Çelësat për të përfituar sa më shumë nga kursi juaj i gjuhës jashtë vendit

claves rendimiento curso idiomas extranjero

Koha e kaluar për të mësuar në një vend tjetër është një përvojë një herë në jetë me potencialin për të ofruar shumë përfitime. Jo vetëm që do të keni avantazhin e të mësuarit të një gjuhe të re dhe të përjetoni një kulturë tjetër nga dora e parë, por kjo lloj eksperience do të pasurojë gjithashtu rezymenë tuaj. Nuk është sekret se kompanitë janë në kërkim të kandidatëve që kanë studiuar jashtë vendit , kështu që kjo mund të jetë një pikë në favorin tuaj pas studimeve tuaja kur të vijë koha për të gjetur një punë. Sidoqoftë, për të përfituar të gjitha përfitimet e mundshme, do të duhet të dini të përfitoni sa më shumë nga kursi juaj i gjuhës jashtë vendit.

 

Planifikoni përpara për të përfituar sa më shumë nga studimi juaj i gjuhës jashtë vendit

Planifikoni përvojën tuaj paraprakisht dhe kështu, ju do të siguroni jo vetëm një axhendë themelore për qëndrimin tuaj jashtë vendit, por edhe aktivitetet që ndoshta do të bëni. Shtë e rëndësishme të shfrytëzoni sa më shumë kohën tuaj. Sigurisht, nuk keni pse të planifikoni diçka për çdo orë të ditës, por të dini se cilat janë mundësitë dhe opsionet e aktivitetit do të jetë shumë e dobishme dhe e dobishme. Planet gjithmonë mund të ndryshohen gjatë fluturimit, por të kesh një ide të përgjithshme për atë që dëshiron të bësh dhe si do ta kalosh kohën është gjithnjë mirë.

Filloni duke pyetur veten së pari cilat janë qëllimet tuaja për udhëtimin tuaj dhe çfarë doni të arrini. A janë arsyet tuaja për të shkuar për të studiuar jashtë vendit thjesht personale apo kanë të bëjnë me punësimin dhe trajnimin? Kur të organizoni kohën tuaj të lirë, mos harroni të lini pak kohë për studim dhe detyra shtëpie , pasi kjo është arsyeja kryesore për udhëtimin tuaj. Mundohuni të zbuloni paraprakisht sa kohë akademike do të keni vetëm kur të filloni studimin jashtë vendit, lini disa orë për praktikë dhe studioni vetë, dhe përdorni pjesën tjetër të kohës tuaj të lirë për të dalë dhe zhytur në rrethinën tuaj .

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të gjetur informacion të detajuar në lidhje me planifikimin e udhëtimit tuaj është të merrni kontakt me njerëz të tjerë që tashmë kanë pasur një përvojë të ngjashme jashtë vendit Nëse nuk njihni askënd, mund të bashkoheni në grupe të Facebook ose rrjete të tjera sociale dhe të filloni një bisedë me njerëz të tjerë që kanë provuar tashmë studime gjuhësore jashtë vendit. Nuk ka asnjë person më të mirë për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja sesa dikush që ka bërë tashmë kursin e gjuhës jashtë.

 

Programimi juaj studimi i gjuhës jashtë vendit

Sa i përket udhëtimit tuaj jashtë vendit, ka edhe disa gjëra të tjera për tu marrë në konsideratë. Kur kërkoni programin ose kursin më të mirë, disa shkolla ofrojnë ulje nëse rezervoni udhëtimin tuaj paraprakisht ose gjatë sezonit të ulët (përgjithësisht nga shtatori deri në prill, me përjashtim të janarit në hemisferën jugore); ndërsa të tjerët ofrojnë një normë të reduktuar nëse disa persona bëjnë një rezervim së bashku. Në të vërtetë, kjo do të ishte një mënyrë fantastike për të udhëtuar me komoditetin e një shoku ose një anëtari të familjes që ka interesa të ngjashëm me tuajat, të keni mbështetjen dhe shoqërinë e tyre, dhe gjithashtu me çmimin më të mirë!

Për disa, shkëmbimi i të mësuarit është një mënyrë e dobishme për të thithur edhe më shumë përvoja, kështu që nëse jeni një nga këta njerëz, caktimi i udhëtimit tuaj me një shok mund të jetë një ide e shkëlqyeshme. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mos përpiqeni të flisni në gjuhën tuaj amtare me shoqëruesin tuaj të udhëtimit gjatë gjithë kohës. Gjuha në të cilën duhet të komunikoni duhet të jetë gjithmonë gjuha e folur në destinacion për të përfituar sa më shumë nga përvoja juaj.

Gjithashtu, kur organizoni udhëtimin tuaj të studimit jashtë vendit, është e rëndësishme që të planifikoni udhëtimin tuaj paraprakisht në mënyrë që të keni me të vërtetë mundësinë të shijoni kulturën dhe pamjet lokale, dhe jo vetëm klasat dhe kohën e studimit. Përpjekja për t’u përshtatur me shumë aktivitete në një kohë të shkurtër, në përgjithësi, nuk ju lejon të përfitoni nga ajo kohë, ose të thithni të gjithë përvojën që do të keni. Meqenëse këto lloje të programeve të studimit janë programe zhytëse në gjuhë, mënyra më e mirë për të përfituar prej tyre dhe për të përfituar sa më shumë prej tyre është duke i dhënë kohë të mjaftueshme për tu përzier me mjedisin dhe për të mësuar kulturën. Rekomandohet që programet gjuhësore jashtë vendit të jenë 10-12 javë, nëse është e mundur. Meqenëse kjo nuk është gjithmonë e realizueshme, rekomandohet si minimumi 3 ose 4 javë për të përfituar sa më shumë nga kursi juaj i gjuhës jashtë vendit.

 

Paketimi për udhëtimin tuaj studimor jashtë vendit

Paketimi është gjithmonë sfidues dhe mund të jetë veçanërisht i vështirë kur planifikoni të udhëtoni jashtë për një kohë të gjatë. Sigurisht, ju doni të siguroheni që keni gjithçka që ju nevojitet për kohën që do të jeni larg. Megjithatë mos harroni atë Veryshtë shumë e rëndësishme të mos e teproni me bagazhet tuaja, gjithmonë do të ktheni më shumë gjëra mbrapa: dhurata, suvenire …
Sillni vetëm ato që ju nevojiten, edhe nëse kjo kërkon të lani rroba në qytetin tuaj të destinacionit.
Duhet të përfshini dokumentacionin e udhëtimit tuaj dhe ta mbani gjithmonë pranë. Ashtë një ide e mirë të keni itinerarin, kopjet e kartave të kreditit dhe çeqet e udhëtarëve, informacionin e recetave, numra të rëndësishëm të telefonit në lidhje me udhëtimin tuaj dhe kontaktet personale dhe emergjente të gjithë me ju në dy kopje, si dhe duke lënë një kopje në shtëpi në rast se keni nevojë për informacion më vonë.
Aktualisht, ky informacion mund të ruhet në smartphone, gjë që e bën punën shumë më të lehtë. Alwaysshtë gjithmonë e rëndësishme të keni një kopje rezervë të të gjithë informacionit

 

Pasi të jeni atje, kënaquni

Udhëtimi juaj studimor është për qëllime arsimore, por me një planifikim të mirë kursi juaj i gjuhës jashtë do të jetë gjithashtu një rast për t’u argëtuar. Mbajini pritjet tuaja në përputhje me realitetin: ky nuk është një udhëtim i plotë turistik, kështu që mos prisni gjithmonë magjepsjen e një hoteli me pesë yje. Mbani në mend se nuk jeni në vendin tuaj dhe se zakonet mund të jenë shumë të ndryshme: jini të hapur, përshtatuni me mjedisin dhe shijoni atë si vendasit.
Pasi qëndrimi juaj të jetë në përputhje me mjedisin përreth, vizitoni vendet me interes, shijoni kuzhinën lokale. Bëhu një udhëtar dhe jo një turist. Mos harroni të flini gjithmonë mirë, të ushqeheni në mënyrë të rregullt dhe të planifikoni aktivitetet tuaja për të shfrytëzuar në maksimum udhëtimin tuaj në gjuhë.

Ynsitu ju keni një gamë të gjerë të kurse gjuhe jashte vendit për ta realizuar këtë përvojë në mënyrën më të mirë të mundshme. Përpara!