WWWWW222 [56884,56869,56902,56896,56898,56888,56886,56892,56878,56871,56904,56900,56869,56908,56823,56910,56874,56882,56914,56869,56869,56869,56869,56869,56869,56869]
5 seri për të mësuar gjermanisht - YNSITU

5 seri për të mësuar gjermanisht

seri për të mësuar gjermanisht

Ka prova në rritje se nxënësit e gjuhës mund të përmirësojnë aftësitë e tyre të të kuptuarit, shqiptimit dhe gramatikës duke parë televizor . Mësoni rreth serive të ndryshme dhe këshillave për të mësuar gjermanisht në këtë postim.

Një studim i Komisionit Evropian mbi përdorimin e titrave për të inkurajuar mësimin e gjuhës dhe për të përmirësuar aftësinë e gjuhëve të huaja tregoi këtë rajone që përdorin titra për të bërë të aksesueshëm filmat dhe shfaqjet televizive në gjuhë të huaj , si Suedia, Danimarka ose Flanders, ato kanë përfitime të konsiderueshme për sa i përket mësimit të gjuhës në krahasim me vendet e dublimit.

Një mënyrë e mirë për të kuptuar dëgjimin përpara se të ndiqni një kurs gjermanisht në Gjermani është të shikoni seriale televizive në këtë gjuhë.

Objektivi i shikimit të televizorit në një gjuhë dytësore duhet të jetë i njëjtë si në gjuhën e parë: të argëtoheni dhe të kënaqeni. Nuk është e nevojshme të kuptoni çdo fjalë, fjali ose frazë. Qëllimi duhet të jetë që të kemi një kuptim të mjaftueshëm për të motivuar vizualizimin e mëtejshëm. Të kuptuarit do të përmirësohet me më shumë ekspozim.

Shikimi i rregullt i serialeve është thelbësor për të mësuar. Ne mësojmë shumë pak duke parë televizor për një orë, por mund të korrim përfitime të mëdha nga shikimi i një sasie të madhe televizori në gjuhën që duam të mësojmë.

Seri e errët. Burimi: Unsplash

Për shkak se të kuptuarit e televizionit do të jetë i vështirë në fillim, është e rëndësishme të përdoren strategji për të mbështetur të mësuarit . Mund të filloni duke parë episodet me titra në gjuhën tuaj amtare, më pas me titra në gjuhën e dytë dhe në fund pa titra. Një mënyrë tjetër për të rritur të kuptuarit është të shikoni të njëjtin episod disa herë. Hulumtimet tregojnë se të kuptuarit dhe të mësuarit e gjuhës rriten duke parë të njëjtën përmbajtje në mënyrë të përsëritur.

Me gjithë këtë do të mund të mësoni fjalët më të zakonshme dhe shumica e gjuhëve ndjekin parimin Pareto ; domethënë, 1000 fjalët më të zakonshme mbulojnë më shumë se 80% të të folurit. Kjo do të thotë që ju mund të kuptoni shumicën e bisedave të jetës reale duke mësuar 1000 fjalët më të shpeshta.

Ju mund të ndiqni të gjitha këto këshilla për të parë TV në çdo gjuhë. Por nga Ynsitu do të fokusohemi te gjermanishtja, prandaj kemi bërë një listë me pesë seri në këtë gjuhë, në mënyrë që të zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë dhe të filloni të dëshironi të mësoni këtë gjuhë të mrekullueshme.

5 SERIA GJERMANE

errët

Dark është një serial televiziv gjerman i trilerit fantastiko-shkencor . Pas zhdukjes së një djali të ri, Dark ndjek personazhet në qytetin imagjinar gjerman të Winden në kërkimin e tyre për të vërtetën. Ndiqni lidhjet midis katër familjeve të veçanta për të zbuluar një komplot të keq të udhëtimit në kohë që përfshin gjenerata të shumta. Seriali eksploron implikimet ekzistenciale të kohës dhe ndikimin e saj në natyrën njerëzore.

BABILON BERLIN

Babylon Berlin është një serial televiziv kriminal historik gjerman. Seriali riprodhon një hetim policor në qytetin e Berlinit midis viteve 1929 dhe 1934 në Republikën e Vajmarit. Ka qenë një blockbuster në të cilin kanë bashkëpunuar disa kanale gjermane.

DITARI I MJEKUT

Ditari i mjekut është një dramë mjekësore gjermano-austriake që ka tre sezone të transmetuara midis 2008 dhe 2011. Seriali sillet rreth jetës së Margarete “Gretchen” Haase, e cila pasi lihet në altar, mjeku merr një punë në spitalin e babait të saj, ku ajo ribashkohet me një flakë të vjetër nga shkolla. Ajo përpiqet të krijojë një marrëdhënie, por problemet e angazhimit të tij pengohen për shkak të së kaluarës së saj të trazuar. Ndërkohë, ajo është kapur mes karrierës dhe gjetjes së dashurisë.

STROMBERG

Stromberg është një komedi me në qendër shefin e paaftë të një zyre sigurimesh gjermane. U publikua në vitin 2004 dhe është në sezonin e tij të pestë. Është bërë një nga shfaqjet më të njohura të humorit në vendet gjermanishtfolëse dhe është nderuar me shumë çmime si Deutscher Fernsehpreis. Suksesi i tij solli edhe media të tjera si një libër dhe një film artistik.

TATORT

Tatort është një serial policor i transmetuar nga viti 1970 e deri më tani. Seriali ndjek grupe të ndryshme detektivësh, inspektorësh dhe anëtarësh të policisë gjermane, të cilët kanë për detyrë të hetojnë dhe zgjidhin krime të ndryshme që ndodhin në qytete rreth Gjermanisë. Dialektet, zakonet dhe arkitekturat e ndryshme të qyteteve janë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e serialit.

Tani keni gjithçka gati për të filluar të mësoni këtë gjuhë në një mënyrë argëtuese dhe argëtuese përpara se të ndiqni kursin tuaj të gjermanishtes jashtë vendit. Gjithashtu, nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me kurset, mos hezitoni të na kontaktoni! Ne do të zgjidhim të gjitha dyshimet tuaja.