Intervistë me Aidan O Shea, Pronar i Qendrës Linguaviva: “Studimi jashtë vendit u ofron studentëve mundësinë për të mësuar më shumë për veten e tyre”

aidan o shea

AIDAN O SHEA, PRONARI I QENDRS LINGUAVIVA

Pse një student do të zgjidhte shkollën e tyre?

Ne jemi një shkollë angleze cilësore (QE) që u japim mësim studentëve në Dublin që nga viti 1977. Fokusi ynë është ofrimi i një shërbimi personal dhe profesional për secilin student. Ndërsa jemi në pronësi dhe operim të pavarur, ne krenohemi që jemi në gjendje të kujdesemi për studentë me nevoja dhe aspirata të ndryshme. Udhëtimi mësimor i secilit student është unik dhe secili nxënës ka motivime personale për të përmirësuar aftësinë e tij gjuhësore.
Ne e marrim seriozisht mësimin dhe përqendrohemi në mbështetjen, udhëzimin dhe nxitjen e studentëve tanë për të arritur qëllimet e tyre të të nxënit. Me madhësi të vogla të klasave dhe një ekip mësimor me përvojë të lartë, ne synojmë t’u sigurojmë studentëve gjithçka që u nevojitet për të arritur objektivat e tyre gjuhësore.

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë vendit u ofron studentëve një mundësi të zhyten në gjuhën e tyre të synuar dhe menjëherë të zbatojnë mësimet e marra në klasë në situata të jetës reale. Gjuha dhe kultura janë të përziera në mënyrë të pazgjidhshme, që do të thotë që ndërsa studentët kuptojnë më shumë nga kultura e një kombi, vlerësimi i tyre për fjalorin dhe gramatikën e tij është rritur gjithashtu.
Studimi jashtë vendit gjithashtu u ofron studentëve mundësinë për të mësuar më shumë për veten e tyre. Shkathtësitë e jetës dhe aftësitë ndërpersonale të zhvilluara në një program studimi jashtë vendit qëndrojnë me nxënësit gjatë gjithë jetës. Në një botë gjithnjë të globalizuar, kompetenca ndërkulturore është një aftësi e transferueshme që është e zbatueshme në një sërë industrive.

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë shoh turizmin gjuhësor që shkon drejt një përzierje të programeve të përziera së bashku me përvojat në botën reale. Pandemia ka parë progres masiv në të mësuarit në internet dhe unë shoh elemente të kësaj që qëndrojnë me ne ndërsa dalim nga epoka COVID. Sidoqoftë, platformat e mësimit elektronik, lidhjet para dhe pas programeve me shkollat e gjuhëve dhe vlerësimi në internet janë të gjitha shtesa të shkëlqyera në programet e ardhshme ballë për ballë.
Unë gjithashtu shoh studentë që shikojnë programe që rrisin përvojën dhe drejtohen së bashku me zhvillimin e aftësive të tjera. Më shumë se kurrë, nxënësit po kërkojnë mundësi praktike për t’u angazhuar dhe për të zhvilluar gjuhën e tyre në mjediset e botës reale.

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Unë mund të shoh programe mësimore të përplasura dhe të përziera që zhvillohen në të ardhmen, ndërsa nxënësit dhe mësuesit janë bërë më të aftë në mundësitë e të mësuarit në internet.
Unë gjithashtu shoh kurse që bashkojnë mësimin e gjuhës së bashku me zhvillimin e një aftësie tjetër (marketing në media sociale, dizajn lojërash) duke fituar kërkesë ndërsa studentët kërkojnë të shohin zbatimet praktike të të dy aftësive.

SHKOLLA


the linguaviva centre

Emri i shkollës

Qendra Linguaviva

Vendi / Qyteti

Irlandë, Dublin

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Linguaviva është një shkollë në gjuhë Boutique që synon ata që janë serioz në lidhje me përmirësimin e anglishtes së tyre.
Ne ofrojmë një plan individual të të mësuarit (IDP) për të gjithë studentët duke deklaruar përmbajtjen e saktë dhe progresin që ne projektojmë të bëjnë gjatë programit të tyre. Ne ofrojmë madhësi të vogla klasash, mesatare 8-10 për klasë në shkollën më të vjetër të gjuhëve në Dublin, ku ne bashkojmë më të mirën në metodat tradicionale të mësimdhënies me mbështetjen e e-mësimit dhe teknologjinë më të përparuar në klasë.
Ne ofrojmë një gamë të gjerë opsionesh akomodimi nga hoteli 5 * në hotel, si dhe familje tradicionale pritëse dhe strehim studentësh.

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Anglisht i Përgjithshëm
Anglishtja profesionale
Trajnimi i mësuesve
Vit akademik
Përgatitja e provimit (IELTS, BEC, TIE)
Programet e grupeve

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Ne jemi të vendosur në qendër të qytetit të Dublinit dhe një 10 minuta në këmbë nga zona kryesore e saj e pazarit, Grafton Street. Dublini është i famshëm për kulturën e tij letrare dhe jetën e famshme të natës, të gjitha këto janë lehtësisht të arritshme nga kampusi ynë i epokës gjeorgjiane.
Magazina me famë botërore Guinness dhe parku më i madh i mbyllur i Evropës, Parku Phoenix.
Dublini është i shërbyer mirë nga transporti publik dhe atje ka një fshatra të shumta piktoreske bregdetare përreth Dublinit që mund të arrihen në 20 minuta me tren.
Ekziston një muzikë e gjallë dhe skenë sportive në Dublin me koncerte, koncerte dhe ndeshje që zhvillohen gjatë gjithë vitit.