30 fraza të përditshme në anglisht për të mësuar fëmijët tuaj të vegjël

frases diarias para enseñar a tus niños

 

A jeni nga ata prindër që flasin në anglisht me fëmijët e tyre në mënyrë që ata të flasin rrjedhshëm gjuhën nga një moshë shumë e re? Kjo është një ide e shkëlqyer! Pasi siç e dini mirë, truri në fazat e tij të hershme është i aftë të thithë shumë më shumë informacion dhe më lehtë sesa është më i vjetër. Momenti është tani!

Ka shumë fraza në anglisht në përdorim të përditshëm, të cilat nuk jeni të sigurt që po i përktheni në mënyrë korrekte, dhe si zakonisht, doni të siguroheni që ajo që po u mësoni të vegjëlve tuaj është e saktë.

Epo, këtu ne paraqesim 30 fraza të përditshme në anglisht që mund t’i përdorni me fëmijët tuaj të vegjël, në mënyrë që pak nga pak zhvillojnë aftësitë e tyre në gjuhën anglo-saksone dhe janë në një pikë fillestare më të mirë për kur fillojnë ta studiojnë atë në shkollë. (Ose ta përforconi, nëse ata tashmë kanë filluar ta mësojnë atë).

 

30 fraza të përditshme në anglisht për të mësuar fëmijët tuaj të vegjël

 • Kjo është një pyetje shumë interesante zemër. – Kjo është një pyetje shumë interesante e dashur .
 • Zbrit nga karrigia. – Zbrit nga ajo karrige.
 • Shikoni ku po shkoni. – Mbani mend hapin tuaj.
 • Eshte rradha jote. – Eshte rradha jote.
 • Epo, mjaft tashmë. – Ok mjafton.
 • Le të shkojmë në shkollë! – Le të shkojmë në shkollë!
 • Ju jeni të bazuar, shkoni në dhomën tuaj. Ju jeni të bazuar, shkoni në dhomën tuaj.
 • Merrni lodrat. – Vendosni lodrat tuaja larg.
 • Kjo dhomë është si një derr. – Dhoma jote duket si një derr.
 • Pastro dhomen tende. – Rregulloni dhomën tuaj.
 • A mund të më ndihmoni të shtroj tryezën? – A mund të më ndihmoni të shtroj tryezën?
 • Timeshtë koha e darkës – Timeshtë koha e darkës.
 • Për të ngrënë! – Dreka është gati!
 • Në darkë! – Koha e darkes!
 • Përtypni me kujdes. – Përtypni mirë ushqimin tuaj.
 • Mos flisni me gojën plot. – Mos fol me një gojë plot.
 • A keni detyra shtëpie për sot? – A keni detyra shtëpie sot?
 • A i keni mbaruar ende detyrat e shtëpisë? – A i keni mbaruar ende detyrat e shtëpisë?
 • A keni studiuar për provim? – A keni studiuar për provim?
 • Zgjohu, është koha të ngrihesh! – Zgjohu! Koha për tu ngritur!
 • Çfarë do të dëshironit të luanit? – Çfarë do të dëshironit të luanit?
 • Çfarë doni për mëngjes? – Çfarë do të dëshironit për mëngjes?
 • Lani dhëmbët. – Lani dhëmbët.
 • Butoni lart – Bëni butonat lart.
 • Zip lart – Bëni zip-in tuaj lart.
 • Lidhni lidhëzat tuaja të këpucëve. – Lidhni lidhëzat tuaja.
 • Shkoni merrni çantën e shpinës. – Shkoni dhe merrni çantën tuaj të shpinës.
 • A i ke kryer detyrat e shtëpisë? – A i ke kryer detyrat e shtëpisë?
 • Nxitoni ose do të vonohemi për në shkollë! – Nxitoni ose do të vonohemi për në shkollë!
 • Hyp ne makine. – Hyp ne makine.

 

Shpresojmë që këto fraza të vogla të ndihmojnë të vegjlit tuaj të krijojnë në trurin e tyre strukturat e duhura për mësimin korrekt të anglishtes. Që kur Ynsitu , ne gjithmonë do t’i vëzhgojmë ata dhe ata do të kenë burime të ndryshme në formën e përmbajtjes dhe, kur të rriten, kurse gjuhe jashte vendit në arritjen tuaj.

 

Leave a Reply