5 këshilla për të mësuar frëngjisht shpejt

5 consejos para aprender francés rápido

 

Frëngjishtja, e konsideruar nga shumë njerëz si gjuha e dashurisë, është një nga ato gjuhët më të folura në botë . Me më shumë se 300 milion folës në 29 vende në pesë kontinente, kjo gjuhë bëhet e treta që flitet më shumë në botë. A do të dëshironit të ishit një nga 120 milion studentët që po mësojnë këtë gjuhë të mrekullueshme?

Nëse jeni veteran ose fillestar, thjesht jeni kurioz ose po mendoni ta bëni një kurs jashtë vendit , Ne ju mësojmë 5 këshilla për të mësuar frëngjisht shumë shpejt!

 

Zhytuni në gjuhë

 

Mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re është të zhytesh plotësisht në të, kështu që duhet të bësh përpiquni të ekspozoheni në frëngjisht sa më shumë që të mundeni . Dhe a është që sa më shumë ta dëgjoni, aq më mirë do të flasë. Kjo është arsyeja pse ju rekomandojmë që të filloni duke parë seri në platforma streaming si Netflix ose gjithashtu mund të kërkoni për video në YouTube. Sigurisht, në fillim do të duhet ta shikoni me titra, por nëse jeni fillestar apo keni një nivel më të përparuar, shikimi i TV në frëngjisht është një mënyrë shumë e thjeshtë për të dëgjuar dhe mësuar shprehje të reja.

Nëse nuk jeni shumë duke shikuar TV, mund të provoni mundësi të tjera. podcast ato janë një mënyrë e thjeshtë dhe argëtuese për të mësuar frëngjisht. Në Spotify mund të gjeni shumë për studentët e të gjitha niveleve dhe gjithashtu tema që mund t’ju duken interesante. Ju gjithashtu duhet të provoni sa më shumë që të mundeni në gjuhë. Nëse jeni duke filluar, një mundësi shumë e mirë është revista ose libra që përmbajnë imazhe, pasi ato ju ndihmojnë të kuptoni kontekstin. Atëherë mund të guxoni me blog, komike (Tintin është një klasik që nuk dështon kurrë) apo edhe romane të thjeshtë

 

Praktika e bën një mjeshtër

 

Duhet ta flisni sa herë që mundeni! Mundohuni të organizoni një shkëmbim gjuhësh me një folës amtare ose të bashkoheni në grupe (klub libri, provë vere madje edhe një parti), çdo rast është i mirë për t’u praktikuar. Një tjetër mundësi e mirë është të shkarkoni aplikacione falas për shkëmbimin e gjuhës, të tilla si Tandem në të cilën mund të lidheni me folës amtare. Sidoqoftë, nëse nuk mund të gjesh dikë me të cilin të praktikosh frëngjisht. ti mund ta besh me veten tende nuk eshte shaka !. Edhe nëse mund t’ju japë pak shqetësime në fillim, flisni me zë të lartë dhe do të shihni se si praktikimi është me të vërtetë çelësi.

 

Mënyra argëtuese për të mësuar

 

Një mënyrë shumë e thjeshtë dhe argëtuese për të mësuar fjalorin është vendos shënime nga objektet e ndryshme që keni në shtëpi: tavolinë, karrige, frigorifer, filxhan … Ju gjithashtu mund të përgatisni një fletore me fjalor dhe vizatoni një ilustrim për t’ju ndihmuar të mbani mend. Një tjetër këshillë argëtuese është të këndosh këngë në frëngjisht, qoftë ato për fëmijë, klasike apo çfarëdo stili që të pëlqen më shumë. Mundohu të kuptosh se çfarë po thotë dhe mësoji! Ju gjithashtu mund të bëni Fjalëkryqe në frëngjisht apo edhe të luajë lojë në internet (xhelat është i shkëlqyeshëm). Ka mundësi të panumërta për ta bërë procesin mësimor argëtues.

 

Përgatituni për një provim zyrtar

 

Ka nga ne që kanë nevojë për pak presion për të studiuar … ose ndoshta ju doni të kapeni një diplomë zyrtare të shquhen profesionalisht. Gjithsesi, ia vlen të mësosh për llojet e ndryshme të provimeve zyrtare Franceze që ekzistojnë. Ministria e Arsimit Kombëtar ofron dy mundësi: VETE dhe GJYSME . DELF (A1 dhe A2) është një provim për nivelet fillore, provimet DELF (B1 dhe B2) janë për nivelet e ndërmjetme dhe DALF (C1 dhe C2) për studentët me një nivel më të përparuar. Pasja e një objektivi specifik do t’ju ndihmojë të arrini atë motivim dhe të përmbushni atë që keni vendosur të bëni.

 

Studioni frëngjisht jashtë vendit

 

Dhe, padyshim, nuk ka mënyrë më të mirë për të mësuar një gjuhë sesa të kalosh kohë atje ku ata e flasin atë. Ju duhet të vini në praktikë gjithçka që keni mësuar në klasa duke folur me njerëz lokalë ose thjesht duke vizituar ndonjë gjë Eksploroni vendin dhe thithni kulturën e tij sa më shumë që të mundeni! Tani thjesht duhet të vendosni destinacionin që preferoni. A ju quajnë më shumë Alpet apo Riviera Franceze? Ju gjithashtu mund të drejtoheni për në Kanada dhe të zbuloni se si është gjuha në anën tjetër të pellgut.

Tani që keni marrë parasysh të gjitha këto këshilla, është koha e përkryer për të udhëtuar. Zbuloni nga dora e Ynsitu me e mira eshte kurse gjuhe jashte vendit dhe Mësoni me ne!

Leave a Reply