20 miqtë më të mirë anglezë të rremë që duhet të mësoni

Los 20 principales false friends en inglés que deberías aprenderte

 

A jeni ngatërruar ndonjëherë duke përdorur nje fjale ne anglisht shkrimi dhe shqiptimi i të cilit ishte i njëjtë ose shumë i ngjashëm me ato që përdorim në spanjisht? Shtë një rast që ndodh shumë herë kur zhytesh në mësimin e asaj gjuhe. Këto shprehjet quhen miq të rremë ose Shokë të rremë , dhe përcaktohen si ato fjalë që tingëllojnë dhe shkruhen në një mënyrë të ngjashme, por kuptimi i tyre është krejtësisht i ndryshëm.

Merrni shënim se çfarë përdorni koncepte të ndryshme në mënyrë të sigurt dhe saktë kur do të komunikoni në gjuhën anglo-saksone, qoftë gjatë pushimeve ose në të marrë një kurs anglisht jashtë vendit .

20 miq të rremë në anglisht që duhet të mësoni

 

1. Në të vërtetë

Duket se do të thotë: Në ditët e sotme.

Në të vërtetë do të thotë: Me të vërtetë.

Shtë një nga Fjalë në anglisht Çfarë tjetër mund të gjejmë në disa lexime dhe madje edhe në të folur dhe që gjeneron konfuzion të madh për shkak të ngjashmërisë së saj në shqiptim dhe shkrim.

 

2. I ndjeshëm

Duket se do të thotë: I ndjeshëm.

Në të vërtetë do të thotë: E ndjeshme.

Mund ta përdorni për t’iu referuar dikujt me veprime të maturisë, një shembull i kësaj: presidenti ishte i arsyeshëm në fjalën e tij.

 

3. Përgjigje

Duket se do të thotë: Përgjigje

Në të vërtetë do të thotë: Konkurs.

Usefulshtë e dobishme kur bëhet fjalë për një provë që njerëzit marrin për të përcaktuar një fitues. Një shembull mund të jetë: pjesëmarrësi dy, fitoi konkursin e Gjuhët

 

4. Viktima

Duket se do të thotë: Shans

Në të vërtetë do të thotë: Viktima.

Kur dikush pëson ndonjë dëm të shkaktuar nga një person tjetër ose vdes, është e përshtatshme që ta përdorni atë fjalë. Shembull: turist ishte viktimë e një grabitje për të mos u kuptuar në gjuhë e përshtatshme

 

5. Qilim

Duket se do të thotë: Lidhës.

Në të vërtetë do të thotë: Qilim

Mos harroni se, nëse dikush bën një kërkesë për këto, edhe nga zyra, kjo ndoshta është për shkak se ata kanë nevojë për një rrogoz për ta vendosur në dysheme.

 

6. Abstrakt

Duket se do të thotë: Abstrakt.

Në të vërtetë do të thotë: Përmbledhje.

Mos harroni këtë fjalë kur të ktheheni nga udhëtimet tuaja, pasi mund ta përdorni për të shkurtuar përvojat tuaja për këtë duke thënë: “Shkurtimisht, të gjitha momentet që kam jetuar si turist gjatë udhëtimit ishin të jashtëzakonshme!”

 

7. Realizo

Duket se do të thotë: Kryen

Në të vërtetë do të thotë: Realizoni.

Me të mësuar një ngjarje, përdorimi i saj është i përshtatshëm për të monitoruar situatën. Një shembull i përdorimit të tij do të ishte: për të kuptuar të vërtetën, është e nevojshme të marrësh pjesë në forum.

 

8. Dalja

Duket se do të thotë: Sukses.

Në të vërtetë do të thotë: Dilni

Sa herë që largoheni nga shtëpia juaj është një mundësi për ta përdorur atë; Prandaj, regjistrojeni këtë shumë mirë fjala në kujtesën tuaj sepse është një reflektim i veprimit të vazhdueshëm.

 

9. Përfundimisht

Duket se do të thotë: Përfundimisht

Në të vërtetë do të thotë: Më në fund

Duke qenë një nga Miqtë e rremë në anglisht më të përdorur është e rëndësishme ta mbani në mend në mënyrë që ta përdorni siç duhet, veçanërisht në momentet që i afroheni fundit të një shënimi ose fjalimi, sepse është shumë e mundur që ajo të zbulohet.

 

10. Objekti

Duket se do të thotë: Lehtësi.

Në të vërtetë do të thotë: Instalimet.

Nuk është aq popullor, megjithatë, për atë arsye është më lehtë ta keqinterpretojmë atë dhe ta marrim komunikimin në një mënyrë tjetër. Prandaj, mbajeni të regjistruar në mënyrë që të jeni gjithmonë të instaluar mirë.

 

11. Suksesi

Duket se do të thotë: Ngjarja

Në të vërtetë do të thotë: Sukses.

Mësoni shumë mirë këtë fjalë sepse qëllimi i jetës suaj është gjithmonë i lidhur me kërkimin e përhershëm për të.

 

12. Karriera

Duket se do të thotë: Karriera në kolegj.

Në të vërtetë do të thotë: Karriera.

Shtë të jesh i kujdesshëm. Kur shkoni të zbuloni profesionin tuaj, mbani në mend ta përdorni atë siç duhet, pasi duke qenë student universiteti mund të nënkuptojë një diplomë që nuk e keni akoma.

 

13. Biblioteka

Duket se do të thotë: Librari.

Në të vërtetë do të thotë: Librari.

Megjithëse është e lidhur me librat, mund t’ju çojë në një vend krejtësisht të ndryshëm nga sa duhej të ishte në të vërtetë.

 

14. Ligjërata

Duket se do të thotë: Leximi

Në të vërtetë do të thotë: Konferencë.

Tregoni mirëkuptimin tuaj Anglisht kur e zbatoni në praktikë duke shkuar të dëgjoni një temë të veçantë në një fjalim publik.

 

15. Të mëdha

Duket se do të thotë: E gjatë

Në të vërtetë do të thotë: E madhe

Veryshtë shumë e zakonshme ta gjesh atë në çdo tekst, prandaj është e nevojshme që ta mbani mend atë dhe interpretojë në mënyrë të përshtatshme.

 

16. Betoni

Duket se do të thotë: Specifikoni.

Në të vërtetë do të thotë: Betoni.

Përdorimi i tij nuk është shumë i shpeshtë pasi është i orientuar në ndërtime dhe çështje të ngjashme, megjithatë, njohja e konceptit të tij mund t’ju shpëtojë nga gabimet.

 

17. Kompliment

Duket se do të thotë: Plotësoni

Në të vërtetë do të thotë: Kompliment

Mundohuni ta reflektoni atë në çdo kohë, pasi ajo thotë shumë për ju dhe me shumë mundësi kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni gjithmonë përfaqësimin e tij.

 

18. Dmbëlsirë

Duket se do të thotë: Shkretëtirë.

Në të vërtetë do të thotë: Ëmbëlsirë

Nëse e gjeni veten në hotel me këtë miq të rremë në Anglisht Mos mendoni se vendndodhja juaj do të jetë shkretëtira; në vend të kësaj, bëhuni gati të shijoni një ëmbëlsirë të shijshme.

 

19. Synimi

Duket se do të thotë: Kartelë.

Në të vërtetë do të thotë: Objektiv.

Nëse gjatë udhëtimit e dëgjoni këtë fjalë, qetësohuni! Ata thjesht duan të dinë arsyen e fatit tuaj.

 

20. Gëzim

Duket se do të thotë: Pensioni.

Në të vërtetë do të thotë: Gezim

Mos u bëj i lumtur nëse ata ta tregojnë atë, mbase shprehja emocionale është për diçka tjetër, pasi që pensioni është ndoshta larg.

 

Ju tashmë i dini këto 20 fjalë që janë miq të rremë. Po sikur të guxoni Rregjistrohu Per Kurse angleze jashtë vendit çfarë ofron Ynsitu kështu që ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj gjuhe të mrekullueshme? Me siguri, nuk do të ngatërroheni më me asnjë fjalë.

Leave a Reply