5 arsye pse duhet të studioni portugalisht

5 razones por las que debes estudiar portuguesTë mësosh portugalisht është padyshim një mundësi e shkëlqyeshme. Edhe pse kjo gjuhë ka tendencë të nënvlerësohet, të mësuarit nuk është aspak humbje kohe, përkundrazi.

Kjo është arsyeja pse nga Ynsitu, ne ju sjellim 5 arsye për të studiuar Portugeze:

Lehtë për t’u mësuar

Nëse gjuha juaj vjen nga latinishtja, do ta keni shumë të lehtë për ta mësuar, veçanërisht nëse flisni spanjisht ose frëngjisht. Kjo sepse ajo ndan një pjesë të madhe të fjalorit të saj me këto gjuhë. Gjithashtu, mënyra e krijimit të fjalive është shumë e ngjashme me anglishten.

Bukuri dhe tingull i shkëlqyeshëm

Portugezi është një gjuhë shumë e ëmbël dhe melodioze, e cila reflektohet në letërsinë dhe muzikën e saj të shkëlqyeshme. Duke studiuar këtë gjuhë të shkëlqyeshme, ju do të jeni në gjendje të lexoni pjesë të tilla të bukura si Si Lusiadas nga Luís Vaz de Camões, Maska Ace bëni Destino nga Florbela Espanca, ose shijoni modat e pabesueshme të Amália Rodrigues,

Në 10 gjuhët më të mira në botë

Isshtë në pozicionin e 9-të, me më shumë se 234 milion folës. Shtë gjuha zyrtare e Portugalisë, Angolës, Brazilit, Kepit të Verdës, Timorit Lindor, Mozambikut dhe Guinea-Bissau. Pra, njohja e tij do të hapë shumë dyer për botën.

Diferenconi veten në botën e punës

Në ditët e sotme, njohja e gjuhëve kur gjen një punë është thelbësore për ta gjetur atë. Sa më shumë gjuhë të dini, aq më shumë pozicione përgjegjësie mund të kualifikoheni. Siç e dimë tashmë, i rrallë është personi që nuk flet anglisht, apo edhe frëngjisht ose gjermanisht. Prandaj, mësimi i gjuhës Portugeze do t’ju japë një faktor diferencues në krahasim me konkursin tuaj dhe do t’ju bëjë një kandidat më të vlefshëm.

Prisni rutinën

Nëse jeni duke kërkuar për një ndryshim në jetën tuaj dhe e doni kulturën portugeze ose braziliane dhe klimën e saj të ngrohtë dhe me diell, shkuarja për të vizituar këto vende apo edhe për të jetuar atje për një kohë, ose një sezon të gjatë, është një mundësi e përsosur.

Sa për gjetjen e një pune… mos u shqetëso! Ju kujdeseni për zotërimin e gjuhës, sepse karakteri i ngrohtë dhe i ngrohtë, portugez dhe brazilian, do t’ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë tuaj.

Mos mendo dy herë dhe fillo të studiosh këtë gjuhë të shkëlqyer!

Mos harroni se mënyra më shpejt dhe më lehtë për ta bërë këtë është duke kryer një Kurs Portugez jashtë vendit . Me Ynsitu , ju do të jeni në gjendje të shijoni kurse të shumta në qytete të tilla të mrekullueshme si Lisbona ose Faro. Pa dyshim opsionet më të mira. Shikoni pyetje (dhe përgjigje) në lidhje me kurset e gjuhës jashtë vendit Të mësuarit dhe argëtimi nuk ka qenë kurrë më e lehtë!

Leave a Reply