dhe argëtimit.

Pak kryeqytete janë të vendosura kaq bukur. Gjiri i Dublinit formon një gjysmë-aromë të gjerë nga Kodra e Howthit në veri të qytetit deri në Killiney në jug. Kodrat e Dublinit dhe qarku fqinj Wicklow janë brenda një arrire të lehtë të qendrës së qytetit. Nuk ka mungesë të objekteve të lirë në Dublin dhe shumica e pjesëve të Irlandës, duke përfshirë zonat e njohura skenike të Galway, Cork, Kerry dhe Donegal, janë lehtësisht të arritshme me tren ose autobus nga Dublini.

Selia jonë e shkollës në Palmerston Park është e vendosur në një rezidencë të bukur viktoriane në një nga zonat më prestigjioze të Dublinit.

Leave a Reply