12 shprehjet më të dobishme të biznesit në anglisht

Las 12 expresiones de negocios más útiles en inglés

 

Në anglisht, kur i referohemi një shprehjeje ose një fraze, ne përmendim termin “Idioma” . Këto janë thënie ose idioma që, në shumë raste dhe për shkak të thelbit të tyre shumë metaforik dhe jo të drejtpërdrejtë, janë shumë të komplikuara ose madje të pamundura për t’u përkthyer fjalë për fjalë.

Në këtë artikull ne do të njohim 12 shprehjet e biznesit në anglisht që do të jenë më të dobishme për ju që t’i zhvilloni me lehtësi në këtë fushë, domethënë, ne do të njohim 12 idiomat më të mira të biznesit për të zgjeruar nivelin tuaj.

 

12 shprehjet më të dobishme të biznesit në anglisht

 

1- Sweetmbëlsoni marrëveshjen

Isshtë ekuivalente me bërjen e një oferte më tërheqëse ose të parezistueshme palës tjetër të marrëveshjes në mes të negociatave.

Shembull: Shitësi e ëmbëlsoi marrëveshjen duke ofruar 20% zbritje.

 

2- Ngrini shiritin

Kjo shprehje i referohet ngritjes së standardeve ose pritjeve, zakonisht duke arritur ose krijuar diçka më të mirë se ajo që ka ekzistuar më parë në kompani. Diçka si “tejkalojnë pritjet”.

Shembull: Produkti i ri po merr vlerësime të shkëlqyera. Duket se shiriti është ngritur për konkurs.

 

3- Shkoni në milje shtesë

Diçka e rëndësishme për të qenë një profesionist i mirë është gjithmonë dhënia e maksimumit tuaj dhe në disa raste, për të përfunduar një projekt, duhet të jepni gjithçka për ta arritur atë, madje edhe diçka tjetër. Nëse e keni bërë ndonjëherë këtë, atëherë mund ta përdorni këtë shprehje.

Shembull: Ne bëjmë një milje shtesë për klientët tanë. Nëse dikush është i pakënaqur me një blerje, ne i kthejmë paratë e tij dhe u ofrojmë atyre një zbritje të madhe në blerjen e tyre të ardhshme.

 

4- Ofertë në fund të fundit

Kjo “idiomë” e veçantë i referohet çmimit më të ulët që pala negociuese është e gatshme të ofrojë në këmbim të diçkaje.

Shembull: 9.3 milion dollarë është një ofertë e fortë për këtë produkt. Merre ose lëre, është marrëveshja jonë e fundit.

 

5- Vendosni letrat në tryezë

Duke përdorur këtë shprehje, ajo që dëshironi të komunikoni është se ju jeni plotësisht të sinqertë, të qartë ose transparent në një negociatë, pa mashtrim ose gjysmë masash.

Shembull: Unë duhej të vura kartat e mia në tryezë dhe ta bëja të ditur se nuk isha i gatshëm të ndaj komisionet e mia.

 

6- Të mendosh jashtë kutisë

Kjo do të thotë të mendosh për një zgjidhje që nuk do të ishte gjëja e parë që të vjen në mendje kur e mendon ose një zgjidhje që është e pazakontë dhe e rrallë ose një mënyrë krijuese për të zgjidhur një problem që na del përpara.

Shembull: Ne nuk kemi shumë para për të shpenzuar në fushatën tonë të marketingut kështu që duhet të mendojmë jashtë kutisë për të gjetur një mënyrë për të arritur klientë të rinj.

 

7- Të kafshosh më shumë sesa mund të përtypësh

Nëse vendosni shumë më shumë ushqim në gojë sesa mund të përtypni, sigurisht që do të mbyteni. E njëjta gjë ndodh nëse pranoni shumë më shumë punë sesa mund të trajtoni, ose nëse pranoni një projekt shumë të madh ose shumë kompleks; në të dy rastet është e vështirë për ju t’i bëni mirë. Kjo quhet “kafshimi më shumë sesa mund të përtypni”.

Shembull: Krijimi i një faqe në internet të gjithë nga unë është një sfidë e vërtetë. Mund të kem kafshuar më shumë sesa mund të përtyp.

 

8- Për të futur këmbën në derë

I referohet përfitimit të një mundësie të vogël me të cilën më vonë do të keni mundësinë të rriteni.

Shembull: Kjo punë me kohë të pjesshme e ka lejuar Frank-un të fusë këmbën në derë dhe ai shpreson që kjo të çojë në një punë me kohë të plotë.

 

9- Të hidhesh nëpër rrathë

Kjo shprehje i referohet kur pengesat dhe shqetësimet tejkalohen në rrugën për të vazhduar me sukses.

Shembull: Kompania është duke kapërcyer rrathët këto ditë në përpjekje për të kënaqur reklamuesit.

 

10- Kastor i etur

Shtë një term që flet për një punëtor të vërtetë pa të barabartë. Përdoret për të përshkruar një person shumë të zellshëm, me shumë entuziazëm për të bërë diçka. Mund të themi se ky person “Punoj gishtat deri në kockë” (“Lë lëkurën”).

Shembull: Punëtori im i ri është një kastor i vërtetë i etur, ai punon aq shumë çdo ditë.

 

11- Tablo e madhe

Kur bëhet fjalë për punë, duhet të shihni pamjen e madhe të një situate, pasi në këtë mënyrë projekti është ndoshta më i suksesshëm pasi që ju do të keni perspektivën e plotë të problemit.

Shembull: Menaxheri na dha të gjithëve pamjen e madhe këtë mëngjes dhe nuk jam hutuar më.

 

12- Lopa e parave të gatshme

Të gjitha ndërmarrjet kanë një produkt ose shërbim që gjeneron më shumë të ardhura. Në këtë rast, kjo pjesë e biznesit mund të quhet “lopë cash”, diçka si xhevahiri në kurorë, pata që vë vezët e arta të ndërmarrjes.

Shembull: Produkti i ri u bë menjëherë lopa e parave të kompanisë.

 

Mos e humbni mundësinë për të bërë një kurs biznesi jashtë vendit me Ynsitu , investimi më i mirë për punën tuaj të ardhshme.

 

Leave a Reply