Intervistë me Darran Cairns, Menaxher i Qendrës së EC Manchester: “Zhytja e plotë në kulturën e gjuhës është mënyra më e mirë dhe më e shpejtë për të mësuar një gjuhë” “

CAIRNS DARRAN, MENAXHERI I QENDRS S EC MANCHESTER KE

 

Pse duhet një student të zgjedhë shkollën tuaj?

Unë besoj se forca jonë kryesore në EC Manchester është në cilësinë e arsimit që ne ofrojmë. Unë fillova si mësues këtu dhe përsosmëria akademike është thelbësore për gjithçka që bëjmë. Ne i shtyjmë studentët tanë kur ata kanë nevojë për të dhe i mbështesim kur ata kanë nevojë për atë. Mësuesit tanë nuk ndalen kur mbaron klasa – ata vazhdimisht kërkojnë mënyra për t’i ndihmuar studentët të kenë sukses si në grup por edhe duke kuptuar nevojat individuale të secilit student që japin mësim.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Zhytja e plotë në kulturën e gjuhës që po mësoni është larg dhe mënyra më e mirë dhe më e shpejtë për të mësuar një gjuhë. Sigurisht që ne mund të mësojmë nga një libër ose në internet, por gjuhët janë të gjalla, ato janë më shumë se rregulla gramatikore dhe lista fjalësh – duke kuptuar kulturën që ju e kuptoni gjuhën. Pastaj bëhet një pjesë e jotja, e lidhur përgjithmonë me kujtimet e kohës që keni kaluar këtu. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të përdorni atë që keni mësuar për pjesën tjetër të jetës tuaj.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë mendoj se pjesa thelbësore – klasat ballë për ballë me një mësues që të njeh dhe të kupton si student – do të jetë gjithmonë aty. Por, teknologjia do të shfrytëzohet më shumë për të mbështetur dhe përgatitur studentët para se të arrijnë në MB dhe për të vazhduar t’i ndihmojnë ata pasi të jenë larguar.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Gjithmonë ka pasur 3 arsye kryesore për të mësuar anglisht – biznes, akademik dhe social. Unë mendoj se këto nuk do të ndryshojnë. Përmbajtja do të vazhdojë të evoluojë – p.sh. anglishtja e biznesit përshtatet me pamjen globale gjithnjë në ndryshim – por në përgjithësi ato do të mbeten. Pika e rëndësishme është gjithmonë personalizimi i këtyre parimeve të përgjithshme për secilin student individual bazuar në nevojat e tyre.

SHKOLLA


Emri i shkollës

KE Mançester

Vendi / Qyteti

Mbretëria e Bashkuar / Mançester

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Në EC Manchester, ne besojmë se mësuesit e bëjnë shkollën të veçantë. Mësuesit tanë vazhdimisht mësojnë dhe azhurnojnë aftësitë e tyre. Ata kujdesen për studentët e tyre dhe marrin një rol aktiv në udhëtimin e secilit student përmes udhëzimeve të rregullta ku ata mund të këshillojnë secilin individ se si të përparojë më shpejt.
Kurrikula jonë ciklike u lejon studentëve të maksimizojnë kohën që kalojnë këtu dhe të bëjnë sa më shumë progres të jetë e mundur. Kurrikula është hartuar për t’i mundësuar studentëve të prodhojnë gjuhën dhe të rrisin aftësinë e tyre për të komunikuar në mënyrë efektive.
Një nga besimet tona thelbësore është se kur një student largohet nga EC Manchester, ata duhet të jenë një student më i mirë, jo vetëm më i mirë në anglisht. Ne u japim atyre aftësi për të vazhduar udhëtimin e tyre të të mësuarit anglisht shumë kohë pasi u themi lamtumirë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Anglisht i Përgjithshëm , Anglishtja e biznesit , Përgatitja e IELTS .

 

Tërheqjet në rrethinat e shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Gjëja e parë që duhet përmendur në lidhje me Mançesterin është futbolli – ne jemi shtëpia e Manchester United dhe Manchester City. Liverpool dhe Everton janë 1 orë me autobus. Dhe për shkak se Mançesteri është një qytet më i vogël se Londra për shembull, shumë nga studentët tanë kthehen në shtëpi me selfie me futbollistët e tyre të preferuar dhe kujtimet e ndeshjeve të mahnitshme.
Së dyti, vendndodhja gjeografike e Mançesterit është e përsosur si një bazë nga e cila mund të udhëtosh nëpër MB. Ne kemi udhëtime javore në vende të bukura të tilla si Lake District, Peak District, Yorkshire dhe North Wales – të gjithë janë rreth 1 orë larg. Londra është 2 orë në tren, Edinburgu është 3 orë. Ka 10 fluturime në ditë për në Dublin dhe Belfast për një udhëtim fundjave në Irlandë. Nga qendra e qytetit të Mançesterit, ju duhet të udhëtoni vetëm 20 minuta për të qenë në një fshat të bukur.
Arsyeja e fundit për të ardhur në Mançester janë njerëzit. Veriu i Anglisë ka një reputacion krenar se është shtëpia e njerëzve më miqësorë në vend.

Leave a Reply