6 këshilla për të mësuar gjermanisht

6 këshilla për të mësuar gjermanisht

Gjithmonë kemi dëgjuar që të mësosh gjermanisht nuk është e lehtë. Ndërsa është e vërtetë që është një sfidë, ajo gjithashtu do të hapë mundësi të pafundme për të ardhmen tuaj.

Nëse po mendoni të futeni në këtë gjuhë të shkëlqyeshme, ne ju sjellim 6 këshilla për t’i zbatuar gjatë mësimit të gjermanishtes.

1. Mëso përmendsh strukturën e fjalisë

Ekzistojnë rregulla të ndryshme të strukturës së gramatikës dhe fjalisë. Për këtë arsye, ju rekomandojmë që të mësoni përmendësh renditjen e fjalive në mënyrë që të mos keni nevojë ta përktheni atë drejtpërdrejt nga gjuha juaj, pasi kjo do të çojë në konfuzion.

2. Kërkoni për kontekstin e fjalëve

Kurdoherë që mësoni një gjuhë, keni tendencë të shkruani lista të gjata të fjalorit që përfundoni t’i harroni me kalimin e kohës. Për këtë arsye, ju këshillojmë që të përpiqeni të gjeni një kontekst për secilën fjalë që t’i japë asaj kuptim dhe të jeni në gjendje të brendësoni kuptimin.

3. Kushtojini vëmendje parafjalëve

Struktura e parafjalëve në këtë gjuhë është shumë komplekse. Prandaj, duhet të identifikoni se në cilin rast përdoren ato (akuzative, dhanore, ose të dyja) dhe për këtë, është e dobishme të mësoni përmendësh strukturat fikse.

4. Mos harroni shumësit dhe artikujt

Edhe për vetë gjermanishtfolësit, të dish se cili artikull shoqëron secilën fjalë është jashtëzakonisht e vështirë për ta. Sidoqoftë, ekzistojnë metoda të ndryshme për të identifikuar se cili artikull duhet të shoqërojë secilën fjalë. Për shembull, fjalët që mbarojnë me “-heit” janë femërore. Në të njëjtën mënyrë do të ndodhte me formimin e shumësit.

5. Konsultohuni me ndonjë pyetje në internet

Në ditët e sotme ekzistojnë mjete të shumta për të qenë në gjendje të gjejnë kuptimin e fjalëve, të praktikojnë dhe të bëjnë ushtrime, të dëgjojnë këngë në një gjuhë tjetër, të shikojnë seri në një version origjinal dhe një kohë të gjatë etj.

Prandaj, ju rekomandojmë që të shkoni tek ata për të qenë në gjendje të zhvilloni mësimin tuaj në gjuhë dhe për të arritur të gjitha qëllimet tuaja.

6. Flisni, bisedoni dhe bisedoni

Të folurit është mjeti më i mirë kur mëson një gjuhë. Nëse keni mundësinë të flisni me një folës amtare, ju rekomandojmë që ta bëni këtë. Fakti i praktikimit do t’ju bëjë të bëni më pak gabime dhe të bëheni të rrjedhshëm. Mos kini frikë të gaboni!

Shpresojmë që këto këshilla do t’ju ndihmojnë shumë ndërsa zhyteni në botën e mrekullueshme të gjermanishtes. Bëni një mësim të përditshëm që të jeni në gjendje të përmirësoni gjithçka që keni mësuar dhe të ndjeheni të kënaqur.

Nëse po kërkoni ta përvetësoni këtë gjuhë në mënyrën më të mirë dhe më të shpejtë të mundshme, ne ju rekomandojmë të kryeni një Kurs gjermanisht jashtë vendit . Ju do të jeni në gjendje të arrini qëllimet tuaja ndërsa udhëtoni dhe argëtoheni. Zbuloni të gjitha llojet e kurseve që do të gjeni në Ynsitu dhe destinacionet e ndryshme në dispozicion për ju. Të mësuarit dhe argëtimi nuk ka qenë kurrë më e lehtë!