Arsyet për të studiuar një gjuhë jashtë vendit

Studimi i një gjuhe në një vend tjetër është një përvojë e paharrueshme, ju dilni nga zona juaj e rehatisë, njihni veten tuaj, dhe gjithashtu përmirësoni gjuhën tuaj shumë më shpejt sesa në një akademi në qytetin tuaj. Por nëse ende dyshoni nëse duhet të filloni një aventurë apo jo, këtu janë 5 arsye pse duhet të ndiqni një kurs gjuhe jashtë vendit:

1) Ju do ta pasuroni mësimin tuaj duke takuar njerëz nga e gjithë bota

Një nga gjërat më të mira në lidhje me studimin e një gjuhe jashtë vendit është të jesh në gjendje të takosh njerëz nga pjesë të ndryshme të botës. Shkollat presin studentë nga shumë vende dhe të gjithë vijnë për të mësuar të njëjtën gjuhë me ju. Kjo ju lejon të njihni këndvështrime të ndryshme dhe kulturat e tyre të ndryshme, kështu që ju jo vetëm që do të mësoni një gjuhë, por do të përfshiheni në një mjedis ndërkombëtar që do t’ju pasurojë dhe do t’ju hapë mendjen.

2) Ju jo vetëm që do të mësoni një gjuhë, por do të jetoni një kulturë tjetër

Gjuha është një nga pjesët e kulturës së një populli, gjuha jo vetëm që duhet të mësohet, por duhet të jetohet. Ju do të jeni në gjendje të mësoni zakonet dhe traditat e saj nga brenda, gastronominë e saj, historinë e saj, të zbuloni gjithçka që rrethon folësit e saj amtare. Njihuni me botën, krijoni histori të reja për të treguar.

3) Do të jetoni përvoja të reja dhe emocionuese që do t’ju bëjnë të mbani mend ato që keni mësuar

Ne do të kujtojmë përvojat që shënojnë jetën tonë përgjithmonë dhe me siguri ju nuk do ta harroni kurrë herën e parë që keni jetuar në një vend të huaj, që keni lënë shtëpinë tuaj për t’u nisur në botë dhe për të dalë nga zona juaj e rehatisë. Me këto përvoja, gjuhën që keni mësuar, fjalorin që keni përvetësuar, gjithmonë do ta shoqëroni atë me atë ndjenjë lirie, eksplorimi dhe mësimi që keni pasur.

4) Ju do të krijoni miqësi për jetën

Një nga avantazhet e të mësuarit të një gjuhe jashtë shtëpisë është se duke qenë vetëm në një vend që nuk është i juaji, krijoni një familje të re ndërkombëtare, bashkëveproni me njerëz nga shumë pjesë të botës, hapeni më shumë dhe krijoni marrëdhënie miqësore që do të e fundit, përgjithmonë falë përvojave të përbashkëta Mbajtja e kontaktit me ta është tani shumë e thjeshtë me rrjetet sociale dhe shpresojmë se do të keni një shtëpi në pjesë të ndryshme të planetit, duke ju bërë të vazhdoni të praktikoni gjuhën.

5) Ju do ta kontekstualizoni mësimin tuaj dhe do të mësoni më shpejt

Ky është përparësia më e qartë dhe më e dukshme pse studimi i një gjuhe jashtë vendit është opsioni më i mirë. Sapo të udhëtoni në një vend tjetër për të mësuar gjuhën e tij, gjithçka rreth jush përfshihet në gjuhën që po studioni, gjë që përshpejton të mësuarit tuaj duke shmangur shpërqendrimet, duke ju bërë të përqendroheni më drejtpërdrejt në përmirësimin e fjalorit tuaj dhe duke ju detyruar të flisni atë gjuhë ndërsa zgjon tek ju një instikt të dëshironi të kuptoni se çfarë po ndodh rreth jush.

Leave a Reply