Intervistë me Nathalie Harrap, Drejtoreshë e Shitjes dhe Marketingut të Ecole de langues ACCORD në Francë: “Studentët do të vijnë gjithmonë për të mësuar një gjuhë pasi asgjë nuk do ta zëvendësojë atë përvojë”

Ecole de langues ACCORD

Nathalie Harrap, Drejtoreshë e Shitjes dhe Marketingut të Ecole de langues ACCORD, Francë

 

Pse një student do të zgjedhë shkollën e tij?

Ne kemi një reputacion për një shkollë shumë profesionale, një nga shkollat kryesore në Francë. Si një shkollë e akredituar Qualité FLE dhe anëtare e Campus France, ne mirëpresim një numër të madh studentësh që kërkojnë viza për të studiuar frëngjisht.
Ne jemi krijuar mbi 30 vjet më parë dhe a ka një vend më të mirë për të mësuar frëngjisht sesa në Paris dhe pranë Kullës Eifel. Pas mësimit, mund të shkoni për të bërë detyrat e shtëpisë ulur në një kafene me pamje nga Kulla Eifel ose të organizoni një drekë pikniku me shokët tuaj të klasës në brigjet e lumit Seine para se të ktheheni në klasë.

 

 

Sipas jush, cilat janë përfitimet kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Studimi jashtë vendit ju mundëson të mësoni një gjuhë në vend dhe të praktikoni jashtë klasës. Asgjë nuk mund ta zëvendësojë atë përvojë. Për më tepër, ju takoni studentë të të gjitha kombësive dhe shkëmbeni dhe ndani përvoja. Kjo është një përvojë e vetme e cila jo vetëm që do të thotë që përvoja e të mësuarit është e pakalueshme, por ju e lini përvojën e pasuruar duke ndarë përvojat e studentëve të tjerë që nuk do të kishit qenë kurrë në gjendje t’i takonit ndryshe.

 

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë besoj se studentët do të vijnë gjithmonë për të mësuar një gjuhë pasi asgjë nuk do ta zëvendësojë atë përvojë, disa për 2 ose 3 javë, disa për shumë muaj sepse duan të hyjnë në universitet në vendin ku po studiojnë, ose për arsye profesionale. Në ACCORD, ne dëgjojmë studentët dhe partnerët tanë.

 

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve mes bashkëmoshatarëve?

Nxënësit vijnë në shkollë në mëngjes vetëm për disa, të tjerët studiojnë për ditën në varësi të intensitetit të kursit që ata kanë zgjedhur. Atmosfera në shkollë është shumë miqësore dhe ndërsa i mirëpresim nxënësit e rinj çdo javë, sigurohemi që të gjithë nxënësit të njihen me njëri -tjetrin dhe të rregullojnë jetën e tyre shoqërore pas mësimit. Ata shpesh dalin së bashku në grupe të ndryshme në varësi të prirjeve të tyre, dhe gjithashtu dalin për darkë ose ekskursione gjatë fundjavave.

 

SHKOLLA


Accord english school
Emri i shkollës

Ecole de langues ACCORD

Vendi / Qyteti

Francë/Paris

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

E themeluar në vitin 1988, Shkolla jonë ACCORD Paris është e akredituar Qualité FLE dhe anëtar i Campus France. Ne ofrojmë një larmi të madhe të kurseve të gjuhës frënge në shkollën tonë të vendosur pranë Champ de Mars dhe Kullës Eifel, e cila mirëpret studentë nga mosha 16 vjeç nga e gjithë bota gjatë gjithë vitit. Ne garantojmë që nuk ka kombësi mbizotëruese. Metoda jonë e mësimdhënies bazohet në Komunikimin Oral pasi qëllimi ynë është të ndihmojmë studentët të arrijnë një nivel rrjedhshmërie ku ata do të jenë në gjendje të komunikojnë në mënyrë efikase dhe efektive në frëngjisht dhe të kenë një kuptim të thelluar të kulturës franceze. Në çmimet tona përfshihen të gjitha testimet e nivelit, materialet mësimore dhe certifikata e përfundimit të kursit. Nuk ka tarifë regjistrimi.
Ne gjithashtu organizojmë akomodim dhe transferime.
Ne gjithashtu hapim kampusin tonë rezidencial gjithëpërfshirës ACCORD Saint Nicolas Summer për 6 javë çdo verë për studentët e vegjël të moshës 11 deri në 17 individë dhe grupe, si dhe Programet tona Ditore të Studentëve dhe Familjeve.

 

 

Cilat janë llojet e kurseve që jepen në shkollë?

Ne ofrojmë një larmi të madhe të kurseve të gjuhës frënge: Frengjisht intensiv nga 15 në 35 orë në javë , Frëngjisht Profesionale, Frëngjisht Ligjor, Kurse Përgatitore për Provim si dhe kurse dhe mësime pasdite.

 

 

Cilat janë atraksionet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Ne jemi të vendosur në Paris, pranë Kullës Eifel … Parisi është Qyteti i Dritave …
Studentët tanë kanë qasje në monumentet më të mëdha franceze, muzetë, gastronominë etj. Gjithashtu mund të vizitojnë me lehtësi pjesë të tjera të Francës për fundjavën, si dhe të vizitojnë Palais de Versailles dhe Disneyland. Ne nuk ofrojmë një program kulturor zyrtar në shkollën tonë pasi studentët mblidhen për të organizuar jetën e tyre shoqërore pas mësimit, por ne kemi një partner të mrekullueshëm i cili ofron vizita dhe ekskursione në fundjavë. Studentët paguajnë drejtpërdrejt sapo të jenë në shkollë.
Studentët gjithashtu mund të bashkohen me kursin tonë të Kulturës dhe Civilizimit Francez me dy punëtori pasdite kushtuar kulturës franceze.
Në kampusin tonë veror ACCORD Saint Nicolas për Junior ne ofrojmë një program rezidencial gjithëpërfshirës i cili përfshin një program të plotë aktiviteti kulturor pasdite dhe fundjavë, të cilit studentët e ditës dhe prindërit dhe fëmijët në Programin Familjar gjithashtu mund t’i bashkohen nëse dëshirojnë.