Intervistë me Patricia Marshall, Pronare e Shkollës dhe Drejtore e Alpha School of English: “Gjuha ndikon në të gjitha aspektet e jetës shoqërore”.

Alpha School of English

Patricia Marshall, Pronare dhe Drejtore e Shkollës, Alpha School of English

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Të përkushtuar për përsosmëri në mësimet në gjuhën angleze, ne përpiqemi të tejkalojmë pritjet e studentëve tanë.
Ne jemi një shkollë e vogël e vendosur në një zonë të qetë dhe anglishtfolëse të Maltës. Kjo do të thotë që ne ju ofrojmë një qasje personale dhe zona lokale është ideale për studentët që kërkojnë një kohë të lirë të relaksuar dhe miqësore me studentët. Ne përqendrohemi kryesisht në:

– Kurse angleze për familje të të gjitha moshave nga 2 vjet deri në 60 vjet e lart!
– kurse angleze dhe trajnuese për profesionistë, përfshirë mësuesit, politikanët, biznesin etj.
– Studentë me qëndrim të gjatë që kërkojnë të përmirësojnë rrjedhshmërinë e tyre angleze për studim dhe punë
– Programet e personalizuara të grupeve shkollore që kërkojnë të ndërthurin arsimin, përvojën dhe kohën e lirë

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Për të përmirësuar aftësitë tuaja gjuhësore, përjetoni një stil tjetër të mësimdhënies, mësoni për kulturat dhe perspektivat e reja, zhvilloni vetëbesimin dhe zhytjen totale në përvojën e të mësuarit të gjuhës.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Rëndësia e gjuhës në turizëm po rritet vazhdimisht dhe ndikon në të gjitha aspektet e jetës shoqërore. Turizmi gjuhësor dhe gjithçka që ai përfshin, është një nga industritë më thelbësore, energjike në botë. Turistët në gjuhë dhe popullata lokale, përjetojnë një aspekt unik dhe gjithëpërfshirës të komunikimit.

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve midis shokëve të klasës?

Praktikat profesionale – për të përmirësuar aftësitë gjuhësore për të qenë në gjendje të rriten profesionalisht në të ardhmen me punëdhënësit që njohin rëndësinë e gjuhës angleze në vendin e punës.

 

SHKOLLA


Alpha School of English
Emri i shkollës

Shkolla Alpha e Anglishtes

Vendi / Qyteti

Malta / Gjiri i Shën Palit

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Alpha School of English është një shkollë e themeluar mirë e EFL, e licencuar nga Ministritë e Arsimit dhe Turizmit të Maltës dhe e aprovuar nga Këshilli i ELT. Themeluar në vitin 1991, shkolla jonë angleze ka mirëpritur studentë të rinj dhe të rritur nga e gjithë bota për të mësuar anglisht në Maltë për mbi tridhjetë vjet.

Gama jonë e gjerë e kurseve angleze drejtohet nga një ekip ndërkombëtar i mësuesve të përkushtuar dhe shumë të kualifikuar të anglishtes, të cilët janë gjithashtu folës të gjuhës angleze. Natyra modulare e strukturës sonë të kursit do të thotë që ju të përshtatni përvojën tuaj të studimit në Alpha School of English dhe qëndrimin tuaj në Maltë për t’iu përshtatur kërkesave tuaja specifike.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Alpha School of English është e hapur gjatë gjithë vitit me përjashtim të festave zyrtare. Pothuajse të gjitha kurset fillojnë të hënën dhe përfundojnë të premten.

Possibleshtë e mundur të filloni një kurs çdo të hënë gjatë periudhës së caktuar. Gjatësia minimale e kursit është 1 javë dhe gjatësia maksimale është 50 javë. Një orë mësimi zgjat 45 minuta. Kurset standarde janë nga 9.00 deri në 10.30 dhe nga 11.00 deri në 12.30 pasdite Kurset Intensive janë nga 1.00 pasdite deri në 2.30 pasdite ose 3.00 pasdite deri në 4.30 pasdite

Të gjitha mësimet tona mbahen në shkollën kryesore Alpha të ndërtesës Angleze në Gjirin e Shën Palit. Sidoqoftë kurset One-to-One mund të mbahen diku tjetër me marrëveshje të veçantë (për shembull në vendin e akomodimit të studentit). Ju lutemi vini re se kur ka vetëm një student që ndjek një kurs në grup, numri i mësimeve zvogëlohet me një të tretën.
Kurse: Shkolla e Lojërave (2-7) / klub për fëmijë (8-12) / adoleshent (13-16) / Kurse të gjuhës angleze të përgjithshme për të rritur / Anglishtja e biznesit / një varg kursesh profesionale për lëvizjen Erasmus + / një në një / dy në një

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

E vendosur në mënyrë të përshtatshme në Gjirin e Shën Palit, një fshat tradicional peshkimi i cili është gjithashtu një vendpushim i njohur familjar, shkolla është gjithashtu vetëm një distancë e shkurtër larg nga plazhet kryesore me rërë të Maltës dhe vendet me interes. Ambienti i relaksuar mesdhetar në Gjirin e Shën Palit plotëson atmosferën miqësore dhe të dobishme që do të gjeni kur mësoni anglisht në Alpha School of English. Klasat tona janë të vogla, kështu që vëmendja individuale është e garantuar gjatë gjithë kursit tuaj dhe qëndrimit në Maltë.