5 këshilla për një zhytje të plotë të gjuhës në anglisht

Një nga arsyet kryesore për të studiuar jashtë është të jesh në gjendje të funksionosh në mënyrë të përsosur në një gjuhë. Dhe a është kjo njohja e anglishtes nuk është më vetëm çështje studimesh por është bërë një mënyrë jetese.

Increasinglyshtë gjithnjë e më e nevojshme dhe njohja e tij është shumë e rëndësishme për rritjen personale. Prandaj, është shumë e rëndësishme ta mësoni atë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të shkosh në një vend që flet anglisht. Asnjëherë nuk dhemb të shkosh në akademi, të marrësh pjesë në kurse apo edhe të kalosh disa javë jashtë … por të studiosh të paktën një vit në një Vend anglo-sakson lejon të kemi një zhytje të plotë gjuhësore.

Nëse po mendoni ta filloni këtë aventurë jashtë vendit, nga Ynsitu, ne ju sjellim 5 këshilla për të përfituar sa më shumë nga qëndrimi juaj :

1 Jetoni me vendasit

Gjëja më e mirë për një zhytje të plotë gjuhësore është të jetosh me folës amtare. Nëse jeni student i shkollës së mesme, opsioni juaj më i mirë është të jetoni në një familja pritëse (familja pritëse). Nëse, nga ana tjetër, jeni student universiteti, shmangni jetesën në një kati me studentë të tjerë Spanjollët ose Amerikanët e Jugut në mënyrë që të mos bien në tundimin e përdorimit të Spanjishtes në shtëpi, i cili nga ana tjetër, është një vend ku kalojmë shumë orë në ditë.

dy Bëni miq të të gjitha kombësive

Ju me siguri keni shokë skuadre (ose shokë klase) që janë aziatikë ose evropianë. Idealisht, grupi juaj i miqve duhet të ketë pak nga gjithçka. Në fillim do të jetë e vështirë për ju të lidheni me ta sepse sapo të mbërrini mund të mos kuptoni gjithçka që thonë, por në planin afatgjatë, kjo do t’ju ndihmojë të funksiononi shumë më mirë dhe të mësoni shumë shprehje bisedore.

3 Vizitoni vendet tipike

Shkoni në ekskursione për të vizituar vendet më interesante në zonë. Provoni të lexoni informacione rreth tyre në anglisht për të mësuar fjalë të reja që nuk i dini akoma. Sa më shumë që lexoni, aq më shumë do të përmirësoni fjalorin tuaj .

Katër Shmangni spanjishten

Padyshim kur flisni me familjen dhe miqtë tuaj spanjollë, do ta bëni në spanjisht, por kur shikoni filma ose seriale dhe lexoni artikuj ose revista, bëje në anglisht. Kjo do t’ju ndihmojë të bëni zhytjen në gjuhën tuaj të plotë. Nëse jetoni me spanjollë ose amerikanë të jugut, përpiquni të flisni në anglisht që nga momenti i parë. Mos u tundo të flasësh Spanjisht sepse më vonë do të jetë shumë e vështirë ta ndryshosh atë zakon.

5 Flisni, bisedoni dhe bisedoni!

Në fillim është e vështirë dhe madje do të ketë raste që nuk kuptoni gjithçka që ju thonë, por nëse përpiqeni të flisni dhe të shpreheni në anglisht sa më shumë që të jetë e mundur, do të mësoni shumë më shpejt dhe do të përshtateni me gjuhën e re më shpejt Mos ki turp të bësh gabime gramatikore ose duke mos ditur ta shqiptojë mirë një fjalë. Ju mësoni duke bërë gabime dhe me siguri të gjithë njerëzit përreth jush do të jenë të kënaqur t’ju ndihmojnë në procesin tuaj të të mësuarit. Sillni theksin tuaj kur flisni anglisht. Me siguri që njerëzit e pëlqejnë theksin tuaj … dhe madje mund të ju ndihmojë të flirtoni!

Shpresojmë t’ju kemi ndihmuar dhe … të hidheni në pishinë! Më e keqja që mund të të ndodhë është që të kalosh një vit të paharrueshëm dhe të përmirësosh nivelin e anglishtes siç nuk e ke imagjinuar kurrë më parë.

Shikoni të gjitha tonat kurse në anglisht!

Nëse, para përvojës tuaj jashtë vendit, dëshironi të merrni një kurs gjuhe nga Spanja për të forcuar njohuritë tuaja themelore dhe të ndjeheni më të sigurt, ne ju rekomandojmë profesionistëve të mrekullueshëm të Gjuhët inovative !

Leave a Reply