5 kanalet më të mira në YouTube për të mësuar rusisht

mejores canales youtube aprender ruso

 

Gjuha ruse është gjuha zyrtare e Rusisë dhe vendeve të tjera si Bjellorusia, Kirgistani dhe Kazakistani. Përdorimi i tij është gjithashtu shumë i zakonshëm në Ukrainë dhe disa provinca të Gjeorgjisë, si dhe në Estoni dhe Letoni. Arsyeja nuk është askush tjetër përveç anëtarësimit të tij të dikurshëm në Bashkimin e Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS).

Total, pothuajse 300 milion njerëz flasin rusisht në të gjithë botën . Prej tyre, rreth 170 milion e konsiderojnë atë gjuhë amtare dhe 119 milion janë shtetas rusë.

Gjuha ruse nuk është e lehtë, kështu që të mësosh nuk është e lehtë. Dhe një nga vështirësitë kryesore që duhet të hasni kur një person vendos të mësojë rusisht është alfabeti i tyre, alfabeti cirilik . Shtë një alfabet i krijuar në shekullin e 10-të nga një misionar bizantin. Bazohet në alfabetin grek, megjithëse përfshin elementë të tjerë të glagolitit, i cili është alfabeti më i vjetër me origjinë sllave.

Sidoqoftë, nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Sot ka shumë burime që ju të jeni në gjendje të mësoni rusisht në mënyrën më optimale të mundshme. Dhe megjithëse është e vërtetë se mënyra më e mirë për të mësuar rusisht është të bësh një Kursi rus në Rusi Ka edhe mundësi të tjera që mund t’i përdorni, ose si zëvendësues ose për të marrë një bazë me të cilën më vonë do të merrni kursin tuaj rus jashtë vendit. Një nga ato opsione janë kanalet YouTube të dedikuara për të mësuar gjuhën ruse.

Pastaj ju afrojmë kanalet më të mira për të mësuar rusisht në Youtube:

 

1 RUSI 101

RussianPod101 është një nga kanalet më të njohura të YouTube atje për të mësuar gjuhën ruse. Ka mësime të shkurtra dhe të drejtpërdrejta në mënyrë që të mësoni të flisni, shkruani dhe të funksiononi pa probleme në gjuhën ruse . Ata azhurnojnë përmbajtjen në mënyrë të përsëritur, diçka që studenti e vlerëson shumë.

 

dy MARY Z RUSISHT

Ky kanal në YouTube, i quajtur ndryshe Easy Russian është një kanal tjetër ku mund të mësoni rusisht falas. Ky kanal është krijuar nga Mary, një vajzë ruse e cila aktualisht jeton në Shtetet e Bashkuara dhe ku ajo ofron një larmi videosh për të mësuar rusisht përmes mësime mbi gramatikën, shqiptimin, alfabetin rus … Si dhe video rreth kulturën e vendit, kuriozitetet e tij, zakonet e tij … E përsosur për një zhytje totale në Rusi nga shtëpia juaj.

 

3 Jini të rrjedhshëm në Rusisht

Të jesh i rrjedhshëm në rusisht është një kanal shumë argëtues për të mësuar rusisht krijuar nga Fyodor Shirin. Kanali është i përqendruar nga një këndvështrim më modern dhe më goditës me të cilin mund të mësoni rusisht mësime themelore dhe këshilla për të biseduar në këtë gjuhë shpejt, si dhe për të kryer sfida, lojëra dhe lloje të tjera mësimesh argëtuese dhe dinamike që do t’ju bëjnë të mësoni rusisht pothuajse pa e kuptuar.

 

Katër MARSO RUSIN

Në këtë kanal, studenti rus mund të gjejë mësime për të mësuar fjalorin, gramatikën, etj., Si dhe intervista me të huaj për mësimin e gjuhës ruse , me përvojat, vështirësitë, temat e preferuara dhe më të komplikuara kur e mësojnë atë … një kanal shumë interesant për të qenë të qartë për disa nocione të gjuhës ruse.

 

5 SI T SP FOLURI ME IRINA

Në një seri videosh të numëruara dhe të kategorizuara, Irina na afron me gjuhën ruse në një mënyrë të thjeshtë, të përshtatshme për të gjitha nivelet, por mbi të gjitha e përqendruar në fillimin e studentëve me një nivel më themelor. Në këtë mënyrë, Si të flasim me Irina është një kanal fantastik për ata që janë të rinj në mësimin e gjuhës ruse.

 

Siç mund ta shohim, dhe përkundër faktit se gjuha ruse nuk është një nga më të thjeshtat kryesisht për faktin se ajo ka një alfabet të ndryshëm nga ai që dinë shumica e njerëzve perëndimorë, nuk është një mision i pamundur. Gjithashtu, sot ka një një sasi e madhe burimesh për të pasur një bazë dhe për të konsoliduar ato njohuri të para në atë gjuhë , në mënyrë që më vonë të mund të filloni aventurën e marrjes së një kursi jashtë vendit dhe ta përfundoni përsosjen e tij ndërsa jetoni një përvojë të mrekullueshme në këtë vend.

A preferoni një Kurs rus në Moskë ? Ose një Kurs rus në Shën Petersburg ? Me Ynsitu mund ta përjetoni në vetën e parë!